Saturday, August 31, 2013

Saturday as a Mango Juice..

Assalammualaikum Readers, and Bloggers,

Terima kasih sebab sudi berkunjung blog saya yang biasa ini. Since set mind nak jadi blogger sepenuh masa tahap selamanya ( ..selamanya .? ) , jari asyik nak menari atas keyboard lappy. Thanks for this lappy Encik Fiancee, because without this lappy, may be jari saya bukan menari atas keyboard ini tetapi atas calculator. Haha. Start dah mengarut. Nak cakap lappy ini agak selesa digunakan berbanding guna netbook Acer saya. Mungkin sebab partition hanya satu sahaja so, lembab sikit netbook tu. But netbook tu lah harta milik saya hasil totally titik peluh sendiri.. I still love my Acer Netbook.

Today,
..yes..Its Saturday. Holiday. Dulu, Sabtu bukan waktu bercuti untuk saya. Impossible. But now, Sabtu Ahad saya free and I can go anywhere I want. Actually, It should be like that kalau nak tahu apa perasaan seorang yang tak ada cuti pada hujung minggu...Itulah perasaan saya dulu as a worker.

Seperti biasa, bayangan hanyalah indah bila ia hanya satu angan-angan.Sekarang, Saturday and Sunday saya, perlu diisikan pelbagai acara, aktiviti, rancangan supaya tetap rasa gembira dan tidak kekurangan dan kosong. As a blogger, Saturday and Sunday is same as Monday until Friday. Yang membezakannya adalah, situasi dan suasana antara saya dan Encik Tunang yang sebagai FTT (Full Time Trader).

Apa sebenarnya yang saya nak cakap ni .? Actually, apa yang saya ada sekarang, MASA yang banyak ni adalah idaman beberapa orang di luar sana. Mungkin, semua orang. Alhamdulillah saya banyak masa untuk apa yang saya suka. Tetapi... still ada tetapi... masih ada sesuatu yang kita perlu tahu bahawa, apa yang saya ada sekarang tidak semestinya perlu dicemburui kerana ada sesuatu yang you all ada, saya tak ada since I am not a worker except I am rich! except I am billioner, millioner etc.

So, never regret. Never merungut. SEMUA ORANG ADA KELEBIHAN MASING-MASING. Jangan lihat kelebihan orang dan rasa diri sendiri sangat tak seronok. Enjoy your life as I enjoy my blogging life. May be you see my life sangat seronok sebab tak bekerja ? But you know, just fokus whatever things yang you all happy la..

Kadang-kadang, tak semua perkara kita boleh jelaskan. Masing-masing ada jiwa masing-masing. Just be yourself.

Apapun,

Alhamdulillah .! banyak masa untuk blogging. Untuk mengadap Lappy memanjang. And, tak perlu tunggu waktu cuti yang ditetapkan oleh majikan. Suka hati sendiri untuk lakukan apa pada hujung minggu. May be I can sleep ? May be I can Rock 'n' Roll ? May be I can bla bla bla right ? :) But still sometime I can't. Nobody perfect but we try to be the best...may be bukan untuk sesiapa, tetapi untuk diri sendiri.

..So, disebabkan today is Saturday, as I said kat entry saya yang tadi, bilik pun sudah dikemas dengan baik setelah di troll oleh Encik Tunang.

Last word, Thanks for Mango Juice yang sedap Encik Tunang. I love it !


If you baik, please la berkunjung ke 5 site di bawah..and klik my nuffnang ads kat sidebar kanan paling atas atau kat header, then tell me.. because I want to click your ads back.

