Follow Instagram @sofinahlamudin

Tuesday, February 1, 2011

Mr.Acap Rubix Cubes Addict

Assalammualaikum Bloggers and Readers,

Hi guys!

Sebelum nak bla bla bla bla...saya nak WISH kat semuaaaa yang sambut HARI WILAYAH (1 Feb ), SELAMAT HARI WILAYAH kat korang semua..hehe...! BTW, di sebabkan hari ni ialah Hari Wilayah, saya dapat Public Holiday sebagai penduduk Wilayah Persekutuan Labuan..ngeh3x...Sebab tu lah saya ngadap laptop dari pagi-pagi lagi....

Mr.Acap_CubesAddict? Haa...dia pagi2 lagi dah SMS wish Selamat Hari Wilayah kat saya...hihi!  TQ! dan memang bersemangat Patriotik awak ni.

Laaa...Apa ni? Tetibe plak gambar orang main cube yang termengah2..!
Entry saya kali ni, nak cerita pasal sahabat saya Mr.Acap ni...Saya kenal dia masa zaman Form 6 dulu-dulu..kepala hotak dia memang PUZZLE lah! hahaha...hari-hari pergi sekolah asyik berchentan je ngan CUBE-CUBE  dia..mak eh! Jeles GF kau nnt..gagagaga! :p Sebelum saya teruskan cerita, cuba lihat video kat bawah ni :


Haa...tu baru CUBE 3x3x3..

Ada lagi video dia solve 4x4x4 dan 5x5x5
tapi..video tu berat sangat la...lama sangat saya menunggu..
tak juga siap2 upload..lenguh pinggang..huhu...
So, cancel lah upload..

Banyak lagi jenis2 Magic Cube yang mamat ni boleh solve...tapi..tak dapat la nak bagi tengok...Penat nak merakam dia main..haha! Lain kali, ada masa, ada lagi..InsyaALLAH..tu pun kalau tak berat video tu.Selain tu..Teman saya seorang ni , terer buat cube dia sendiri..oh! bukan reka bentuk dari dia sendiri...Kat WP.Labuan ni, payah nak dapat product Rubiks ni..apa tah lagi bentuk-bentuk cube yang pelik-pelik dan unik-unik, yang biasa tuu ada la seperti yang 4 segi tu...yang bentuk rumah ke, bentuk diamond ke..bulat ke..ape ke...Yang tu memang payah nak dapat.

MAGIC CUBE macam2 rupa yang ada kat...ntah..aku tak tahu..
yang aku tahu, kat Wp.Labuan memang tak de!
Kalau ada, naseb lah...mahal plak!
Disebabkan tu, dia yang memang addict ngan Rubiks Cube ni, akhirnya berusaha menghasilkan cube nya sendiri demi koleksinya...Cube terbarunya untuk tahun 2011 ni adalah seperti di bawah :

Ini namanya..err..ERR..tak tau ar..nak panggil 3x3x3 pun bukan juga.. 
TENGOK! apa ye? 3x3x3 atau ape? :p
Yang ni 2x3x3 kut..sori la ye kalau salah..
Tak pro ar bab2 ni.. :p
Made by MR.Acap_CubesAddict.
Tak caye? LOGO 'A' pada cube dia pasti tak ada
DI PASARAN..
coming soon agaknye :)
Banyak lagi koleksi Mr.Acap ni...bentuk-bentuk yang pelik juga..hmm..tak tau macam mana nak SOLVE nye..saya tau main 1x1x1 je..Hahahaha! :D gurau..saya tau main 2x2x2 je..3x3x3 tu boleh lahh..kadang2 tak pandai solve pun. :p ni la nak berguru ngan Mr.Acap ni kononnnya. Kalau ter-perasan, kat video, ada pendrive atas meja bentuk Cube 1x3. Rekaan Mr.Acap_CubesAddict sendiri...HP stripe aku pun, Made by MR.Acap juga..hehe...


P/s : Nanti Mr.Acap buka la kedai cube ye! hehe.. :p

With Love,
#Sofinah696 💕
Follow my instagram ; @sofinahlamudin, @jejakmoment, @labuanblogger, @sopheestudio, @sopheericher .

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.