Follow Instagram @sofinahlamudin

Wednesday, July 31, 2013

Saya dan #Ramadan21

Wednesday, July 31, 2013 2 Comments
Assalammualaikum Bloggers,

YeahH! Dah 21 hari kita semua berpuasa. Hari raya nampaknya semakin hari semakin mengorak langkah...

Alhamdulillah :) Syukur..

Hari ini, aktiviti saya dengan Encik Tunang adalah mencuci mata dan shopping raya!!

......Dan saya, Encik Tunang, mami dan ayah berbuka puasa sama-sama kat luar :)







Kemudian,
Setelah selesai makan...mami dan ayah pulang rumah dulu..Saya dan Encik Tunang pula menyambung shopping kat Ujana Kewangan..

Thanks Encik Tunang...

Alhamdulillah...jumpa di next entry pula...

Wassalam...


P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~


With Love,

Tuesday, July 30, 2013

Saya dan #Ramadan20

Tuesday, July 30, 2013 0 Comments
Assalammualaikum Readers :)

Ramadan sudah menghampiri ke hujungnya...10 malam terakhir akan tiba...Macam mana perasaan? Semoga semua rasa seronok di bulan Ramadan ini. Saya rasa, sudah ramai yang sedang bersiap sedia untuk Hari Raya kan ? Kuih Raya, Baju Raya, Hias Rumah, Pelita, Lampu dan sebagainya...

Bazaar Ramadan pun dah semakin lengang...


Hari ni macam biasa, buka puasa kat Bazaar dengan Encik Tunang. :) But tak berbuka dengan makanan berat. Ringan-ringan saja..


 SANSAN DAN TITI

Lewat petang di Bazaar Ramadan, Terjumpa dengan SanSan dan TiTi (Adik beradik) , Chinese boy and girl yang sweet lagi comel. Tak sangka ingat saya lagi! Btw, SanSan miss me.. haha..

Shoot dengan SanSan..

SanSan dan TiTi...


Kenapa makan sikit saja masa berbuka puasa ?

Sebab...
Encik Tunang ajak makan malam kat Deepsea..kebetulan, pemandangan Deepsea pandang laut dan ada bunga api (entah siapa yang pasang) , memang betul-betul cantik! Encik Tunang kata, dia suh kawan dia pasang tadi. HAHAHA... sempat mengambil timing yang betul untuk bergurau.. Tapi saya tak sempat snap gambar bunga api tu..lambat bertindak! lols.

Apa-apapun, My Mohd Nasyit, minta maaf banyak-banyak sebab tadi bazir makanan...huhu... :(  Siapa yang tahu saya macam mana, memang akan tahu, selalu saja makanan tak habis. So, itu yang berlaku kat DeepSea just now..Oh Sorry!.. huhu...


This is YOU and ME walaupun dalam gambar hanya ada minuman sahaja :)



P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~


With Love,

Monday, July 29, 2013

Saya dan #Ramadan19

Monday, July 29, 2013 0 Comments
Assalammualaikum semua blogger dan reader :)

Wah... Tak lama lagi genaplah 20 hari kita berpuasa kan ? Hari ni dah hari ke-19.. cepat masa berlalu. Sungguh rasa macam sekejap sangat. Macam baru saja semalam bulan Ramadan membuka tirai.. Semoga selama 19 hari kita berpuasa ni, kita mendapat manfaat. Amin.

Hari ni, buat kali kedua saya memunculkan diri ke event Elken selepas menghilang kan diri. Orang kata, bertapa entah ke mana. :p


Sudah berapa kali saya hadir dalam event Latihan Pengedar Baru ni. Hi hu ha...


Ramadan yang ke-15 tempoh hari saya bertemu Mel sahaja. Hari ni completed! Jumpa Mel dan Acin. Pasangan jutawan to be pertama Labuan.. hehe..


Macam biasa, Pasti ada tarian R & R :)


Hari ni saya memenuhi permintaan kawan Elken yang minta saya bertugas as Music Director. Alhamdulillah! Boleh tahan, ok pula saya layan music hari ni. But ada spoiled sekali bila lupa nak mute mode screen. haha.


Sempat menyelinap keluar sekejap, naik atas bumbung bangunan..