  1. Video Lawak Lapar Jadi Pondan
  2. Video Menyayat hati Merdeka ..?
  3. Proton lagi hebat berbanding kereta lain ..?
  4. Rambutmu..Mahkotamu.. (Hanya untuk Wanita)
  5. Bangga Jadi pemilik kereta Proton


P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~

With Love,

Cerita Semalam Tanpa Sambutan Hari Kemerdekaan di Labuan

Assalammualaikum Readers,

Mengelamun panjang tak sudah. Dari saya termenung jauh-jauh, elok lagi saya blogging yang dekat depan mata. Cerita tentang semalam di mana cuaca mengundang hujan lebat dari bandar hingga ke kampung yakni dari hujung Labuan ke hujung Labuan. Haih..

Mujur saya bukan tunggang motorsikal kalau tak dah lama terbabas duduk bertenggek kat bas stop tunggu teduhnya hujan turun.

Semalam,
saya dan Encik Tunang sempat melawat kawan baik saya, Farah Bandon kat lokasi gerai-gerai atau tamu di Ujana Kewangan, Labuan.




Macam biasa, tak ambil gambar tak sah walaupun muka macam nak pergi beli ikan kat pasar. Hee.
Pertama-tamanya selepas meng-upload gambar di atas nak cerita tentang si cute yang Farah sedang gendong tu. Comel kan ? Si Comel tu namanya Mirza. Lepas di pegang-pegang si Mirza ni rasa hati berat sungguh nak belah dari sana. haha. Reason : He Cute SO much and saya hampir jatuh cinta lagi.. Erk.. ! Encik Tunang, kena tolong saya agar saya tidak jatuh cinta kat Mirza so, saya kena pergi cepat-cepat. :p

Sambutan MERDEKA nampaknya tak ada untuk WP. Labuan. Sunyinya bandar Labuan. Kenapakah .?

Kemudian...

Saya dan Encik Tunang pergi beli barang segala macam makanan dan barang dapur kat One Mart. Haih.. best pulak beli barang macam tu rasa macam dah dalam ikatan perkahwinan. lalala~

Beli barang kemudian saya lepak kat rumah Encik Tunang untuk menonton TV. Bukan tak suka TV bukan juga anti TV, kat rumah saya, saya kawan dengan lappy je lebih. Kat rumah tunang ada life sikit dengan TV sambil makan-makan, gelak-gelak bagai sambil nonton TV bersama bakal mak mertua dan adik-adik ipar..

Dalam pukul 11 malam macam tu saya dihantar pulang ke rumah oleh Encik Tunang. Ayah macam biasa, tolong buka pintu tanya, "Nasyit mana ? Dah nak pulang ke ?" Hari-hari nak jumpa bakal menantu ek ? :p

Selepas itu macam biasa, life sebagai blogger dan online addict dimulakan semula di dalam bilik kecil yang dianggap ofislah kononnya.

Bilik yang sudah tak berkemas selama seminggu ni kelihatan begitu indah dengan barang-barang yang tidak diletakkan di tempat asal dan merata-rata. haha.

Bila mummy saya masuk sah lah di cop seperti tongkang pecah atau stor simpanan barangan terbuang. perrrrr... Alangkah hebatnya lappy ini yang sentiasa kemas di atas kerusi dan saya duduk di atas katil tanpa merasa rimas dengan bilik yang belum saya kemas.

haha.

P.s : Terima Kasih Encik Tunang, minuman jus mangga itu sungguh menyelerakan.. burpp...


P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~

With Love,

Rezeki Allah Tidak Akan Kemana Jika Itu Memang Untuk Kita !

Assalammualaikum Readers dan Bloggers,

Alhamdulillah, hari ini saya masih diberi peluang untuk bernafas. Seawal jam 4:45 pagi, saya bangun dengan satu perasaan yang berkobar-kobar. ewah.. Sebenarnya saya nak cakap bahawa semangat saya dah "terbakar-bakar" , "gemuruh jiwa" dan "teruja-uja" ...

