Follow Instagram @sofinahlamudin

Sunday, November 3, 2013

Me and Miss Sofie (Copy Paste Version)

Assalammualaikum...

Post ini adalah copy dan paste version dari blog tuan punya badan. Harap tidak kisah kerana di dalam tulisan ini menulis siapa saya dan ini lah saya malah ini lah yang SEBENARNYA SAYA! Dalam tulisan ini mengisarkan betapa saya, adalah SAYA! dan saya mahu SAYA KEMBALI dan sudah pun kembali DIRI SAYA SENDIRI. Oleh itu, saya sangat sukakan post ini hingga mahu menyimpannya di sini. Sekian.

Me and Miss Sofie

Today 13 september 2012, dah genap sebulan blogger aku ni... Sebulan already? Ok la tu.. sebelum ni aku dah buat pun tapi kat platform lain iaitu wordpress.. Tapi sebab wordpress buat bengang so aku tukar p blogger.. Simple x bikin runsing hati jiwa dan sanubariku ini.. hauhauhauauaaa...


Harini aku nak tulis sikit tentang seseorang yang...... entah nak cakap apa yer.. dia ni sgt special..  and one thing yang buat aku tertarik nak mendekati dia adalah sebab dia seorg yang berminat mengenai perniagaan.. Itu dapat menggambarkan dia seorang yang mempunyai wawasan dan matlamat hidup.. Zaman sekarang ni agak susah la nak dapat kawan mcm tu apatah lagi nak dapat awek camtu... hahahaha~

Ok kali ni aku takkan share or tulis or kutuk/kritik sesapa.. Today aku nak tulis tentang life aku dan special relationship aku bersama seorang blogger dan usahawan ni.. Nama dia Sofinah L. atau dengan nama panggilan dia Sofie..

Sofie ni agak peramah dan cute orangnya.. hahaha.. betul brader, gua tak tipu punya.. Dia seorang yang agak nice dan agak ceria perwatakkannya.. aku suka la tengok orang yang mcm tu.. heppy jer kan... buat aku pun happy sekali wlupun aku tak tahu knp mesti happy... hahaha.. [bengang]...


Usahawan muda nie.. hehehe...


Ok ni serba sedikit tentang si dia tu...

Dia ni actually seorang blogger juga sperti aku... klik sini untuk melawat blog dia... BUT blog kami ni agak berbeza.. Well, aku ni lebih suka menulis atau sharing tentang isu semasa, politik, hiburan dan what so ever la.. korang tengok la sendiri apa ada dalam blog ni..

Dia? Blog dia lebih kepada personal hidup dia. :-)


HEADER BLOG... Muka si dia?

Ye la memang muka dia la habis takkan taruh muka rosmah mansur situ kan...


Dia...!!! sememangnya dia... yeesssss!! suka! suka! hahaha.... :-)

Tentang Sofie...

Ye la mesti la tentang dia coz aku minat kat dia ni lama dlu... hahahaha... but takde la nak sampai p mngurat pulak.. ish3... korang tgk la tu.. kan nampak menarik header blog ni sbb muka awek yg mmg dah cute mcm tu... tapi mgkin ada yang salah anggap ingat ini blog pmpuan pulak.. hehehe.. ah lantak la.. AAK??(ada aku kesah?)....

kat bawah ni dia punya blog.. dlu design lama so aku suruh dia modified sikit ikut latest version punya.. bleh tahan juga la sbb ia simple dan menarik.. cuma headernya bukan muka aku la kan.. hahaha.... gurau jer...


Tu dia sofie... Tudung pink. :-)

BTW, mngenai dia dan Elken dan Blogging ni dia cuma part time jer... Sebab dia kerja kat Diamoney..


Haaaa.... tu dia si sofie tu.. Yang sebelah tu aku tak kenal.. sowrie naik lori yer...
Dia kerja kat Diamoney cawangan labuan kat Airport.. So kalau kebetulan pergi situ boleh la singgah tu.. Tak susah nak cari, sebelah McD jer...

