Thursday, June 16, 2011

Melepak Kat Office! =P

Aku tak busy hari ni...Tapi ada perkara yang penting dan urgent yang aku perlu buat. Walau bagaimanapun,perkara tu masih boleh buat secara santai2 ...Oleh hal yang demikian, aku sempat 'berfoya-foya' di office di waktu bekerja...kui3x...

FOTOGRAFI TIME ----------->






Aku,

Monday, June 13, 2011

Jelesnya!!

purple Pictures, Images and Photos

Aku rasa cemburu! Rasa ada api saja di hujung hati ni. Tapi tak baik cemburu buta ni. Kalau dia tu 'mamat' pengarang jantung aku nak cemburu tak apa lah juga. Ni hanyalah seorang kawan yang ada kawan baru. Inilah perasaan orang yang tak matang!

Bila aku cuba untuk dekati dia semula dengan mengajak dia outing, dia memang layan tapi cara dia layan aku sekarang ni lain macam saja. Sikit-sikit nak ada si anu tu sekali. Asal ajak dia outing je, ajak si anu..

'Apa kes?!' bisik hati aku agak keras tapi muka lembut macam tak ada angin yang mengacau sikit pun kalau depan dia.Jaga hati dia kononnya. Hati aku siapa jaga?

Ah! aku rasa aku tak perlu fikirkan sangat benda remeh ni. Apa salahnya dia berkawan? Kawan dia boleh jadi kawan aku juga kan. Agaknya sebab dah lama aku terbiasa hidup dengan berdua saja dengan dia bertahun lamanya buat aku jadi macam ni. Yang peliknya dia tak ada rasa cemburu pun kalau aku dengan orang lain. Ataupun...aku yang tak perasaan?

Mungkin terselit juga salah aku sedikit sebanyak. Aku selalu buat tak tahu. Aku juga selalu jual mahal walaupun aku kisah atau aku prihatin.

Tak mengapalah. Kekurang-kurangnya dia ada teman bila aku tiada. Ada yang akan mendengar bila aku tak boleh jadi telinga. Ada yang akan temankan dia kemana-mana kalau aku tak ada masa. Ada orang akan jawab telefon dia kalau dia menelefon.Maksudnya, ada juga pengganti aku.

Dalam kesederhanaan yang wujud, mungkin dapat membantu hubungan kami akan kekal selamanya. =]

"Saya sayang awak selamanya...sudah takdir awak dan saya berkawan... "

Aku,

Wednesday, June 8, 2011

Story of 07hb JUNE 2011

PAGI HARI
Hari ni mak ayah tak pergi kerja. Hmm...Kak Mas pula terbang ke Kuala Lumpur hari ni. SO, aku dari rumah direct je terus ke Ujana Kewangan dan turun dari rumah lambat sikit (30 minit dari biasa). Pepagi aku lepak2 kat Food Court kejap ngan Kak Vian Na. Hee..Disebabkan aku dah sarapan kat rumah, aku tak makan..just lepak2 je lah...Kak Vian Na makan kuih je..Jam 9.25 am aku masuk kerja dan buat SOD macam biasa =] Tak ada yang menarik sangat lah kot...

MEREKA TAK NAMPAK ; ITS OK =]
Bila ada yang bagitahu dia bawa handbag keluar, aku mula curious..'kemana dia pergi?' aku juga berfikir dan berfikir 'kenapa?' ...mungkin ada urusan rasmi yang aku tak perlu tahu but..hati aku tak senang. Hmm...apa pun, aku tak nak layan perasaan sangat. Biarlah...Tuhan akan sentiasa tolong dia di mana dia berada..InsyaALLAH.

Tiba-tiba SMS berbunyi...mula-mula aku tak layan then terdetik dalam hati..dia ke? aku pun check. Hmm..aku dah agak memang dia. Sian dia..SMS berbaur sedih. Sedihnya aku bila cuba rasa perasaan dia.

"Jangan sedih...jangan sakit2 hati...awak dah buat terbaik, cuma tak semua orang boleh nampak. Tak pe kalau dia tak nampak apa yang awak dah buat untuk dia. Tak pe k...Kalau kita buat baik kat orang walaupun orang tu tak tahu, kita rasa seronok juga kan? :) Jangan sedih2 k..."

Bila aku lalu kat Staff Entrance, aku nampak dia masuk. Hm..tengok dia buat aku rasa 'pedih' . Kesian kat dia..mesti dia sangat sedih. Aku tahu, dia menangis tapi...aku tak peru tegur..mata dia merah..bulu mata dia basah..Aku faham perasaan dia. Bila kita dah sedaya upaya buat terbaik untuk seseorang then seseorang tu buat kita kecewa atau sakit hati, mesti sedih kan? Tapi....kita semua manusia...semua ketentuan-Nya..

TEKSI / TRAINING

Aku dengar berita bahawa Kak Mas dah dibawa oleh driver teksi ke lokasi salah! uh! Macam mana orang teksi kat KL tak tahu THE MALL kat mana? Hmm...Ntah lah...memang tak semua orang tahu tentang The Mall kot...Apa pun, Kak Mas selamat sampai ke Wira Hotel dan esok akan berlangsung lah Trainingnya...Semoga berjalan lancar.. hee...