Perasaan, semangat, fikiran bagai di "update" secara tidak sengajanya hanya kerana saya ingin megganti sesuatu dalam hidup saya. Pernah kah kawan-kawan semua rasa satu perasaan gembira yang melampau ? Hingga kita leka dan selesa pada suatu zon atau tempat ? Hingga apa pun jenis orang di sekeliling kita, kita membutakan mata, kita memekakkan telinga..kita membatukan diri, kita mengikuti arahan dan sebagainya bagai sudah disihir bagai.



Bukan apa. Hati sudah senang. Hati rela dilakukan apa sahaja asalkan kita tetap gembira. Sebenarnya itu satu penerimaan positif dalam diri di suatu tempat yang agak tidak berapa positif. Sudah betul, kita kena redha. Tapi apa yang betul? apa yang tepat? Kita biarkan diri kita ditindas. Dipergunakan dan sebagainya untuk kepantingan ??

Apabila kita tersedar dari lamunan, semua itu sudah menyakiti kita sekian lama. Kita kecewa, kita hampa. Harapan menjadi layu bak lagu Hyper Act. Kemudian, kita tinggalkan kegembiraan di zon selesa itu dengan perasaan yang remuk, hati yang koyak. RABAK!

Sedih. Sepi. Sunyi.

Hampir setiap manusia yang ada depan mata sudah tidak dapat dipercayai lagi.. Hampir setiap mereka adalah sama melalui perasaan yang dipanggil fobia ?



Saya mahu bangun. Saya mencari-cari sesuatu untuk menjadikan saya kembali seperti yang di zon selesa itu namun versi yang lain. Ingin gembira dan bahagia namun bukan untuk ditindas. Bukan untuk dipergunakan.

Yes! Saya bertemu semua itu bagaikan ada magnet yang menariknya. Sungguh.. Saya bersyukur bertemu suasana baru itu. Mungkin pada mulanya agak janggal disisi kerana itu bukan dunia saya. saya fahami, saya dekati saya alami dan saya hayati.

Alangkah seronok! Saya ketawa. Saya keriangan. Saya bahagia dan saya merasa sangat bertuah atas semua sokongan mereka. Menarik tangan saya untuk bangun!!! Prosesnya bukan mudah. Namun mereka sabar dengan tingkah saya. Mereka tetap disisi walau di hina. Walau di kutuk, di salah ertikan!

Saya merasa tenang saat saya berada dalam dunia itu. Bagai tidak ada masalah langsung. Bukan soal duit pada dasarnya. Tetapi soal "hati" , "jiwa" dan "perasaan" . Saya selesa. Saya gembira. Saya teruja. Setiap kali mendekati dan berada di sana, hati yang jatuh bagai dibangunkan. Semangat yang hilang bagai diberikan semula.

Sebagai teman di kala duka..saat menangis dan merasa kecil, mereka akan berusaha memberi kata agar saya merasa besar walaupun hakikatnya, saya bukan siapa-siapa. Juga bukan orang yang luar biasa. Dan bukan orang yang menguntungkan mereka walau sesen.

Senyuman yang terukir dibibir penuh makna. Inginkan kejayaan. Penuh harapan dan impian. Kami semua berbeza tetapi impian dan harapan kami satu.

Mungkin saya bukanlah yang terbaik dalam golongan itu. Namun saya merasa sangat dihargai. Saya diajar erti "APA ITU MANUSIA" .



Namun..semua orang tahu...hidup tidak selalunya indah. Hidup tidak semestinya sama dengan apa yang kita aturkan. Pencapaian tidak semesti sama dengan apa yang kita bayangkan. Yang terbaik akan menjadi milik kita juga walaupun bukan seperti yang ada dalam senarai impian.

Yang pasti, di mana pun kita berada, impian itu tetap ada. Saya masih menyimpan setiap impian yang saya bina dulu di sana. Mengusahakannya, bukan dalam dunia itu tidak apa. Dunia lain juga tidak kurang sama hebatnya. Yang penting kita tahu menjadikan ia satu peluang keemasan yang tidak boleh dilepaskan.

