Follow Instagram @sofinahlamudin

Wednesday, July 17, 2013

Blog Challenge - Day 26 : What you think about your friends

Assalammualaikum..Readers dan Bloggers sekalian..

Tajuk kali ni mantapss...HAHA...



Apa yang saya fikirkan tentang kawan-kawan ? Tidak semua kawan-kawan itu boleh dipercayai. Kita kena pilih dengan siapa kita berkawan. Kadang-kadang, perkataan "kawan" akan diguna pakai untuk tujuan lain. Tujuan yang mungkin akan menikam belakang tanpa kita sedari.. Dengan erti kata lain, TALAM DUA MUKA. Depan ? Yes dia kata kita kawan dia. Belakang ? Dia cakap lain pula. Ada kan jenis yang macam ni ? hah!

Bukan nak berburuk sangka kat orang tapi, kalau dah tahu dia macam mana, terbukti macam tu, tak layak jadi kawan, takkan kita nak terus kawan dengan dia, right ?

Apa-apa pun, saya tahu tidak semua orang macam ni. Just hati-hati agar tidak terkena lagi. Paling teruk rasanya bila kita tahu kawan sendiri yang kita percaya, yang kita anggap kawan tapi buat "tahi" kat belakang kita berbanding kita dapat tahu musuh kita buat hal kat belakang.

Susah nak dapat kawan yang betul-betul boleh diconvert jadi SAHABAT yang boleh dipercayai.

Buat masa ni, Encik Tunanglah sahabat saya selamanya, Susah senang bersama. Tapi taklah saya maksudkan semua kawan-kawan saya tu tak baik. Saya bukan sedang menuding jari kat sesiapa mengenai "TALAM DUA MUKA" ni, saya cuma menjelaskan pendapat saya dalam berhati-hati kalau nak berkawan sebab manusia jenis macam ni berada di mana-mana. Muka Plastik.

Peace!

Blog Challenge apakah ini? Boleh check kat SINI <<klik.

With Love,
#Sofinah696 💕
Follow my instagram ; @sofinahlamudin, @jejakmoment, @labuanblogger, @sopheestudio, @sopheericher .

Follow my blog with Bloglovin 💋



No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.