Thursday, November 27, 2014

Lagi lagi Kota Kinabalu

Assalammualaikum Readers and bloggers,

I am here! in Kota Kinabalu. Doing here follow Mr.Husband to be for his business anyway.
Dalam tengahari sampai KK, naik ferry express. Ambil kesempatan untuk snap photo.







Nice view right? hehehe... oh crap I need new camera bebeh! Apapun, my legend phone, nokia music express yang boleh pusing-pusing tu dah banyak buat jasa kat saya untuk membuat koleksi gambar. Gambar yang sangat banyak! oohh.. gambar koleksi peribadi sahaja. Tak ada jasa yang berkaitan making money pun. :) But, that handphone very kesayangan. Hadiah ayah selepas form 5 tamat. Result SPM released dapat la handphone tu sebagai rewards kat anak bongsu dia.

Hehe.. Handphone ni dah 7 tahun bersama saya dalam membuat koleksi photo.
Dah macam-macam kisah dia tengok.

Okeh! Lupakan pasal handphone. Today saya dan Encik Tunang sempat ke Suria Sabah jalan-jalan. Masuk kedai elektronik, jumpa headphone gilos bass nak mampus, brand sony. Alooo.. syok gilerrr pakai dengar lagu. Tapi harga pun syok juga. RM849.00. Hah!! bagus saya beli handphone baru kan kan kan....kahkahkah...

Lepas tu masuk pula ke kedai alat musik.. banyak lawa-lawa...banyak jual keyboard elektronik juga. hahahahahaha! Boleh gila kalau stay dalam tu lama-lama. Kebetulan nampak gitar warna pink. Nasib Encik Tunang dah bagi hadiah kat Labuan sebijik gitar. hekhek...!

Then, Encik Tunang ajak ke Times. Macam biasa lah. kalau dah ke Suria Sabah situ la tempat favourite dia. Saya cari buku belajar gitar.. ada tu ada.. tapi.....dalam bahasa inggeris.. mampukah saya? hHAHAhaha! Boleh la kot kalau...kalau rajin buka dictionary sambil belajar main gitar..atuyaii!

oh ya! saya ada juga minta Encik Tunang belanja satu buku. haha! Penulis buku Kim Kiyosaki. You know her ? Tajuk "Rich Women" dalam versi Bahasa Melayu. Still nak paksa diri untuk bangun sebenarnya. Dalam Forex and business.

I got this motivation dari Instagram, "If You Want To Be Strong, Learn To Fight Alone!" ...ya.. I know my weakness. Tapi please la tak payah lah lembab sangat. Macam tak biasa. huhu!

Jalan-jalan cari buku sana sini...tersasar pula ke area stationery. OMG! tolong lah. haha. Saya sangat sukakannya! Ada target nak beli.. buku diary untuk 2015. Oyeahh! but next time la. Saya nak beli benda lain.

Last for today, kami tgk movie Dumb & Dumber. Comedy ni. Bodoh nak mampus rasanya tengok movie vangang macam tu. kahkahkah...pecah perut dibuatnya.

Korang tengok la sendiri yer.. malas nak review banyak. haha!

Then, its time to rest! With green tea.. just green tea.. no more!



See ya!












Tuesday, November 25, 2014

My new hobby and workout

Assalammualaikum readers dan bloggers,

Nampaknya plan petang semalam terbatal. Dua hari lepas, semasa kat Taman Botanikal, kasut Encik Tunang dah 'senyum besar'. So, semalam saya sangat semangat sampai bawa gam dari rumah untuk gam kan kasut Encik Tunang supaya boleh menyambung aktiviti petang kelmarin seperti yang dirancang..

Malangnya, dengan kasut saya sekali join 'senyum besar' . Lebih besar dari kasut Encik Tunang. haha. Dah begitu kejadiannya, Encik Tunang hantar kasut kami ke kedai jahit kasut. Kasut tu ok lagi. Masih boleh guna, just tapak je tertanggal. Tu kasut kesayangan saya tu... hadiah Encik Tunang untuk saya. Kasut tu pattern dan warna sama dengan Encik Tunang punya. Kasut pertama untuk kami jogging. Memang khas untk jogging.