Saya terkilan dan kecewa kerana ia adalah satu kejutan yang sangat besar bila saya sendiri telah bersetuju untuk berpaling. Dunia itu tidak pernah bersalah. Manusia di dalam juga tidak pernah silap. Semua kita adalah manusia. Kita semua sama. Yang silapnya adalah saya yang tidak tahu membuktikan. Tidak tahu erti cekal. Tidak tahu untuk berterusan dan inilah hasilnya.

Saya pernah berfikir dan memikirkan untuk hidup sebagai blogger sepenuh masa. Oleh tu , hari ini saya berada di sini. Dunia yang lalu itu, adalah satu persinggahan saya yang paling istimewa. Mengajar saya erti kejayaan dan memberi satu kekuatan dalam hidup. Meskipun yang nampak hanya saya. Yang merasa hanya saya. Terima kasih Allah kerana pernah memberi saya peluang untuk mengenal mereka. Ada sesuatu keuntungan jiwa yang saya perolehi meskipun bukan kekayaan dan pencapaian luaran. Tetapi adalah pencapaian tersirat yang insan lain tidak akan pernah mengerti.

Hari ini, saya hanya seorang blogger. Impian saya kini di sini. Masa lapang dan tidak lapang saya adalah blogging, blogwalking.

Fikiran saya hanya ini. Yang lain sudah saya lepaskan dengan redha dan ikhlas. Bukan untuk saya walaupun ianya sangat indah.

Jika Allah izinkan, tempat itu akan menjadi tempat meraih kejayaan saya sebagai blogger dan akan mendapat rewards berganda disana. In Shaa Allah.

Perkara yang terbaik buat masa ini adalah... hargai peluang yang ada di depan mata. Sekarang! Apapun yang kita lakukan, Ikhlas lah agar diberkati dan rezeki Allah tidak pernah pergi jika itu memang untuk kita.

Terima kasih kepada Allah untuk yang baik-baik. Amat dikesali atas sesuatu yang tidak baik atas silap dan kelemahan diri sendiri..

P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~

With Love,

Nuffnang | Ada Tak Blogger Yang Sudi Bantu Saya ? Nasihat or Anything ?

Assalammualaikum Readers and Bloggers,

Apa khabar bloggers ? Saya seharian ni asyik melayan fikiran dengan Nuffnang. erk ? Seharian ke ? hee~ Apa Nuffnang tu ? Actually, saya dah lama dengar tentang Nuffnang. Siap ada buat akaun Nuffnang lagi. Then ? Saya tinggalkan. HAHA. Funny.

Masa tu saya still ber-blogging untuk suka-suka. Saja nak merepek ? or Meraban ? Huhu. Cerita pun hal-hal sendiri yang mungkin you all pun cakap "Ek'eleh, apa lah budak ni merepek ??" hehe.

Serius la.. Masa saya dapat tahu blogging boleh buat duit, sekarang baru la saya tahu, blogging bukan senang-senang nak bagi duit ! Saya kena belajar macam-macam. Tapi sebenarnya bukan soal duit. Soalnya, apa yang menarik dan lain dari yang lain ? Betul cakap Yuyu Zulaikha. Life ni buat lah apa yang kita suka. Maksudnya gembiralah sekarang kan.. Kalau saya tak dapat sesuatu kat luar sana, sekarang komputer, internet, masa banyak untuk saya , maka ber-blog lah! Gembiralah. Bukan sebab nak duit..

Tapi bukan itu topiknya saya nak cerita sekarang. Apa sebenarnya dah jadi dengan komputer saya atau akaun nuffnang saya ? Atau ?? I Dont Know.... I need help! I need help bloggers.. HELP!!

Saya baru saja buka akaun baru Nuffnang saya. 27 Ogos saya buat akaun Nuffnang baru. Saya ada masalah dengan Nuffnang tu.

Cuba fikir apa sebenarnya yang terjadi apabila...