Demo Reverse Osmosis...


However! I am enjoyed melihat telatah mereka. :) Siapa tak tahu dunia Elken yang happy dan riang-ria tu. hee hee... Mr. Tom Sibaloi from Brunei also ada juga hari ni as speaker jemputan. Dua orang penceramah lain ialah Mel dan Acin. Ketiga-tiganya memberi very good input but.... still... MY HEAD STILL ON UNDERGROUND. Umpama diberi sayap tetapi tak mahu terbang..

Selepas tamat melakukan tugasan Music Director tersebut, saya pulang berjalan kaki ke Bazaar Ramadan.
Suddenly hujan............




Esoke.. Saya bawa payung "Magic" :p

After that,
Sampai sahaja ke Bazaar, jumpa dengan Asraf dan Yati kat Wisma Perbadanan Labuan...Semangat mereka berdua.. :)





BERBUKA PUASA

Saya dan Encik Tunang berbuka puasa kat KFC bandar dengan kawan-kawan saya hari ni. Lama tak jumpa kawan-kawan tingkatan enam.. Terima kasih yang datang.. Hingga bertemu lagi di lain hari. In Shaa Allah..










Nak Tahu apa yang masih sama dari tahun 2008 hingga 2013 ni ? RUBIX CUBE. Tengok mereka :









GAMBAR KENANGAN BERSAMA PUZZLE dan RUBIX CUBE:




HEhehe...Setakat ini untuk entry Saya dan Ramadan19... Hingga bertemu di entry Saya dan Ramadan20.




Wassalam.

P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~


With Love,

Saya dan #Ramadan18

Monday, July 29, 2013 0 Comments
Assalammualaikum Readers :) dan Bloggers...

Ramadan yang 18, saya baru nak update.. Lambat sikit update sebab malam Ramadan ke-18 tu saya agak kepenatan.. ke ke ke...

Apa yang berlaku pada 18 Ramadan ?

Pertama nak cakap bahawasanya saya "Jiwa kacau" , "Sakit hati" , "Jealous" , "Geram" dan perasaan-perasaan yang seumpama dengannya. Kenapa ? Tak pasal-pasal saya boleh pergi ke tempat yang saya akan pergi jika saya akan dapatkannya. HAHA.



Lepas jemput saya, Encik Tunang terus bawa saya ke Ghee Hwa Motorpot Sdn.Bhd... Seyes, jiwa kacau.. haha..





Esoke esoke.. Tak apa.. tahu lah saya nak "balas dendam" macam mana nanti. HAHA. Saya bawa kau "rempit" mana sahaja saya suka! hoho..

Then,
Mereka membuat pengurusan.





Kemudian, kami ke Ujana Kewangan. Shopping dan cuci mata..dan kami berbuka di KFC Ujana Kewangan :) Buka puasa dengan ayam KFC pula kali ni.. he ha!

Lepas tu, macam biasa, ke Bazaar Ramadan dan prepare untuk balik rumah.

Thats all... Next entry is my Ramadan yang ke 19 pula.. hehe..

Wassalam.


P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~

With Love,

Saturday, July 27, 2013

Bila ada hati nak couple dengan Mr.Ex-Bf semula - Parody

Saturday, July 27, 2013 0 Comments
Ada al-kisah sepasang kekasih...

SEMASA COUPLE

Si perempuan selalu sangat nak minta putus..sampai ayat pun tahap nak terjatuh telinga kita dengar.

"CINTA PENUH DENGAN AIR MATA TAK PATUT BERSAMA" - Nak sangat putuskan hubungan.. Nak sangat lelaki lain yang hebat pada mata dia di luar sana.



Bila dah buat salah besar, Si lelaki tetap terima tapi entah kenapa agaknya si perempuan ni semakin gila.

PATAHKAN SIM CARD, BUANG CINCIN PEMBERIAN SI LELAKI DALAM LUBANG JAMBAN, BAKAR HADIAH DARI SI LELAKI...Nak sangat dia putus...

Si lelaki tetap bertahan.

Tiba-tiba, Si perempuan menghilangkan diri. Lesap! Ingat dah mati. haha, rupanya hidup lagi...Laa menghilang berbulan-bulan.. si lelaki tunggu tak muncul-muncul. Selepas 6 bulan. Tak ada SMS, tak ada telefon dan sebagainya. Tak ada mesej dan pesanan.

