Follow Instagram @sofinahlamudin

Sunday, March 20, 2011

Half Day dan Sunday

Hari yang kurang menarik OK! Haha...Ahad biasanya saya restday...tapi ahad kali ni bukan untuk restday. Saya bangun awal pagi..bersiap dan saya pergi Ujana Kewangan macam biasa. Pergh! Ada yang seronok dan ada juga yang tak seronok bila datang kerja pada hari ahad ni.

Yang seronok :
  • Kerja dari HQ tak ada. Boleh santai-santai macam bos...Hahaha!
  • Rileks dan sangat tenang suasana dalam ofis...
  • Kalau ada kerja yang belum selesai, then datang pada hari ahad, kita dapat concentrate seratus percent kat benda tu saja.. nikmatnya buat kerja time macam tu.
  • Tak ada gangguan segera seperti : panggilan telefon / bos panggil / permintaan segera.

Yang tak seronok :
  • Kalau kawan-kawan back office tak ada, sunyi pula...nak bercakap-cakap dengan siapa? Hahaha! Terpaksa la bercakap sendiri-sendiri dalam hati.
  • Kalau mode active sedang kuasai diri, BOSAN nak mampos datang kerja hari ahad sebab kerja tak berlambak..wakakaka!
  • Gelisah berabis sebab nak outing/dating/hangout/lepak... meh~
Hari ni, mode saya ialah hyper active. SO, betapa bosannya saya bila tak ada kerja nak di buat. Tambahan lagi, tiba2 blackout. Semua PC tak hidup kecuali manager PC. Manager PC? saya nak buat kerja apa guna manager PC? hmmm...Last-last, saya pun request half day je hari ni dari bos...terima kasih sebab approved! yayh! dapat juga saya pergi berjoli / berfoya-foya dengan lappy kat umah...fuhhh~ dan yang penting ialah saya nak tidooooo...Zzzz...

With Love,
#Sofinah696 💕
Follow my instagram ; @sofinahlamudin, @jejakmoment, @labuanblogger, @sopheestudio, @sopheericher .

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.