Seorang kawan ni letak iklan Nuffnang kat blog dia. Saya tak nampak pun iklan nuffnang kat blog dia bila saya pergi terjah blog dia tu. Saya ingatkan dia salah letak kod ke apa ke.. Lepas tu, dia kata, dia nampak iklan tu kat blog dia melalui lappy dia. Lappy saya kenapa ?? Ke internet yang problem ?


SCREEN SHOT DARI LAPPY SAYA : MANA IKLAN TU ??

SCREEN SHOT DARI LAPPY KAWAN SAYA : ADA PULA IKLAN TU KAT SANA..

Okeh! Itu cerita tentang blog dia.. Saya tak nampak ads dia, tapi dia nampak sendiri ads tu kat blog dia...

Saya pun berjinak-jinak lah pasang ads kat blog sendiri.. HEHEHE. Excited ..! But...

SCREEN SHOT DARI LAPPY KAWAN : ELOK JE ADS/IKLAN TU KAT SANA...

SCREEN SHOT DARI LAPPY SAYA SENDIRI : TAK ADA... HUHU..

Okelaa.. Mula saya nak biarkan saja la kot.. asal ada ads tu dan orang lain boleh nampak. Saya tak nampak tak apa. Tapi, macam mana saya nak klik ads blogger lain ...??

Guys! Normal ke tak normal ni ? Punca masalah dari mana sebenarnya ??

Please HELP ..! Ke saya kena juga submit ticket ke Nuffnang ..?

HELP ME PLEASE..

P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~

With Love,

Thursday, August 29, 2013

Jam Loceng Baru Ayah




Ayah : "Bihhhh...Banguuunnn! Bangun pagi dah ni...!"

Me : "Hmmm!"

Ayah : "Banguuunnnn..!!!"

Me : "Yaaaa!..."

Bangun tapi tak keluar dari bilik...

_________________satu jam kemudian______________

Ayah ketuk pintu bilik : "Biiiihhhhh! Bangunnnnnn!!!"

Me : "Yaaaa....!"

Ayah : "Bangun cepat!!! Bangun Mohd Nasyit datang...!"

Me : "uh .??" Keluar bilik terus...

Ayah : "HAHAHAHAHAHAHAHA!!!"

#TROLL. Kurang asam.




P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~ With Love,

Genap Setahun Cik Sofie Dan Mr.Nazz





Thanks for the sweet entry my fiancee.. :) This is entry for you but sorry..I published it early : Today we had a year and will be together forever .


Happy Annyversary to us! :)

Saya tak payah cakap. Gambar ni dah boleh bagitahu.. Apa yang saya wish :)

Saya tak ingat berapa hari bulan.. saya terjah dan lepak-lepak kat wall facebook Encik Tunang semalaman.. Banyak status dia yang sweet kat facebook. Yang nakal-nakal curi gambar pun ada juga..

Encik Tunang Candid Me.

Encik Tunang Grab my Foto di FB.

Encik Tunang Grab my Foto di FB lagi..dan lagi...

Encik Tunang Grab my Foto di FB lagi dan lagi...

Creative and sweet from him.

QR Code : Encik Tunang tak cakap pun code ni untuk saya masa tu.. Tapi saya tahu ini untuk saya.. walaupun saya tak scan pun.
TROLL by Encik Tunang semasa kami still kawan biasa.


STATUS ENCIK TUNANG YANG SAYA SUKA DI FB BEFORE KAMI KENAL

Lelaki yang faham dan bertanggungjawab akan tahu dan faham soal ni..

I Totally agree...

Buku ni, adalah buku yang saya suka baca di Perpustakaan Awam. Tahun 2010 ? Adalah tahun saya lepak library gila-gila. Chemistry you and me!!

Kadang-kadang kita lupa... Kaya bukan dari segi "DUIT" dan "HARTA" tapi "HATI" , "HUBUNGAN" , "KETENANGAN" , "SILATURRAHIM" antara manusia ... Saya suka status ni. Dalam maksudnya.