SELEPAS PUTUS

Si lelaki menganggap tak ada jodoh, si lelaki bawa diri dan buka hati kat orang lain. Si lelaki nekad nak hidup dalam lembaran baru.

Tak ada angin dan ribut. Setelah berbulan-bulan dengan girlfriend baru, tiba-tiba si perempuan tu muncul semula. WHAT ??? Alasan hilang ? langsung tak logik dan tak boleh diguna pakai.

Si lelaki dah penat dengan perangai si perempuan itu dulu.. walaupun dah putus dengan girlfriend baru dia, tak ada jodoh, dia tetap tak cari balik si perempuan tu. LANGSUNG!!

Lama juga si lelaki hidup bahagia tanpa kekasih..yelah, buat apa nak ada girlfriend kalau menyusahkan je. Lebih bagus hidup seronok dan gembira bersama keluarga :)

Tapi.. entah kenapa si perempuan yang dulu nak sangat putus dan hilang tanpa pesanan. KINI gila mengharap diterima semula walaupun semasa si lelaki sudah mempunyai buah hati yang sangat layak untuknya.

GILA! hahahaha.

Pada suatu hari,
Di hari lahir si lelaki...Si perempuan menghantar ucapan.

"Selamat hari jadi. Dari EX-GF mu.."

uh ? Kenapa mesti ada signature, "dari ex-gf mu" kat hujung ? Geli geleman lah..



Di hari lahir yang lain pula,

"Hanya tuhan yang tahu ex aku yang mana satu akan kembali kepada aku.." hahahaha...tangan ke bahu, mata ke atas!



Ucapan hari lahir yang sungguh pelik bunyinya..wkakakaka!!

Mesej di hari-hari yang lain :

"Aku bersyukur sangat kita tak pernah terserempak kat sini.." kenapa pula tiba-tiba cakap terserempak ? Berharap la tu.. tapi guna ayat songsang. hahahahaha!

Menghantar gambar baju...baju baju baju.. minta pendapat mana satu sesuai untuk dia...kekekeke... ada juga perempuan macam ni kan ? Minta pendapat peribadi dengan boyfriend orang. Jelik dan geli je...Tak ada kawan perempuan ke nak minta pendapat tentang baju ? Tak pun, minta pendapat la kat lelaki yang dia suka atau boyfriend sendiri kan ? ops! lelaki yang dia suka ? hah! Sebab dia ada hati lagi kan ex-bf dia. sebab tu lah dia buat macam tu. Miahahaha!! Kesian...

Bila si lelaki pilih salah satu baju...si perempuan pun reply,

"Tolong bayarkan...tq.."



Seperti yang dia kata, SAH lagi membuktikan... "Aku ni, MATERIALISTIK DAN PENDENDAM" semasa mereka masih couple beberapa tahun yang lalu. hahahahaha!

Minta bayarkan bf orang ?? ciri-ciri perampas dan pisau cukur sungguh. Kenapa lah terdesak sangat minah-minah type gedik macam ni ?

Si perempuan benar-benar rajin skodeng atau jadi stalker kat facebook girlfriend si lelaki tu, sungguh dia tidak pernah tahu bahawa girlfriend si lelaki memang tahu dia sedang dilihat, diskodeng, di-stalk!..

Si perempuan terrkejut kononnya,

"Girlfriend kau kidal pula kan..." hahahaha... dia detect girldfriend ex boyfriend dia ada persamaan dengan dia. Jadi kenapa? Ada ke orang kisah? Jika luaran sama, tak semestinya hati sama.. hati lain-lain, even muka sama ke mirip ke, kalau dah tak match, tetap tak match!

Si perempuan selalu juga menghantar mesej bermula dengan bertanya khabar. Kemudian mencarut sendiri.. Ayooo! Kesian. Sungguh kesian. Lepas tu apa terjadi? Si lelaki buat bodoh dan delete mesej yang menggelikan tu..