Dulu aku pnh juga nak try2 apply keja kat Diamoney ni tapi.... tapi tak mencuba langsung.. rasa x sesuai agaknya.. ntah ler...


Dia dan Elken?

Dia dan Elken.... Kenapa la kalau dia dengan Elken? hahahaha.. Well apa yang aku boleh katakan tentang dia dan Elken adalah, dia ni sangat-sangat komited untuk berjaya bersama Elken ni..


Malam anugerah Elken
Dia bersungguh-sungguh nak berjaya dalam bidang MLM ni.. dan aku yakin mesti suatu hari nanti dia pasti akan berjaya. MLM ni ikut pengalaman aku, ia memang suatu platform terbaik untuk berjaya dalam perniagaan.. Y? ok cuba fikirkan, tak perlu nak ada kilang sendiri, tak perlu ada perkerja sendiri, tak perlu pening-pening kepala nak hasilkan prodak dan jenama... huhu.. aku tau la bab-bab mcmni sebab aku pun pnh trlibat dlm perniagaan konvensional tapi malangnya perniagaan tersebut gagal atas masalah-masalah yang tak dpt dielakkan. So klu bercakap mengenai MLM, ia memang suatu platform trbaik utk berjaya. Yang pnting mesti ada azam yang ckup jer..

Nak berjaya dalam MLM kena la adanya ciri-ciri leadership dalam diri. :-)
Kerana seorg Leader yang hebat dalam MLM itu adalah seorg yang boleh lahirkan leader.


Aku dlu aktif jga MLM ni cuma sebab aku punya laluan tak betul so penghujungnya tak betul juga lah yer... hahahaha.....

Anyway, sesapa yang berminat dgn perniagaan ini boleh la berhubung dengan dia yer... :-)


Aku dan Dia...

Aku dan dia? hehehe.... dia ni agak menarik orangnya.. aku suka dgn orang seperti dia ni sbb dia agak pentingkan kerjaya dalam hidup.. Sangat rare zaman skrg ni nak jmpa org yang mcm dia ni tau. Kebanyakan pmpuan skrg ni suka enjoy jer.. ntah apa-apa la... hahaha.. Betapa jahatnya mulut ni kan.


Ehemmm... ada apa-apa ke tu yer...
Hubungan kami? Oh, We are couple.. :-)
Glad to have her.. Hopefully this is the last..

Sofie ni agak peramah dan periang orangnya.. Best bila dpt hangout dgn dia sbb a lot of laugh dgn dia nih... tak la tension terperap kat soho yang dah bikin serabut jiwa dan raga ni..


Persamaan kami?

Okey ni part yang paling aku suka nih... hahaha... Persamaan? well, kitaorg sama-sama suka bisnes, suka chill out, suka membaca buku dan.. kitaorg sama-sama suka seni... :-)

Jiwa seni lah katakan..

Berikut ni berberapa gambar lukisan dia yang aku sempat curi dari fb dia.. ahahhaa...




ok yang kat bawah ni unik sikit.. ada tertera logo SMK Lajau.. ni sekolah aku dr form 1~3 nih... hehehe...
aku masuk form 1~3 dan dia pulak masuk form 6... hahaha......

Sehingga harini dia masih aktif melukis ni tapi aku pulak dah lama tak melukis.. last time aku melukis pun waktu PLKN.. pastu dah tak da lagi.. hahahaa...

Aku ada meminta dia buatkan satu potret lukisan untuk aku.. hehhee.. tak sabar pulak bila la nak siap tu yer.. Dia agak busy sikit kebelakangan ini.. but its ok. :-)


Penutup

Aku berharap hubungan yang istimewa ini akan kekal hingga akhir hayat.. Terima kasih kepada rakan-rakan yang banyak mendoakan tu.. :-)

ok la sampai sini dlu..


Heppy jer Sofie ni kan...
Yang Ikhlas,
SofieNazz

P/S: entah apa mimpi aku tulis entry yang trlebih personal ni?.... Whatever...

P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~

With Love,

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.