Follow Instagram @sofinahlamudin

Wednesday, March 19, 2014

Kaya atau tidak? Nak kaya atau nak enjoy?

Assalamualikum.

Artikel ni saya copy/paste daripada blog kupukupu kecik (Yuyu Zulaikha). Mesti korang kenal dia kan? Siapa tak kenal Yuyu. Hehe.

Teruskan membaca..

KERJAYA-

1. korang memang idamkan sorang laki/pompuan ni, tiba2, dia ajak keluar malam nye, tapi besok nya korang ade meeting penting dengan boas, korang akan :
a. tolak pelawaan orang y korang suka tu, untuk persiap meeting penting esok. tapi ajak dia nanti saja.
b. terima pelawaan orang y korang suka tue, tp cuba sebaik mungkin untuk balik awal
c. gitau boas yang korang ade hal penting.

2. bos korang bawa korang g kat 1 majlis2 penting, korang akan :
c. duduk di pintu keluar, supaya senang keluar nanti
a. duduk dengan orang2 korporat.
b. korang akan ajak kawan2 korang untuk rapat2 depan orang korporat

3. sorang rakan kerja yang korang tak suka, ajak untuk bekerjasama dengan dia, korang akan:
a. "minta maaf, saya perlu check dulu sama ada saya berminat atau x"
b. berterima kasih, tapi bukan, maaf, terima kasih
c. tolak mentah2.

4. bos korang mintak buatkan kopi, masalah nya, tue ukan kerja korang, korang akan :
a. "maaf, ni bukan kerja saya bos "
c. "kali ni je ya bos, saya buatkan kopi"
b. "baik bos :)"


HARIAN-

1. baju yang anda idam-idamkan ada potongan, tapi korang sengkek, korang akan :
c. pinjam kawan untuk baju tu
b. cari duit lebih seperti kerja sampingan
a. batalkan niat, mungkin ada lagi potongan nanti

2. kawan korang nak pinjam duit, tapi korang pon tengah takde duit, korang akan :
c. "takde duet"
b. bagi sekadar yang mampu
a. bagi je jumlah yang dia nak.

3. jika korang ada duit lebih, korang akan:
a. beli barang yang korang idamkan selama ni
b. simpan
c. belanja kawan

4. korang nak pergi 1 temuduga, tapi, korang takde baju yang cantik, korang akan :
c. pinjam duit dari kawan untuk beli baju
b. cuba tonjolkan keyakin/kebolehan korang
a. gadai gelang mak dulu, nanti bayar balik

----------------------------------selesai--------------------------

jawapan:
jika A banyak-
- korang boleh jadi kaya, tapi malang kaya, tapi anda akan sunyi dengan hidup korang. korang lebih pentingkan diri sendiri. soal persahabatan, korang tolak tepi, asalkan korang senang.

jika B banyak-
-sempurna. kornag boleh jadi kaya. dalam masa yang sama, relation dengan orang sekeliling terjaga. korang tahu bagaimana untuk hidup senang, hati pun senang.

jika C banyak-
- korang tak layak untuk jadi kaya. korang memang tak matang dalam cara membuatkan kehidupan korang lebih senang.. tapi, hubungan korang dengan orang sekeliling adalah bagus.

Jadi? Jom kira tempat kita kat mana. haha. Selamat mencuba. Psst.. saya tahu saya yang mana satu. hahaha..


With Love,



No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Membaca. Sila Komen.