Follow Instagram @sofinahlamudin

Wednesday, March 13, 2013

My February 2013

Assalammualaikum Readers dan Bloggers,

Apa yang saya lalui pada bulan Februari 2013? Saya rasa sangat full. Busy sangat dengan benda-benda baru yang belum pernah buat sebelum-sebelum ni.

Okey lah mari saya refresh balik...Februari, saya sibuk dengan FOREX...yes! saya sibuk dengan Forex, money, bank, tak lupa juga dengan sibuk dengan melepak, berbincang, belajar, berfikir, what-so-ever lah...sampai saya tak perasan masa berlalu begitu cepat!

Talking about Forex, bulan Februari, saya terkena MC = MARGIN CALL! what the...hah!! Akaun saya Margin Call kerana saya tak berdisiplin dalam trading...padan muka saya!

Punca saya tak berdisiplin dalam trading adalah kerana BOSAN..bosan melihat chart yang saya tak boleh ganggu chart tu mengikut apa yang saya suka...haha..hingga satu masa, saya ganggu chart tu dan saya dapat profit besar! Then, saya buat lagi buat lagi dan buat lagi perkara yang sama berulang-ulang...

hingga...timbul satu perasaan tamak...bila dah tamak dan seronok, saya start tak mahu ikut rules trading...hakhakhakhak...its fun gila! memang fun sebab profit saya sangat maintain...terus naik dan naik...

Its fun until...saya bangun pagi dan buka chart, duit saya dalam akaun tu hangus! FUN la sangat...padan muka saya! Triple padam muka. Fun tu Memanglah fun... Just one thing kena beringat, jangan lupa stop bila dah rasa fun sangat.. hahaha! Makan diri nanti..

Walau bagaimana pun, saya tak mahu berhenti separuh jalan..Biar la akaun tu Margin Call...Saya tetap tak nak stop dalam bidang Forex ni... nope! i don't want... masih terlalu awal untuk berhenti study forex ni..lagipun ia hanya kesilapan yang pertama. Duit yang hangus tidak memberi apa pun kesan sampingan pada saya. Yang saya tahu, saya nak cuba lagi.

Bila dah Margin Call, Alhamdulillah, saya dapat dua akaun baru.. hehehehe... Jadi, maksudnya, Margin Call give me something better..

Selain sibuk dengan Forex, Saya dan Encik Mohd Nasyit sempat juga lepak-ing together...of coz la kan... paling best tu bila mak ayah bagi green light lepak dengan bakal menantu dia..haha!

Malam 25 Februari 2013, kami berseronok di keramaian penutupan Hari Wilayah...

Me and Wawa...anak buah My Mohd Nasyit :)

Cantik kan? hehe...

Lepas asap semua clear, ada lampu pula... pandai diorang buat...

We Love each other...

err..hehehe...

Bulan Februari 2013 ni, saya agak sibuk juga dengan lukisan.. hehe.. seronok juga sebab dah lama tak melukis. Tambah seronok bila, saya bukan melukis sendirian.. saya melukis bersama insan kesayangan saya, Encik Mohd Nasyit :)

Satu lagi, Februari 2013 adalah tarikh lahir Encik Mohd Nasyit. Hehehe... Saya sibuk dengan video dan kad ucapan untuk dia..ada juga melukis untuk dia..tapi macam tak cun la.. nnt nak lukis lagi sampai cun.. hehe...

Antara persiapan birthday untuk Encik Mohd Nasyit bulan lepas :




Digital Card untuk Encik Mohd Nasyit bulan lepas :



With Love,
#Sofinah696 💕
Follow my instagram ; @sofinahlamudin, @jejakmoment, @labuanblogger, @sopheestudio, @sopheericher .

Follow my blog with Bloglovin 💋

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.