TICKET

RM110 aku terbang begitu saja! Huaarrgghhh~ Ni lah masalah guna agent. Aku kena cas begitu mahal untuk tukar tarikh fllight aku balik dari KUALA LUMPUR ke LABUAN (T_T)..Tapi tak kisah lah..yang penting, benda tu dah settled...yeaahhh! Aku akan berada kat Kuala Lumpur 5 hari 4 malam.. i like~

AKHI?
Petang tu, aku sedang printing something kat LPO room. Hal kredit card segala lah tu masa tu..Suddenly, handphone aku yang aku tersalah set lagu SMS nye, berkumandang satu office..lawak je bunyi...Aku pun pergi check SMS siapa..CIT MESIR SMS..habaq akhi (Abang dia) tak sedaq kan diri lagi kat sana...YA ALLAH..awat lagu ni? baru je akhi dan aku berkongsi macam2 cerita sebelum cit SMS tu. Memang aku happy giler..aku memang harap dia akan keluar hospital cepat. Dah banyak pelajaran dia tertinggal sepanjang kat hospital. 

"Bila akhi nak betul2 sembuh? bukan saja akhi tertinggal pelajaran..sesi ilmu kita pun akan tertangguh lagi akhi... Sedih ukhti macam ni..apa pun, Ukhti harap, akhi akan sembuh cepat..Akhi kuat dan tabahkan hati ya!"

KERJA
Sebenarnya, beberapa hari kebelakangan ni, MIS HQ senyap dan sunyi sepi saja. Entah lah depa sibuk yang lagu mana kat sana na..FARIDAH YUSUP pun tak ada antaq email kat che...MIS POS TEAM pun sunyii je..bunyi kicauan burung langsung tak ada...bunyi daun gugur ke tanah pun tak ada...Hm...

SURAU
Surau banjir hari ni...Tak tahu kenapa..paip bocor ke? Tak sure lah..tak selesa langsung surau perempuan hari ni..banjir, dan lantai pula basah..Hm...

LAPTOP AKU DAH SIHAT
Aku jumpa En.Exeem tadi..tanya kat dia apa agaknya 'sakit' laptop aku..haha...rupanya masalah setting je pun.. betullah apa Kak Nad cakap.Aku pun ada try juga check setting laptop aku ni tapi aku tak berjaya buat apa yang patut buat...haha...nak teka2 takut nnt tambah teruk punya masalah laptop aku ni..So, En.Exeem pun baiki setting laptop aku balik. ALhamdulillah~ Dah sihat dah laptop aku..hehehe...terima kasih En.Exeem! =P

Aku,

30 Days Blog Challenge (31) 8Share (1) Ana Cikey (1) Android Game (2) ANTV (1) Apa itu SEO (5) Aplikasi Facebook (2) Assign Jobs (2) Beats Pill (1) Belajar Musik (1) Belajar Petik Gitar (1) Berita (7) Blog Sofinahlamudin.com (14) Blogwalking (14) Buat Duit (12) Buku Kegemaran (2) Cabut Gigi (1) Catatan Harian (66) Catatan Kota Kinabalu Februari 2016 (1) Catatan Kota Kinabalu Oktober 2015 (1) Celebration (35) Cinta (8) Clash Of Clan (3) Congratulations (2) contest (3) Contest SEO Eridy (5) Dentist (1) Despicable Me (2) Diary 2014 (2) Drama (1) Dunia Blog (81) Eat That Frog By Brian Tracy (5) Elken (7) Encik Mohd Nasyit Md Nooh (121) Favourite Song (27) FikAyuWedding (1) Fitness (3) Forex (8) Fotografi (2) Game (9) Gigi (1) Giveaway (3) Happy Birthday (2) Hari Malaysia (1) Hari Raya Aidilfitri (3) Header (1) Headset (1) Hobi (7) Hobi bersama suami (5) Indonesia (1) Info Kecantikan (1) Info Kesihatan (10) Islam (3) Jejak Paranormal (1) Jump Rope (2) Karya Sofinah Lamudin (2) Kawan (17) Keluarga (14) Kenalan Baru (5) Kerja Makan Gaji (3) Ki Prana Lewu (1) Kisah Realiti Sofinah Lamudin (11) Kota Kinabalu (3) Kreatif (16) Labuan FM (1) Lawak (1) Left 4 Dead 2 (3) Lelaki (5) Lepak (1) Logo (3) Lukisan (1) Maze Runner (1) Melancong (1) Melukis (1) Minions (1) Motivasi (37) Movie (10) Nuffnang (1) Old Town White Coffee (1) Only Sophee.lz Dote (42) PC Games (3) Pendapat Peribadi Sofinah Lamudin (1) Personaliti (8) Pokemon Go (2) Produk Mary Kay (1) Projek (5) Puan Sofinah Lamudin (16) Q One Speaker (1) Rakan Blogger (20) Ramadhan Al-Mubarak (10) Ramping dan langsing (1) Random Post (13) resepi (4) Review Produk (3) Review Tahun 2016 (1) Ronda K.K (1) Sabah (1) Saya dan Ramadan 2013 (34) Saya dan Ramadan 2015 (2) Scorch Trials (1) Search Engine Optimization (5) Segmen Blog (11) Sejarah (1) Senaman (1) Seni (1) Sentimental Post (10) Shaklee Supplement (1) Sherina Munaf (5) Si Awak dan Si Saya (7) Skipping Jump Rope (2) Skuter (1) Slim 7D (1) Smartphone Game (1) Sofinah Beauty Consultant Mary Kay (1) Sofinazz (3) Sofinazz Anniversary (1) Sophee Studio (1) Suami Isteri (6) Supplement (1) Suri rumah (1) Tahun Baru 2016 (1) Tahun Baru 2017 (1) Tempat Menarik (1) Tentang Dia (25) The Secret (3) Tips (1) Traveling (1) Troll (5) Tutorial (2) Tutorial Tudung (2) Tutorial Tudung Halfmoon (1) Wanita (4) Warna-Warni Kehidupan (3) Workout (3) WP. Labuan (8)