Saya sedikit kecewa. Sebenarnya petang kelmarin nak sambung fitness/workout/jogging seperti yang sudah dirancang dengan Encik Tunang. Selain tu, saya juga nak menyambung 'melompat' . Nampak gayanya, lupakan saja dulu niat untuk 'melompat' tu.

Lepas jumpa Mr.Ken, kawan Forex Encik Tunang, saya ajak Encik Tunang ke SportMart untuk tengok kasut sukan. Tengok punya tengok, pilih punya pilih, akhirnya saya beli satu. Warna hitam pink. Encik Tunang kata, warna dia lawa. So saya beli yang tu. :) Saya memang suka barang saya dipilih bersama dia. Bab kaler dan design memang suka tanya dia dulu. Lagipun saya memang jenis rambang mata. hahahaha! kalau ada dia, dia boleh bantu saya buat pilihan dan dalam masa sama dia juga ok dengan pilihan tu.


Runnig Shoes For Women.

Yess! Running shoes for women. Bukan untuk running je. Nak 'melompat' sekali. Dari tadi asyik kata nak melompat kan.. apa sebenarnya? Now, saya ada hobby baru. Fitness baru. Selain daripada suka pada dumbbel, saya suka pada JUMP ROPE. Skipping rope. Kenal kan?

Mesti masa zaman sekolah dulu semua orang suka berebut nak main tali skipping bila tiba mata pelajaran Pendidikan Jasmani.

Dulu, masa sekolah rendah, saya memang suka berebut dengan member dengan tali skipping ni. Bila dah asyik berebut, malas betul nak main. hehehehe... last-last my mummy belikan tali skipping untuk budak-budak. Bukan je melompat lompat kat sekolah, kat luar rumah sekali saya melompat. Tapi lompat poyo poyo je la... hahaha. Tak reti la ada style. One day tali tu putus. Ayah pula gantikan yang baru... masa tu saya dah jarang main lompat-lompat. Dah nak darjah 6 dah. Lagipun dah biasa dengan tali lama. Tali baru tu macam tak ada feel dengan jiwa. hehehe. But saya tetap simpan sampai sekolah menengah tali skipping tu sebab ayah yang belikan.

Now, tali skipping tu tak tahu dah ke mana. Rasa macam dah bagi kat anak buah tapi tak ada pula diorang main. Agaknya dah terlalu di simpan dalam stor kot. Tak jumpa mana dah. Sepanjang zaman sekolah menegah dulu, memang dah tak ada layan jump rope ni. NOPE! tak ingat malah tak terfikir langsung.

Pada bulan Oktober lepas, saya dah tertonton satu movie lama. Movie tahun 2013. Mengisahkan seorang budak perempuan yang mempunyai "PASSION" dengan jump rope. Cerita tu tak tottaly tentang jump rope pun. Tajuk pun out sikit. Tajuknya "Family Weekend".




Ia mengisahkan satu keluarga yang tak sehaluan. Masing-masing ada passion tersendiri. Interest yang berbeza hingga membuat keluarga tu tak match langsung. Gadis yang suka jump rope ni lain dari yang lain sikit. Walaupun dia gila dengan sukan skipping, tapi dia ada jadual untuk keluarga. Means, dia balance. Tak kemaruk sangat dengan dunia dia sampai lupa diri. hahaha! Saya suka mesej yang disampaikan dalam movie ni termasuklah SUKAN JUMP ROPE tersebut.

Sejak tengok movie tu, saya start ajak Encik Tunang jalan-jalan tengok barang sukan kot kot ada jual skipping. hehehe. Tapi lama juga saya berfikir untuk membelinya atau pun tidak. haha.

Simpan dalam hati jer niat nak beli tu sebab...saya tak pasti saya perlu atau tidak. Bila Encik Tunang shopping kat GNC minggu lalu untuk beli Lean Shake, Soy Protein.., saya nampak satu gambar lelaki dan perempuan fitness kat GNC shop tu.

