Follow Instagram @sofinahlamudin

Monday, January 17, 2011

Suatu Karya "Yang Pernah Ada" di Tahun Baru Cina

Monday, January 17, 2011 0 Comments
Assalammualaikum Bloggers dan Bloggers,

Hahaha! Chinese New Year is coming soon...So my peng you sekalian yang sambut CNY, selamat menyambut dengan penuh meriah yer :p Xing Nian Kuai Le to my asst. store manager, supervisor, my Chinese friends, all chinese staff, all personnel department HQ, my operation manager, my senior manager , ex manager and all rakyat MALAYSIA..Happy Chinese New Year! Oh...actually i'm too excited..hahaHa!

Sekarang, Parkson sedang sibuk dengan promotion CNY..Suasana pun CNY..sekarang mood saya pun dah berubah jadi CNY..lagu CNY kembali berkumandang dari MP3 saya, laptop, dan VCD..kahH3x...suddenly, saya teringat kat friends lama zaman sekolah dulu yang sambut CNY..we round2 (Jalan-jalan) together..lepak-lepak..sembang-sembang..berkongsi pelbagai cerita. Then, my chinese friends at Parkson rajin cerita pasal CNY !! wahH! its unique history! Damn unique much3x..

Oleh hal yang demikian, saya ada buat kajian dengan membaca mengenai CNY tahun lepas. Siap simpan print out dan simpan dalam satu fail khas.

BUT,tulaa saya baru je terkial-kial mencari nota CNY saya tu..entah kat mana saya letak..sob sob...penat je cari maklumat tu tahun lepas..lepas tu hilang macam tu je..
Tak pe.. dah jumpa nanti, saya akan share kat blog ni OK!

Actually, saya dah jadi peminat Sejarah Cina..kalau boleh, bahasa Cina pun saya nak kuasai..aduh! Seorang kawan saya yang berbangsa Cina kat Parkson, rajin juga la ajar saya bahasa Cina (Mandarin) tapi tak sempat belajar banyak. Dia dah tak kerja bersama saya dah. Dia resign lepas kahwin. Balik kampung dan berbahagia hendaknya.

Tahun lepas saya sempat berkarya dengan Parkson untuk CNY (Takla seberapa sangat..tapi saya tetap bangga! Hahaha!) Gambar kat bawah ni ialah gambar window display yang sempat saya buat last year. This year? Hmm..dah tak ada kesempatan..hehe...




Walaupun lukisan window display ni adalah bergaji tapi saya tetap nak berikan penghargaan dan ucapan terima kasih atas support kawan-kawan.

Thanks very much to Mrs. Lim Wei Shiang, Ms.Jelin Gintiu and Ms.Margaret for your supported...hehe...Belanja satu lukisan ni RM300++ ...hmm..tak sangka banyak juga walaupun simple.THANKS all my friends...sayang sangat-sangat kat korang...

OK. Thanks sebab sudi baca.

With Love,
#Sofinah696 💕
Follow my instagram ; @sofinahlamudin, @jejakmoment, @labuanblogger, @sopheestudio, @sopheericher .

Follow my blog with Bloglovin 💋


Sherina Munaf dari Indonesia

Monday, January 17, 2011 2 Comments

SHERINA MUNAF ialah salah seorang artist Indonesia yang saya minati...Saya tahu mengenai dia sejak lakonan dia di "PERTUALANGAN SHERINA". Masa tu, dia kecil lagi. Oh! Kami sebaya! born on 1990. Ahaks! Masa CD movie "Pertualangan Sherina" tu menjadi milik saya masa tu, hampir setiap hari saya layan movie tu..Hahaha! saya suka...! Suka sangat.. Dalam movie tu, Sher jadi heroin paling best. Perwatakan Sher masa tu, budak baik, pintar, dan pandai menyanyi. Suaranya lunak sangat  ketika menyanyi dan itu menarik perhatian saya waktu tu. Alah! saya pun budak-budak juga masa tu. SO, cerita "Pertualangan Sherina" tu membuatkan saya jadikan sikap Sher dalam movie tu sebagai inspirasi untuk jadi budak baik! Sherina sangat cute masa tu! dan sekarang, dia sangat cantik!

BIODATA SHERINA
  • Full Name : Sinna Sherina Munaf
  • Date Of Birth : June 11, 1990
  • Place Of Birth : Bandung, Jakarta
  • Father Name : Triawan Munaf
  • Mother Name : Luki Ariani
  • Last Education : Bristish International School
  • Hobbies : Singing & Painting
  • Religion : Muslim
Tengok hobby dia.. PAINTING! Thats why i want to see her soon in Indonesia. InsyaALLAH kalau ada rezeki mesti dapat jumpa :)

Nanti, ada masa saya akan post Sinopsis "Pertualangan Sherina" . Saya still simpan CD tu tau..sampai sekarang.

Thanks sebab baca, jumpa nanti di entri "Sinopsis Pertualangan Sherina".

With Love,
#Sofinah696 💕
Follow my instagram ; @sofinahlamudin, @jejakmoment, @labuanblogger, @sopheestudio, @sopheericher .

Follow my blog with Bloglovin 💋

Tuesday, January 11, 2011

Sofinah Yussoff .vs. Sofinah Lamudin

Tuesday, January 11, 2011 0 Comments

Pagi tadi, kira-kira jam 10.30 am macam tu, saya take over cashier counter dalam 1 jam. Ada 2 orang pelanggan membayar.. Seorang ni, pergi signal kawan dia kat sebelah..tunjuk2 name tag saya "Sofinah Binti Lamudin" .

Then, Dia pun tegurlah.."HeyY..nama kita sama lah..."

Dalam hati, saya kata..'uh? ada nama saya kat tempat orang lain ni..1st time ni..ingatkan tak ada orang nama macam saya' .Dari dulu lagi saya tertanya-tanya.. ada ke orang yang namanya sama macam nama saya?

Bila pergi cari keychain yang ada nama-nama orang tu, mesti dan memang pasti : Sofiah, Sofia, Sofieana or etc. Memang takkan ada nama SOFINAH. Percayalah! Saya sangat berpengelaman cari keychain nama sendiri. Mujurlah, zaman sekarang ni berlambak keychain custom nama sendiri sana-sani.

Pernah dulu, masa zaman sekolah kat Sekolah Menengah (SMK Mutiara) ada student nama 'sufinah' . Tapi ejaan tak sama kan? Yang ni, betul2 sama geng!! S.O.F.I.N.A.H..sama sangat!

Masa tu, sempat la bertanya-tanya pasal facebook dia.. hahahaha~ so, hari ni, dia add saya kat facebook, saya add la balik...Bila tgk profile dia, owh! student UMS, KK rupanya...dah tu memang orang Labuan pula. Then, dia pangkat kakak..saya muda dari dia.

Selamat berkenalan. Semoga Ukhuwah berpanjangan antara kita Kak Sofie 😁

With Love,
#Sofinah696 💕
Follow my instagram ; @sofinahlamudin, @jejakmoment, @labuanblogger, @sopheestudio, @sopheericher .