Follow Instagram @sofinahlamudin

Thursday, October 17, 2013

List of People I Wish To Kill

Assalammualaikum Readers dan Bloggers,

Pernah tak anda anda anda dan anda.. Merasa marah yang melampau hingga rasa sangat marah dan marah ? Bila marah lepas tu terus marah ? Pernah ?

Pernah tak anda, anda dan anda merasa nak tumbuk muka orang sampai tertanggal batang hidung nya ? Pernah tak anda merasa marah hingga nak tendang kepala hotaknya sampai terpusing 360 darjah ?

Saya tahu anda anda anda pernah tapi akhirnya ia hanyalah perasaan semata-mata. Bukan ?

Saya pernah kata, "HEY! PLEASE DIE.. I HATE YOU!" ... "HEY! KILL YOUR SELF!" ..Saya pun pernah marah. Hey tak baik tau marah macam ni. Tapi you all buat saya rasa nak bakar you all hidup-hidup atas BBQ ayam! lepas tu tambah perisa dengan jagung rasa asap. Kulit biar hitam legam sikit ah!




You all kan, sana sana sana sana sini sini sini... semua you all tak ada kerja lain ye? You all tahu nak pentingkan diri sendiri saja kan ? Perasaan orang tak pernah ambil tahu pun!

Oke lah, lihat senarai nama yang saya nak tarik-tarik biji mata dia, nak korek otak dia.




Ni Graf hidup saya. Dalam hidup saya, ramai manusia datang dan pergi. Ramai manusia muncul dan hilang. Ramai juga yang buat saya jatuh dan naik. Buat saya TERJUNAM pun ada. Rasa sedih, sakit hati, kecewa, frust tertonggeng pun ada.

Mengkhianat kat belakang pun ada. Kawan makan kawan pun ada. Orang tak ada kena mengena pun ada juga masuk main wayang.

You all semua siapa nak buat saya macam ni ? You all semua siapa? KAMU SEMUA SIAPA? HEBAT SANGAT ke? Banyak juga kelemahan kan ? Manusia juga kan ? Makan nasik juga kan ? You all tak ada hati perut?!

Kita sama. Kita manusia. Tapi hati lain-lain. Kadang-kadang, bila teringat balik apa yang you all buat, memang marah. Memang rasa nak, "HEY! Please DIE lah!"

Senarai nama yang bakal-bakal jadi ZOMBIE pun memang keluar kalau bila fikir balik.

Senarai-senarai nama :


#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You#You
#You
#You
#You


Tapi... You all tau tak? Kita manusia. Kita sama. Banyak kelemahan. Nak menuding jari kat you all semua pun tak ada gunanya. Saya tuding jari kat muka you all pun, empat jari lagi tunjuk kat diri saya sendiri. Tak kan saya nak guna semua kesepuluh-puluh jari nak tuding kat muka you? Jadi lah saya HANTU CINA macam tu. Lompat-lompat macam katak tak sudah. Lepas tu berhenti melompat bila letak kertas kat dahi. Lepas tu tak boleh nak buat apa dah, semua tak menjadi!

Mulai hari ni, saya lepas kan lah kamu semua. Pergi lah aman. Bergembiralah. Saya maafkan semuanya. Tak guna nak bawa semua kesalahan you all dalam "beg" saya, konon sebagai bukti nak tunjuk kat orang you all ni bersalah.. Tak payah! Buat berat "beg" saya saja. Elok-elok beg warna putih jadi hitam. Tak hingin saya nak bawa ke hulu ke hilir beg hitam yang berat melampau tu. Hitam pun tak segelap beg tu.

Apa pun kata-kata yang pernah you cakap pada saya, saya anggap semuanya penghapus dosa-dosa saya yang sama juga tak lah sempurna.

Apa sahaja perbuatan dan tindakan you all kat saya, saya maafkan. Saya tak maafkan pun, saya ni manusia juga. Bila-bila masa saya tiba, tiba juga.

Daripada saya sibuk melompat macam hantu cina, lagi elok saya cari batu loncatan untuk dapat anjakan paradigma. Lepas tu, dapat REWARDS.

REWARDS lebih nanti, In Shaa Allah saya agihkan lah untuk you all.


I FORGIVE YOU (EVERYBODY)
and
PLEASE FORGIVE ME TOO.





I don't want to waste my time again and again for "WASTE PAPER" because I want to study more for my question paper, NOW.

Read >>> Beg Hitam Yang Menghantui Kita

P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~


With Love,

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.