Lelaki tu, body dia pergghh.. macam yang Encik Tunang idamkan. Hmm... mula lah saya berangan jenin-jenis kat GNC tu. Saya tengok gambar tu macam nampak muka Encik Tunang je kat situ. hahaha... Kemudian, kat sebelah lelaki tu perempuan fitness yang memang body dah perfect. Biasalah kalau dah lelaki fitness, pasangannya mesti lah sama juga. Tapi dalam gambar tu nampaknya membuatkan saya rasa ada sesuatu yang unik.

Perempuan tu bawa JUMP ROPE!! Oh my god semartttt nyeeerrr! Apa lagi... dapat je jualan ebook pullback forex, terus withdraw beli satu jump rope. hahaha!

My highlight yellow jump rope!
I want red colour but nampaknya kuning rezeki saya. hehe. This is my third jump rope. Tali skipping ketiga yang menjadi milik saya.

Ok... nantikan photo saya macam dalam photo kat GNC tu. kihkihkih...

Jump Rope ni merupakan satu sukan yang unik. Ia bukan sekadar sukan tetapi boleh jadikan jump rope dance. Its Art Sport! ART SPORT! ia sangat sesuai dengan jiwa seni saya. Kita akan lebih enjoy bila layan dengan music!

Sekarang saya sedang layan basic jump rope. 1st target saya adalah melompat 100 kali tanpa henti atau tersangkut. Dan bila dah dapatkan target tu, saya akan terus dapatkan step sererusnya..psstt! its not easy as u think..ahaaa haa! yeayy!

okeh layan!

side swing, side swing, jump!
side swing, side swing, jump!
side swing, jump! side swing, jump!



Itu basic.. basic pun boleh tahan syok. Apa lagi yang advance! Lompat lompat like pro bebeh! Enjoy video kat bawah okeh! Daa..



Thanks for read my personal blog.
Blogwalking lagi nanti kat sini.
Jumpa di entry seterusnya.











My passion begin!

Assalammualaikum Readers and Blogger!

Okeyh! You know what? Banyak sangat nak cerita ni...pot pet pot pet pot pet!
Nak cerita Forex, nak cerita loss, profit, ebook, blog bla bla bla bla...
Tapi saya cerita satu dulu.

erm...Tak tahu nak start macam mana pula. Excited melampau batas.
Rasa teruja macam melompat-lompat.. macam terkinja-kinja..hahaha!

Alhamdulillah! Hari ni saya bukan setakat tengok kedai Music Toko Wan Lee dari luar. Sejak kecil hingga la dekat-dekat nak bangka ni, tengok je dari luar. Telan air liur. Curi-curi pandang ada apa kat dalam. Nak masuk, segan. So, tengok je laa...

..but still ingat lagi. Waktu umur dalam tak ingat la..dalam darjah gitu. Ayah parking betul-betul kat depan kedai Music Toko Wan Lee. Mami keluar kereta terus masuk ke dalam kedai Music Toko Wan Lee tu..Saya? saya tunggu dalam kereta dengan harapan yang begitu besar.

Teruk benar la. hahaha! Dah la mengharap besar-besar. Angan-angan pun tinggi langit dah kecik kecik. Penat kot jaga anak bongsu ni. kekekekeke! Saya dalam kereta tu nangis teresak-esak. Haish!

...bila mami masuk kereta semula kata, "Sayang, tak ada la...nanti kita cari lain lagi k..".
Pengsan! nangis bersambung. hahaha! biasa la budak. Saya pula waktu tu tak ingat kenapa dan bagaimana tiba-tiba pula nak benda macam tu. Macam pandai main je muka tu. hahaha!!

Actually, masa tu saya nak PIANO! ...alaa.. bukan keyboard tau tapi PIANO yang besar tuuu...paling kelakar, saya sebenarnya pandai main lagu Rasa Sayang je puunn dengan lagu budak yang "Falling Down" tu dah gedek nak minta beli Piano. kahkahkah.. dasar budak tak tahu malu sungguh.

