Follow Instagram @sofinahlamudin

Saturday, March 5, 2011

Beginilah Rutin Sebagai Pekerja


Hari ni ada check stock...saya patut datang kerja jam 7 pagi. Semalam, saya balik pukul 10.30 malam dan penat giler..mengantuk tahap tak ingat...disebabkan itu, saya terlambat bangun. Pukul 6.40 pagi baru terjaga...aduh! Kerja jam 7 pagi? saya bangun 6.40 pagi??? Express giler saya bersiap pagi tadi...saya tak dapat fikir apa-apa dah, terus pergi mandi. tup tup...sampai ofis jam 7.15 pagi..huhuhuhuhu....

Lepas tu, saya buat lah kerja Computer Coordinator macam biasa...baru turun padang check stock. i Counted...i checked..then...i scanned...lalalala~ akhirnya jam dah sudah menunjukkan jarumnya ke 9.30 pagi.. sambung kerja Computer Coordinator semula...sebab nak pastikan semua system berjalan lancar...

Kemudian, sambung lagi scan stok dari department yang belum selesai.

Lepas tu saya penat dah...Tak boleh fokus. So, saya keluar ke selling floor borak dengan promoter..Layannnn~ ada lah dalam 30 minit macam tu. Sebenarnya, tak boleh borak-borak kosong ni. Tapi, otak ni dah tepu sangat. Skip je rules. Macam tak biasa langgar peraturan dua tiga ketul. Huhu..

Jam 12 tengahari, dapat makanan free! Hahaha..MAKAN lagi....then, keluar dari premis jalan-jalan la kejap...beli rojak buah dan wafel coklat..MAKAN lagi! aduh! saya, KJ dan NUT lepak kat Information counter Financial Park sambil makan-makan benda yang kitorang beli. Sambil borak-borak macam-macam perkara - Biasala..hal dunia memang berlambak untuk diborak.

Pukul 2 petang, masuk kerja balik....print daily sales pula...berapa jam saya print benda tu ye..hmm...ada la sampai jam 4 baru saya STOP print..punyalah lama...isnin terpaksa sambung balik. Lama sangat.. tak tahan menunggu.

Disebabkan dah masuk kerja awal (Jam 7.15 pagi) , saya dibenarkan pulang awal (jam 4.15 petang). Kira nak join NUT g Milimewah kejap...SO, bolehlah singgah pergi Bank Islam...sekali bos panggil masuk ofis dia...sampailah NUT tinggalkan saya. Hahaha! Bila keluar dari ofis bos(4.30 pm), KL cakap NUT dah jalan...NUT ada tanya saya kat mana tapi saya still dalam ofis bos time tu..huhu...then, ayah saya pun telefon suruh tunggu depan PizzaHut. Dia dah sampai..Then, macam tu lah..saya pun balik..

Sampai rumah, saya simpan barang dan saya keluar lagi dengan cousin.Kami pergi kedai runcit dan check surat. Manala tau ada surat untuk saya kan..haha! Malangnya tak ada...Nak pergi pantai..tapi dah lewat...nak masuk pukul 6 petang dah...tak jadi...

Haaa...macam tu kehidupan. Rutin harian sebagai Computer Coordinator.

With Love,
#Sofinah696 💕
Follow my instagram ; @sofinahlamudin, @jejakmoment, @labuanblogger, @sopheestudio, @sopheericher .

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.