Status ni bukan untuk saya masa tu tapi sekarang saya tahu ayat ni menjadi milik saya sekarang.

I Appreciate my fiancee.. but please don't let me down.. :(

I Love this part much! Because I love books too...Kami ada chemistry....



Thanks untuk semua yang sweet dan comel Encik Tunang..Sebenarnya, banyak nak cakap.. banyak nak tulis.. Tapi kadang-kadang ada waktunya hati kita "buntu" tak tahu nak tulis apa. "Stuck" tak tahu nak cakap apa...Jadi biarlah gambar yang berkata-kata...




THIS SONG FOR YOU MY FIANCEE : MY MOHD NASYIT



P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~

With Love,

Wednesday, August 28, 2013

Remember When | Thanks for the Sweet Memory | GoodBye




Remember when I cried to you a thousand times
I told you everything, you know my feelings
It never crossed my mind that there would be a time
For us to say goodbye, what a big surprise

But I'm not lost,
I'm not gone
I haven't forgot

These feelings I can't shake no more
This feeling's running out the door
I can feel it falling down
And I'm not coming back around

These feelings I can't take no more
This emptiness in the bottom drawer
It's getting harder to pretend
And I'm not coming back around again

Remember when

I remember when it was 'Together till the end'
Now I'm alone again, where do I begin?
I cried a little bit, you died a little bit
Please say there's no regrets and say you won't forget

But I'm not lost 
and I'm not gone
I haven't forgot

These feelings I can't shake no more
This feeling's running out the door
I can feel it falling down
And I'm not coming back around

These feelings I can't take no more
This emptiness in the bottom drawer
It's getting harder to pretend
And I'm not coming back around again

Remember when

That was then, now it's the end
I'm not going back, I can't pretend

Remember when

These feelings I can't shake no more
This feeling's running out the door

I can feel it falling down
And I'm not coming back around

These feelings I can't take no more
This emptiness in the bottom drawer

It's getting harder to pretend

And I'm not coming back around again







_____________________
I can't return.

Thanks being my "dad" and "mom" over there.
Thanks being "ears" and make me calm down when I cried.
Thanks for the very sweet memories.
Thanks teach me how to be "somebody".

It's not about money because I can find my own money without you. It's just something I can't say through a words..it's about how I feel. #Heart #Soul #Touch #Honest

Thanks..Thank You Very Much.. The only I can say..

Thanks for the last #Words...
YES! Your lil sister will be strong..Will be Happy..
Will enjoy with her life...
And will always periang "mata bulat"
&
Will be RICH! as you...

I Luv You Always too..
And..takecare too..

Will Miss you guys..!


P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~

With Love,

Tuesday, August 27, 2013

Shut Up!!!





NOTHING YOU SAY TODAY IS GONNA BRING ME DOWN!!!

P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~

With Love,

Bait Kata Yang Tersimpan

Tika ku sendiri,
Setiap bait kata itu tergiang-ngiang disini.

Tertoreh hatiku,
Hanya Tuhan yang tahu.

Tidak apa!
Kata-kata itu kusimpan seketika.

Bila kaki ku berdiri sendiri,
Setiap kata itu akan ku iringi.

Ku iringi dengan balasan.
Balasan bahawa aku bukan perhiasan.

Aku bukan perhiasan yang diam,
Bukan tidak berguna,
Bukan lemah,
Bukan! Bukan!

Jika ku mampu kelak,
Semua ini akan pergi bersama balasan yang ku berikan!


P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~

With Love,

Jejak 500 Followers - Sertai Sekarang!!

Assalammualaikum...

Sekarang ni mood saya adalah support segmen blogger lain.. hehehe... Sekarang join "Jejak 500 Followers" pula oleh : http://darulamanku.blogspot.com

Jom JOIN jejak 500 Followers ni ramai-ramai! JyeahH!!