..last-last dapat la keyboard mainan. hahaha.. alaa yang kecik tu. Kompom korang tau yang mana satu kalau pernah main dulu-dulu.

Tapi tu cerita dulu. Nak cerita yang hari ni. 24 November 2014.
Pejam kelip pejam kelip mata 100 kali pun, ini adalah kenyataan... hekhek..

Encik Husband to be tak main-main belikan saya satu alat musik. Bukan Piano. Tapi....



.....GUITAR! Yeaayyy!! tahu tak betapa saya begitu excited? Terima kasih Encik Tunang sebab sudi berikan hadiah ni. Hadiah sempena.....eh rahsia! hehehe.

Terus terang saya cakap.. saya tak ada basic main gitar ni. Zero. Tapi hati memang minat. Masa kecik kecik, kakak selalu cerita..arwah abang saya suka main guitar. Masa kakak cerita tu, saya tak tahu apa tu guitar.Takat tengok kat TV je orang main gitar tu. Sentuh pun tak pernah.  Pada suatu hari, saya lepak kat rumah mak ayah angkat saya di suatu masa dulu kala. Ada satu bilik tu...selalu bertutup. Tak ada orang. Saya tertanya-tanya apa yang ada kat dalam. So saya masuk...

oh.. tak ada apa pun kat dalam tu.. cuma tempat tu macam tempat lepak someone je. Ada meja, kerusi..alat tulis. Bilik belajar kot. Kat dinding saya nampak gitar.Ada juga poster-poster artis. Saya tengok lama-lama. Then....saya pegang..saya petik satu tali. "tinggggg" .

Lepas tu apa jadi? saya lari balik rumah...hahaha! takut mak angkat dengar saya kacau barang dalam bilik tu. Gilos! Bila ingat balik, lucu je zaman budak time-time kenal guitar.

Untuk hari ni, saya nekad nak telan banyak-banyak ilmu basic guitar untuk advance guitar...angan-angan konon macam Fynn Jamal. kwang3x... Shoot big picture on my mind nanti pandai petik guitar lagu Big Bang "Make Love" ...hehe. Lepas tu show off kat Encik Husband to be...hehe... Sudah... saya kalau angan-angan, Mat Jenin pun kalah. :)

Balik rumah, buat apa patut, terus google basic guitar. Maklumlaa... tak ada basic langsung ni. Tapi alatnya ada. Jadi tak adil kalau saya tak pandai. Saya nak pelaburan Encik Husband to be berbaloi-baloi. :) terkena lagi market forex UJ yang still floating,so mari layan dulu guitar.

Apa lagi? Download banyak-banyak video basic guitar untuk belajar kat youtube. Salah satunya yang kat bawah ni.



dan....ini praktis pertama saya. Nak stabilkan jari jemari. Nak biasakan otot-otot jari.

video



Thanks Mr.Fiancee a.k.a Mr.Husband To be~




Terima kasih sebab sudi baca.
Jumpa di next entry.












Sunday, November 23, 2014

Koleksi Foto dan Aktiviti Isnin Lepas

Assalammualaikum Readers dan Bloggers,

On Monday, both of us enjoying food at Black Gold untuk lunch. Encik Tunang belasah "Lemon Grass Chicken Rice".


Apa yang funny? hehehe... Bila order sampai ke meja makan kami. Encik Tunang tengok the nasi kan...lamaa...

hmm...

"Mana Lemonnya?" Encik Tunang cakap sambil tengok saya. Hm..Saya pun kebil mata tengok.. saya pun tak tau. Tapi...

Kami pun borak panjang tentang "LEMON CHICKEN RICE" yang sangat sedap kat restoren satu lagi (Tempat lepak dan makan kegemaran kami juga). We talking about... betapa sedapnya diorang masak. Ayam yang lembut dan ranggup. Kuah lemon yang nyummyyy!

"kuah lemon.." - mata Encik Tunang kebil-kebil lagi...and then...

"Darling, abang order tadi apa?", dia tanya.

Saya jawab spontan jerk.. "LEMON GRASS CHICKEN RICE, darling..." . 

