Follow Instagram @sofinahlamudin

Wednesday, July 10, 2013

Blog Challenge - Day 19 : Nicknames you have and why do you have them

Assalammualaikum Reader dan Bloggers,

Kali ini blog challenge tanya nicknames yang ada pula...Dibawah senarainya.



Nick 1 : Manja - Outta nama ni dari nama saya yang real kan? hehe. Nama ni wujud sebab arwah abang saya, Abang Supawi. Beliau yang bagi nama ni pada saya sebelum dia "pergi" dulu. Kakak saya cerita, beliau nak nama saya lain dari yang lain dari saudara-saudara yang lain.

Sampai sekarang, jiran-jiran saya, keluarga sebelah ayah dan mami saya panggil saya "manja" . dan satu-satunya cikgu yang panggil saya "manja" ialah Cikgu Suriani.

Nick 2 : Bibi - Nama ni ahli keluarga dalam rumah saya sahaja yang panggil macam ni. Mak, ayah, kakak, abang ipar panggil macam ni. Jiran panggil manja.

Nick 3 : Sofie - Nama ni wujud pada tahun 2007. Seorang kakak angkat mula panggil saya macam tu. Start dia semakin ramai panggil saya dengan nama ni. Now, Encik Tunang pun suka panggil saya "Cik Sofie" hehehehehe...

Nick 4 : Sop/Sof - Kawan-kawan sekolah saya dari tahun 1997 hingga 2006, memang panggil saya dengan nama ni. Senang kot nak sebut. Macam usop je bunyi... hahahaha...

Nick 5 : Fina - Nama ni jarang orang panggil but still ada. Wujud sebab nama saya "Sofinah" ambil yang belakang.

Nick 6 : Nina - Seorang kakak angkat panggil saya "Nina" dulu. Tahun 2006. Dia sorang je yang panggil saya dengan nama ni.

Nick 7 : Budak Kecik - Ni knoa la yang dok panggil macam ni. Sekarang dah besar dah la..hahaha!

Nick 8 : Sayang - Encik Tunang saya sahaja yang boleh panggil :p HAHAHA.

Blog Challenge apakah ini? Boleh check kat SINI <<klik.

With Love,
#Sofinah696 💕
Follow my instagram ; @sofinahlamudin, @jejakmoment, @labuanblogger, @sopheestudio, @sopheericher .

Follow my blog with Bloglovin 💋


No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.