Si perempuan sangat tidak sedar. girlfriend si lelaki sangat senang dengan tindakan dia. "Skodeng lah puas-puas...kehidupan kami yang bahagia dan tiada kesan pun dengan mesej-mesej yang kau hantar...kenapa tak hantar kat aku je direct?" kata girldfriend si lelaki sambil tergelak-gelak.. HAHAHA.

Kemudian,
Kehidupan si lelaki dengan kekasihnya semakin upgrade. Sudah tiba masanya untuk membuang semua cerita lama dan tamatkan lah ia. Mereka bersama-sama "membuang" kisah lalu dan salah satu tindakan mereka adalah "block person" kat Facebook.Block ex girlfriend dan ex boyfriend masing-masing.Kenapa? Mereka tidak penting sama sekali. hahahahaha... Mereka semua berada di belakang dalam dunia silam.

Tiba-tiba..ayat PERASAN keluar pula daripada si perempuan itu.. sudah di block, dia cari cara lain untuk menghantar mesej. Melalui kawan dia.

"Berhentilah hidup dalam bayang-bayang aku..."



Erk? Buah hati si lelaki merasa geli dan geleman dan nak termuntah pun ada dengan ayat PERASAN ex-girlfriend buah hatinya itu... HAHahahahaha.. Gelak sekejap.. hahahahaha. hahahahaha.. HAHAHahahaha...

Saya rasa, itu bukan gelak yang sekejap..tetapi gelak yang sangat lama...


Ho ?

HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!


Siapa mencari siapa sebenarnya ni ? "Sungguh perasan ex-girlfriend you ni darling...hihuhaaaa...dia yang tak boleh hidup bila u block dia..dia boleh kata macam tu ye? Tak sedar ye? hihuhaaaa..." , katanya slumber je.

Semakin si perempuan tu macam tu, semakin si lelaki dan buah hatinya yang sekarang ni TERTAWA dan TERTAWA...

Pengajaran : Hargai orang yang ada depan mata. Jangan bila dia dah tak nak kat kita baru menangis dan tercari-cari. Menyesal sekarang pendapatan.. menyesal kemudian you rasa lah sendiri. hee.. dan jangan mengharap perkara yang sudah terang-terangan jelas tidak boleh dimiliki lagi. Buka lah lembaran baru.

Penafian : Penulisan ini tidak ditujukan khas kepada sesiapa. Penulisan ini tercetus setelah melihat drama yang sangat seronok jadi bahan ketawa. Kepada yang terasa, saya tidak bertanggungjawab sama sekali, kerana saya mungkin tidak mengenali anda dan tidak pernah tahu pun cerita hidup anda. Chill bebeh.. jadikan sahaja cerita ini sebagai bahan pelajaran. Jangan jadi macam cerita kat atas kepada kita semua.Amin. Kalau terasa juga, mungkin apa yang saya tulis kat atas tu you pernah buat tak?

With Love,
#Sofinah696 💕
Follow my instagram ; @sofinahlamudin, @jejakmoment, @labuanblogger, @sopheestudio, @sopheericher .

Follow my blog with Bloglovin 💋


Saya dan #Ramadan17

Saturday, July 27, 2013 0 Comments
Assalammualaikum Readers dan Bloggers,

HEHE. Dah 17 hari kita berpuasa. Ops... hehe.. saya lambat update pula. Semalam saya ada kerja lain nak buat... SO, update hari ni lah ye.




17 Ramadan, aktiviti saya macam biasa, ikut Encik Tunang ke Bazaar Ramadan. But we tak stay kat Bazaar awal. Kami lepak kat tempat biasa, Lapangan Terbang Labuan yang sejuk dan agak tenang tu (Kat tempat 1st time kami jumpa dulu - kekekeke ) , kami online dan trading Forex kat sana..




Kemudian,
Kami pergi kedai perabot.. hehehehe..





Selesai "cuci mata" kat kedai perabot, pergi buka puasa kat Bazaar Ramadan..then, mama dan adik-adik Encik Tunang singgah pergi membeli barang sebelum kami hantar pulang ke rumah..

Malam, sempat jumpa dengan Achap Cube Rubix untuk satu urusan :) Kemudian, saya dan Encik Tunang terus meneruskan agenda malam pula..




EyahH! Jumpa di next entry :)

Wassalam.

P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~

With Love,