Then , kami senyap sejenak...Encik tunang pun bersuara tiba-tiba... "Memang la tak ada lemon... ni lemon grass bukan lemon..."

kikikikiki.... ada kekeliruan di situ. Semua sebab LEMON yang kuning tu...miahaha!



Saya pula order TOM YAM NOODLES! Gambar Tom Yam tak ada. Yang ada gambar Encik Tunang dengan minuman saya, Carrot Juice Milk! hehehe.. Sambil tunggu makanan sampai tu, dengar dia borakborak tu, lagi bagus saya snap sikit. shoot lagi lagi lagi.. hehehehe...

Kami plan tengok wayang masa tu. ANIMASI TAJUK BIG HERO 6. Pandangan pertama saya dengan poster katun tu kat Cineplex Labuan is...hmm...kartun robotrobot ni. Macam katun lelaki jerrr... hehehe... By the way, Encik Tunang ada cakap "Macam best la... jom tengok ni...." sebelum ni tapi kami cancel sebab movie tu adalah 3D. Kami tak bawa spek mata 3D. hmm...

Kedua kali pun tak jadi tengok juga sebab katun tu 3D. hehe.. but, saya dapat detect yang Encik Tunang ada berminat nak tengok kartun tu. Apa kata, saya ajak dia tengok kartun tu Isnin tu kan? kan? hehehehe... he must be happy and like the movie yeayy!

Confirmation betapa dia sukakannya. He post this simple message kat IG dia.

5 star katanya. hehehe... puas hati saya! kikiki...

...and I also like the movie. Dalam movie tu ada message yang best! Nilai kemanusiaan. May be saya 696 jadi mesej tu sampai tahap dalamdalam gila. :)

Okies. Sementara menunggu movie yang kami nak tengok tu pada jam 7.30 malam.. kami jalan-jalan dulu. "Masa kita panjang lagi darling" kata Encik Tunang.

Kami pun ke Ujana Kewangan. We talking about fitness, slimming, food..etc. hehehe...at the end? Point kami ke GNC! haha.

Encik Tunang shopping!!



He so semangat!! hehehe.. Apa yang dia shopping tu ?



Yes! LEAN SHAKE! Pengganti makanan. People like us memang perlukan makanan macam tu. Its lifesytle and we enjoy it...

Nanti saya akan cerita banyak sikit tentang Lean Shake ni. In Shaa Allah..

After jalan sana-sini-situ...borak itu-ini...
Lepak gitu-gini...shoot-snap-shoot-snap...




kami berangkat ke panggung wayang untuk BIG HERO 6.



HEHEHE! Thanks spending your time with me Mr.Husband to be~














99% to Rise up - don't falling down again! Together we build it up!

Assalammualaikum Bloggers and Readers,

Taip taip taip...delete. Taip..delete..taip delete. hehe.. Macam tu lah saya buat dalam minggu ni. Ok ok! Rise up - don't falling down again!

Thanks Mr.Husband to be to motivate me..

99% to Rise up!
Don't falling down again..
Together we build it up!
Don't say we can't again..

Back to the story. As I wish all the time.. I want to write SEMUA yang saya mahukan di sini. I still remember how I 'kill' my laziness to post something here last year with him. Tak kisah banyak atau sikit ceritanya, saya akan tetap post. Tak kisah saya rasa bosan atau syokk, saya tetap akan post. Sampai tak ada story langsung pun , saya akan tetap post juga.

Setiap hari ada post.

Semalam, Mr.Fiancee berikan satu lagu...terdengar satu mesej dari lagu tersebut "We Found Love in a Hopeless Place".



Swear! Saya tak kutuk. Here is my HOME. Saya lahir kat sini. My beloved parent, mummy daddy is here. My Family is here. I am starting is here.Saya jumpa Encik Tunang pun di sini..DI SINI LAH BERMULANYA. but.. you know...sometime, kita kena hijrah untuk 'fly high'.

I need somewhere for my new page, for my dreams, for my joyful, for my hobbies, for my potential, for my everything!