Nak join juga ? Kalau nak join juga klik kat gambar then boleh dah join k :) Wassalam..

P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~

With Love,

Give Away 2013 by JAJA

Assalammualaikum Readers,

This is Giveaway 2013 by JAJA. Jom kita join... Nak join, klik pada gambar di bawah..
Syarat penyertaan semua tulis kat situ. Just klik kat gambar..


Senarai 3 hadiah yang saya nak...

  1. Smartphone.
  2. Camera DSLR.
  3. Skuter.
HAHAHA. Terkejut gaban si JAJA tengok senarai hadiah kat atas. :p

Just kidding...

Senarai hadiahnya...

  1. Bawal plain turquoise
  2. novel : Suami Aku Ustaz
  3. T-shirt printing long sleeves / short sleeves : Mention your idol  


P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~

With Love,

The One That Got Away




Summer after high school when we first met
We make out in your Mustang to Radiohead
And on my 18th Birthday
We got matching tattoos

Used to steal your parents' liquor
And climb to the roof
Talk about our future
Like we had a clue
Never planned that one day
I'd be losing you

In another life
I would be your girl
We'd keep all our promises
Be us against the world

In another life
I would make you stay
So I don't have to say
You were the one that got away
The one that got away

I was June and you were my Johnny Cash
Never one without the other, we made a pact
Sometimes when I miss you
I put those records on (Whoa)

Someone said you had your tattoo removed
Saw you downtown singing the Blues
It's time to face the music
I'm no longer your muse

But in another life
I would be your girl
We'd keep all our promises
Be us against the world

In another life
I would make you stay
So I don't have to say
You were the one that got away
The one that got away
The o-o-o-o-o-one [x3]
The one that got away

[Bridge:]
All this money can't buy me a time machine (Nooooo)
Can't replace you with a million rings (Nooooo)
I should've told you what you meant to me (Whoa)
'Cause now I pay the price

In another life
I would be your girl
We'd keep all our promises
Be us against the world

In another life
I would make you stay
So I don't have to say
You were the one that got away
The one that got away
The o-o-o-o-o-one [x3]

In another life
I would make you stay
So I don't have to say
You were the one that got away
The one that got away 

P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~

With Love,

I am Wide Awake



 The best video from Katy Perry!

I'm wide awake
I'm wide awake

I'm wide awake
Yeah, I was in the dark
I was falling hard
With an open heart
I'm wide awake
How did I read the stars so wrong?
I'm wide awake
And now it's clear to me
That everything you see
Ain't always what it seems
I'm wide awake
Yeah, I was dreaming for so long

[Pre-Chorus]
I wish I knew then
What I know now
Wouldn't dive in
Wouldn't bow down
Gravity hurts
You made it so sweet
'Til I woke up on
On the concrete


[Chorus]
Falling from cloud nine
Crashing from the high
I'm letting go tonight
Yeah, I'm falling from cloud nine

I'm wide awake
Not losing any sleep
I picked up every piece
And landed on my feet
I'm wide awake
Need nothing to complete myself, no

I'm wide awake
Yeah, I am born again
Out of the lion's den
I don't have to pretend
And it's too late
The story's over now, the end


[Pre-Chorus]
I wish I knew then
What I know now
Wouldn't dive in
Wouldn't bow down
Gravity hurts
You made it so sweet
'Til I woke up on
On the concrete

[Chorus]
Falling from cloud nine (it was out of the blue)
I'm crashing from the high
I'm letting go tonight (yeah, I'm letting you go)
I'm falling from cloud nine


I'm wide awake
Thunder rumbling
Castles crumbling
I'm wide awake
I am trying to hold on
I'm wide awake
God knows that I tried
Seeing the bright side
I'm wide awake
I'm not blind anymore...

