Follow Instagram @sofinahlamudin

Sunday, July 14, 2013

Blog Challeng - Day 23 : Something you crave for a lot

Assalammualaikum Readers dan Bloggers,

Hari ni blog challenge bagi tajuk yang syok sikit nak jawab. HEHE. Sebelum nak cerita, jom tengok gambar-gambar kat bawah :






Apa kaitan gambar-gambar kat atas dengan tajuk blog challenge ni?

VACATION : Saya nak melancong ke mana-mana yang saya nak.Luar dan dalam Malaysia.

KAMERA DSLR : Saya nak merakam semua kenangan dan apa sahaja yang saya lihat dalam kehidupan dan sepanjang saya melancong. Sekeping gambar menyimpan 1000 patah kata.

MOTOR dan BASIKAL : Saya suka mengambil gambar, saya nak ada dua benda ni kerana supaya saya dapat pergi ke tempat menarik untuk mengambil gambar. Motor dan basikal adalah kenderaan kecil yang senang menyusup ke kawasan sempit. Tak ada cermin dan terbuka. Senang la shoot foto. Round Labuan dengan benda alah ni salah satu permulaan perjalanan saya ke luar dan dalam Malaysia.

HATI/LOVE : Saya nak lakukan semua ni dengan insan tersayang (Pasangan hidup) khasnya. Bersama keluarga umumnya.

Kalau saya melancong, perkara utama dalam kepala saya adalah "Gambar" , "Aktiviti" dan "catatan" bukan "shopping".

Tapi...apa yang saya idam-idamkan sangat kat atas ni. Bukan senang nak buat dan dapat atas sebab-sebab tertentu kerana ia menuntut sesuatu sebelum ia menjadi kenyataan.

Pertama : DUIT.
Kedua : USAHA.
Ketiga : ILMU.
Keempat : BISNES PLAN.
Kelima : DOA.
Kenam : TAWAKAL.
Ketujuh : FOKUS.
Kelapan : KESUNGGUHAN.
Kesembilan : KESABARAN.
Kesepuluh : RAJIN.

KENAPA "DUIT" tu saya highlight? Kalau mengidamkan perkara di atas sangat-sangat, maka idamkanlah DUIT dulu. HAhahahaha! Bila dah nak sangat dapat duit, of coz kita berusaha kan? Cuba fikir, kalau nak ajak orang tersayang sekalipun, kalau diorang pun tak mampu macam mana? Kita kena lah belanja dia/diorang :)

Wassalam.

Blog Challenge apakah ini? Boleh check kat SINI <<klik.

With Love,
#Sofinah696 💕
Follow my instagram ; @sofinahlamudin, @jejakmoment, @labuanblogger, @sopheestudio, @sopheericher .

Follow my blog with Bloglovin 💋

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.