Saya ada satu gambaran. Saya sangat sukakan Kamera. Saya suka ambil gambar. But...untuk memperolehi gambar yang lebih banyak, lebih menarik, lebih berbaloi dengan kamera mahal ialah - travel. true kan?

Something like that la. We going to sana-sini-situ...jadi tak akan kelihatan bosan sangat.

Kata Encik Tunang, "...darling, we need life, ada life, ada adventure, ada adventure, ada lah story.." . ya! Understood.

..but untuk dapatkan 'life' yang kami maksudkan tu, we need STRONG, USAHA, SEMANGAT, BERTERUSAN, SABAR.

.."darling... sabar dulu k.." - you so sweet, mr.husband to be. :) pemberi semangat yang paling extreme.

Ini masanya untuk saya berubah. Perubahan memang menakutkan. But.. sampai bila saya nak berada ditakuk lama. Mahu tapi takut. Mahu tapi malu. Nak berjaya, sikap kena betul. Selama ni, saya tahu saya dah complete. Potensi ada, kemahuan ada, cita-cita ada, cinta ada..semua ada kecuali satu...SIKAP.

Saya selalu cakap dengan Encik Tunang. Nak berjaya sama-sama. We are together,Mr.Mohd Nasyit.I want to be your life partner, business partner, bestfriend forever, hottest husband-wife, building our empire together! tapi saya terlupa satu perkara yang paling penting - SIKAP.

IMPIAN + KEJAYAAN = 99% SIKAP YANG BETUL.

Mr.Husband to be,
Thanks sebab bantu..
Thanks sebab beri semangat..
Thanks sebab temankan..
Thanks sebab sudi bina semuanya bersama saya..

Mr.Husband to be,
I want to tell you something..
I want to fly high - with you..
Only you..
I want to tell you something..
My dreams is to fly over the rainbow - so high..
My dreams is to the direction - sky!

Mr.Husband to be,
Inside my dreams is you.

Enjoy this song, and we will rise up together!













Wednesday, November 19, 2014

There's no time to be bored

Assalammualaikum Readers and Bloggers,

How to start this post? hmm..
hmm..

Hi there,
person who read this. hee..

hmm...by the way, i am not feeling well. I hate this feeling. No spirit, No hope, No happiness, No Joyful, feel like Jealousy, Broken heart, painful, regret and so on - all is SAD and dissapointed.

hmm..
sorry.
broken English.

Ntah apa mimpi tiba-tiba tulis broken English ni kat sini. hahaha! Yeayy!

Since Saturday, saya rasa kosong. Bored? mungkin. Tak dapat terima kenyataan? Mungkin.


Until today, I feel like... Nak lari jauh-jauh. hahahaha!

Apa pun,
There's no time to be bored in a world as beautiful as this!



I need some air! ..and music...AND MY LOVE ONE!

Dalam salah satu bank account saya ada RM1,000 plus. Why not saya withdraw and enjoy something,kan? - ar ma gadd! i am crazy!

Apa yang ada dalam fikiran anda? YES! Sama. Saya rasa macam nak withdraw je semua. Beli tiket kapal terbang atau tiket ferry, gua blah dari Labuan. Stay kat tempat tu sampai lah habis duit tu. ALONE! - so crazy.

But you know what? Saya waras lagi. Saya withdraw seratus je on monday. HAHAHAHAHA! Silake. Sebab saya tahu ada sesuatu yang lebih bagus untuk buat saya gembira daripada duit. MY TAMBUN! Apa apa pun yang jadi, TAMBUN JUGA yang boleh. Tak ada yang lain. Yang lain? Susah. hmm.. nanti tak matching. hehe.



Tapi seratus tu... mujarab juga. Saya rasa lega walaupun tak ada siapa tahu hati menangis meraung-raung, saya masih boleh berbelanja.

  1. Belanja Encik Tunang makan kat Black Gold.
  2. Lepak tengok wayang dengan Encik Tunang.
  3. Lepak dengan Encik Tunang kat Old Town.
  4. Beli Green Tea banyak-banyak! - you know? green tea also one of my theraphy when I am sad. hehe.

