Follow Instagram @sofinahlamudin

Monday, January 17, 2011

Sherina Munaf dari Indonesia


SHERINA MUNAF ialah salah seorang artist Indonesia yang saya minati...Saya tahu mengenai dia sejak lakonan dia di "PERTUALANGAN SHERINA". Masa tu, dia kecil lagi. Oh! Kami sebaya! born on 1990. Ahaks! Masa CD movie "Pertualangan Sherina" tu menjadi milik saya masa tu, hampir setiap hari saya layan movie tu..Hahaha! saya suka...! Suka sangat.. Dalam movie tu, Sher jadi heroin paling best. Perwatakan Sher masa tu, budak baik, pintar, dan pandai menyanyi. Suaranya lunak sangat  ketika menyanyi dan itu menarik perhatian saya waktu tu. Alah! saya pun budak-budak juga masa tu. SO, cerita "Pertualangan Sherina" tu membuatkan saya jadikan sikap Sher dalam movie tu sebagai inspirasi untuk jadi budak baik! Sherina sangat cute masa tu! dan sekarang, dia sangat cantik!

BIODATA SHERINA
  • Full Name : Sinna Sherina Munaf
  • Date Of Birth : June 11, 1990
  • Place Of Birth : Bandung, Jakarta
  • Father Name : Triawan Munaf
  • Mother Name : Luki Ariani
  • Last Education : Bristish International School
  • Hobbies : Singing & Painting
  • Religion : Muslim
Tengok hobby dia.. PAINTING! Thats why i want to see her soon in Indonesia. InsyaALLAH kalau ada rezeki mesti dapat jumpa :)

Nanti, ada masa saya akan post Sinopsis "Pertualangan Sherina" . Saya still simpan CD tu tau..sampai sekarang.

Thanks sebab baca, jumpa nanti di entri "Sinopsis Pertualangan Sherina".

With Love,
#Sofinah696 💕
Follow my instagram ; @sofinahlamudin, @jejakmoment, @labuanblogger, @sopheestudio, @sopheericher .

Follow my blog with Bloglovin 💋

2 comments:

  1. aduh....lucu eh..ahahahaha..:D minat jua sis ar ngan SHERINa nie??:P Lagunya yg. 'pergilah kau' best kan sis???:D hahahaha

    ReplyDelete
  2. hahaha! post sis kebanyakkannya lucu kan Yuna..lol...btw, sis mmg minat gilak ma Sherina ni dari dia kecik lagi...penah tgk ka movienya tu macam dia kecik2?

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.