Follow Instagram @sofinahlamudin

Sunday, November 23, 2014

99% to Rise up - don't falling down again! Together we build it up!

Assalammualaikum Bloggers and Readers,

Taip taip taip...delete. Taip..delete..taip delete. hehe.. Macam tu lah saya buat dalam minggu ni. Ok ok! Rise up - don't falling down again!

Thanks Mr.Husband to be to motivate me..

99% to Rise up!
Don't falling down again..
Together we build it up!
Don't say we can't again..

Back to the story. As I wish all the time.. I want to write SEMUA yang saya mahukan di sini. I still remember how I 'kill' my laziness to post something here last year with him. Tak kisah banyak atau sikit ceritanya, saya akan tetap post. Tak kisah saya rasa bosan atau syokk, saya tetap akan post. Sampai tak ada story langsung pun , saya akan tetap post juga.

Setiap hari ada post.

Semalam, Mr.Fiancee berikan satu lagu...terdengar satu mesej dari lagu tersebut "We Found Love in a Hopeless Place".



Swear! Saya tak kutuk. Here is my HOME. Saya lahir kat sini. My beloved parent, mummy daddy is here. My Family is here. I am starting is here.Saya jumpa Encik Tunang pun di sini..DI SINI LAH BERMULANYA. but.. you know...sometime, kita kena hijrah untuk 'fly high'.

I need somewhere for my new page, for my dreams, for my joyful, for my hobbies, for my potential, for my everything!

Saya ada satu gambaran. Saya sangat sukakan Kamera. Saya suka ambil gambar. But...untuk memperolehi gambar yang lebih banyak, lebih menarik, lebih berbaloi dengan kamera mahal ialah - travel. true kan?

Something like that la. We going to sana-sini-situ...jadi tak akan kelihatan bosan sangat.

Kata Encik Tunang, "...darling, we need life, ada life, ada adventure, ada adventure, ada lah story.." . ya! Understood.

..but untuk dapatkan 'life' yang kami maksudkan tu, we need STRONG, USAHA, SEMANGAT, BERTERUSAN, SABAR.

.."darling... sabar dulu k.." - you so sweet, mr.husband to be. :) pemberi semangat yang paling extreme.

Ini masanya untuk saya berubah. Perubahan memang menakutkan. But.. sampai bila saya nak berada ditakuk lama. Mahu tapi takut. Mahu tapi malu. Nak berjaya, sikap kena betul. Selama ni, saya tahu saya dah complete. Potensi ada, kemahuan ada, cita-cita ada, cinta ada..semua ada kecuali satu...SIKAP.

Saya selalu cakap dengan Encik Tunang. Nak berjaya sama-sama. We are together,Mr.Mohd Nasyit.I want to be your life partner, business partner, bestfriend forever, hottest husband-wife, building our empire together! tapi saya terlupa satu perkara yang paling penting - SIKAP.

IMPIAN + KEJAYAAN = 99% SIKAP YANG BETUL.

Mr.Husband to be,
Thanks sebab bantu..
Thanks sebab beri semangat..
Thanks sebab temankan..
Thanks sebab sudi bina semuanya bersama saya..

Mr.Husband to be,
I want to tell you something..
I want to fly high - with you..
Only you..
I want to tell you something..
My dreams is to fly over the rainbow - so high..
My dreams is to the direction - sky!

Mr.Husband to be,
Inside my dreams is you.

Enjoy this song, and we will rise up together!













No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.