Semua di atas tu...yang paling best ialah TENGOK WAYANG DENGAN ENCIK TUNANG. Tengok BIG HERO 6. 



hmm...I got good memory di situ. Wacthing movie paling best, kelakar, comel dan bermakna bersama SI TAMBUN. hehehe. My Husband to be.

Syukur movie tu bagus. Make my day smile. Ketawa dengan Tambun.
Lepak kat Oldtown also the best malam tu.

Ada free time nanti nak story pasal Big Hero 6...Memang syok!!

Ada juga gambar-gambar yang menanti untuk syg edit.

Jumpa lagi di next entry.


With Love,



30 Days Blog Challenge (31) 8Share (1) Ana Cikey (1) Android Game (2) ANTV (1) Apa itu SEO (5) Aplikasi Facebook (2) Assign Jobs (2) Beats Pill (1) Belajar Musik (1) Belajar Petik Gitar (1) Berita (7) Blog Sofinahlamudin.com (13) Blogwalking (14) Buat Duit (12) Buku Kegemaran (2) Cabut Gigi (1) Catatan Harian (66) Catatan Kota Kinabalu Februari 2016 (1) Catatan Kota Kinabalu Oktober 2015 (1) Celebration (35) Cinta (8) Clash Of Clan (3) Congratulations (2) contest (3) Contest SEO Eridy (5) Dentist (1) Despicable Me (2) Diary 2014 (2) Drama (1) Dunia Blog (81) Eat That Frog By Brian Tracy (5) Elken (7) Encik Mohd Nasyit Md Nooh (121) Favourite Song (27) FikAyuWedding (1) Fitness (3) Forex (8) Fotografi (2) Game (9) Gigi (1) Giveaway (3) Happy Birthday (2) Hari Malaysia (1) Hari Raya Aidilfitri (3) Header (1) Headset (1) Hobi (7) Hobi bersama suami (5) Indonesia (1) Info Kecantikan (1) Info Kesihatan (10) Islam (3) Jejak Paranormal (1) Jump Rope (2) Karya Sofinah Lamudin (2) Kawan (17) Keluarga (14) Kenalan Baru (5) Kerja Makan Gaji (3) Ki Prana Lewu (1) Kisah Realiti Sofinah Lamudin (11) Kota Kinabalu (3) Kreatif (16) Labuan FM (1) Lawak (1) Left 4 Dead 2 (3) Lelaki (5) Lepak (1) Logo (3) Maze Runner (1) Melancong (1) Minions (1) Motivasi (37) Movie (10) Nuffnang (1) Old Town White Coffee (1) Only Sophee.lz Dote (42) PC Games (3) Pendapat Peribadi Sofinah Lamudin (1) Personaliti (8) Pokemon Go (2) Produk Mary Kay (1) Projek (5) Puan Sofinah Lamudin (15) Q One Speaker (1) Rakan Blogger (20) Ramadhan Al-Mubarak (10) Ramping dan langsing (1) Random Post (13) resepi (4) Review Produk (3) Review Tahun 2016 (1) Ronda K.K (1) Sabah (1) Saya dan Ramadan 2013 (34) Saya dan Ramadan 2015 (2) Scorch Trials (1) Search Engine Optimization (5) Segmen Blog (11) Sejarah (1) Senaman (1) Sentimental Post (10) Shaklee Supplement (1) Sherina Munaf (5) Si Awak dan Si Saya (7) Skipping Jump Rope (2) Skuter (1) Slim 7D (1) Smartphone Game (1) Sofinah Beauty Consultant Mary Kay (1) Sofinazz (3) Sofinazz Anniversary (1) Suami Isteri (6) Supplement (1) Suri rumah (1) Tahun Baru 2016 (1) Tahun Baru 2017 (1) Tempat Menarik (1) Tentang Dia (25) The Secret (3) Tips (1) Traveling (1) Troll (5) Tutorial (2) Tutorial Tudung (2) Tutorial Tudung Halfmoon (1) Wanita (4) Warna-Warni Kehidupan (3) Workout (3) WP. Labuan (8)