I'm wide awake
I'm wide awake

[Chorus]
Yeah, I'm falling from cloud nine (it was out of the blue)
I'm crashing from the high
You know I'm letting go tonight (yeah, I'm letting you go)
I'm falling from cloud nine

I'm wide awake
I'm wide awake
I'm wide awake
I'm wide awake
I'm wide awake


P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~ With Love,

Monday, August 26, 2013

Pesta Pancing Wp.Labuan

Sekitar Pesta Pancing Wilayah Persekutuan Labuan, Semalam.





















P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~

With Love,

30 Days Blog Challenge (31) 8Share (1) Ana Cikey (1) Android Game (2) ANTV (1) Apa itu SEO (5) Aplikasi Facebook (2) Assign Jobs (2) Beats Pill (1) Belajar Musik (1) Belajar Petik Gitar (1) Berita (7) Blog Sofinahlamudin.com (13) Blogwalking (14) Buat Duit (12) Buku Kegemaran (2) Cabut Gigi (1) Catatan Harian (66) Catatan Kota Kinabalu Februari 2016 (1) Catatan Kota Kinabalu Oktober 2015 (1) Celebration (35) Cinta (8) Clash Of Clan (3) Congratulations (2) contest (3) Contest SEO Eridy (5) Dentist (1) Despicable Me (2) Diary 2014 (2) Drama (1) Dunia Blog (81) Eat That Frog By Brian Tracy (5) Elken (7) Encik Mohd Nasyit Md Nooh (121) Favourite Song (27) FikAyuWedding (1) Fitness (3) Forex (8) Fotografi (2) Game (9) Gigi (1) Giveaway (3) Happy Birthday (2) Hari Malaysia (1) Hari Raya Aidilfitri (3) Header (1) Headset (1) Hobi (7) Hobi bersama suami (5) Indonesia (1) Info Kecantikan (1) Info Kesihatan (10) Islam (3) Jejak Paranormal (1) Jump Rope (2) Karya Sofinah Lamudin (2) Kawan (17) Keluarga (14) Kenalan Baru (5) Kerja Makan Gaji (3) Ki Prana Lewu (1) Kisah Realiti Sofinah Lamudin (11) Kota Kinabalu (3) Kreatif (16) Labuan FM (1) Lawak (1) Left 4 Dead 2 (3) Lelaki (5) Lepak (1) Logo (3) Maze Runner (1) Melancong (1) Minions (1) Motivasi (37) Movie (10) Nuffnang (1) Old Town White Coffee (1) Only Sophee.lz Dote (42) PC Games (3) Pendapat Peribadi Sofinah Lamudin (1) Personaliti (8) Pokemon Go (2) Produk Mary Kay (1) Projek (5) Puan Sofinah Lamudin (15) Q One Speaker (1) Rakan Blogger (20) Ramadhan Al-Mubarak (10) Ramping dan langsing (1) Random Post (13) resepi (4) Review Produk (3) Review Tahun 2016 (1) Ronda K.K (1) Sabah (1) Saya dan Ramadan 2013 (34) Saya dan Ramadan 2015 (2) Scorch Trials (1) Search Engine Optimization (5) Segmen Blog (11) Sejarah (1) Senaman (1) Sentimental Post (10) Shaklee Supplement (1) Sherina Munaf (5) Si Awak dan Si Saya (7) Skipping Jump Rope (2) Skuter (1) Slim 7D (1) Smartphone Game (1) Sofinah Beauty Consultant Mary Kay (1) Sofinazz (3) Sofinazz Anniversary (1) Suami Isteri (6) Supplement (1) Suri rumah (1) Tahun Baru 2016 (1) Tahun Baru 2017 (1) Tempat Menarik (1) Tentang Dia (25) The Secret (3) Tips (1) Traveling (1) Troll (5) Tutorial (2) Tutorial Tudung (2) Tutorial Tudung Halfmoon (1) Wanita (4) Warna-Warni Kehidupan (3) Workout (3) WP. Labuan (8)