Follow Instagram @sofinahlamudin

Sunday, November 23, 2014

Koleksi Foto dan Aktiviti Isnin Lepas

Assalammualaikum Readers dan Bloggers,

On Monday, both of us enjoying food at Black Gold untuk lunch. Encik Tunang belasah "Lemon Grass Chicken Rice".


Apa yang funny? hehehe... Bila order sampai ke meja makan kami. Encik Tunang tengok the nasi kan...lamaa...

hmm...

"Mana Lemonnya?" Encik Tunang cakap sambil tengok saya. Hm..Saya pun kebil mata tengok.. saya pun tak tau. Tapi...

Kami pun borak panjang tentang "LEMON CHICKEN RICE" yang sangat sedap kat restoren satu lagi (Tempat lepak dan makan kegemaran kami juga). We talking about... betapa sedapnya diorang masak. Ayam yang lembut dan ranggup. Kuah lemon yang nyummyyy!

"kuah lemon.." - mata Encik Tunang kebil-kebil lagi...and then...

"Darling, abang order tadi apa?", dia tanya.

Saya jawab spontan jerk.. "LEMON GRASS CHICKEN RICE, darling..." . 

Then , kami senyap sejenak...Encik tunang pun bersuara tiba-tiba... "Memang la tak ada lemon... ni lemon grass bukan lemon..."

kikikikiki.... ada kekeliruan di situ. Semua sebab LEMON yang kuning tu...miahaha!



Saya pula order TOM YAM NOODLES! Gambar Tom Yam tak ada. Yang ada gambar Encik Tunang dengan minuman saya, Carrot Juice Milk! hehehe.. Sambil tunggu makanan sampai tu, dengar dia borakborak tu, lagi bagus saya snap sikit. shoot lagi lagi lagi.. hehehehe...

Kami plan tengok wayang masa tu. ANIMASI TAJUK BIG HERO 6. Pandangan pertama saya dengan poster katun tu kat Cineplex Labuan is...hmm...kartun robotrobot ni. Macam katun lelaki jerrr... hehehe... By the way, Encik Tunang ada cakap "Macam best la... jom tengok ni...." sebelum ni tapi kami cancel sebab movie tu adalah 3D. Kami tak bawa spek mata 3D. hmm...

Kedua kali pun tak jadi tengok juga sebab katun tu 3D. hehe.. but, saya dapat detect yang Encik Tunang ada berminat nak tengok kartun tu. Apa kata, saya ajak dia tengok kartun tu Isnin tu kan? kan? hehehehe... he must be happy and like the movie yeayy!

Confirmation betapa dia sukakannya. He post this simple message kat IG dia.

5 star katanya. hehehe... puas hati saya! kikiki...

...and I also like the movie. Dalam movie tu ada message yang best! Nilai kemanusiaan. May be saya 696 jadi mesej tu sampai tahap dalamdalam gila. :)

Okies. Sementara menunggu movie yang kami nak tengok tu pada jam 7.30 malam.. kami jalan-jalan dulu. "Masa kita panjang lagi darling" kata Encik Tunang.

Kami pun ke Ujana Kewangan. We talking about fitness, slimming, food..etc. hehehe...at the end? Point kami ke GNC! haha.

Encik Tunang shopping!!



He so semangat!! hehehe.. Apa yang dia shopping tu ?



Yes! LEAN SHAKE! Pengganti makanan. People like us memang perlukan makanan macam tu. Its lifesytle and we enjoy it...

Nanti saya akan cerita banyak sikit tentang Lean Shake ni. In Shaa Allah..

After jalan sana-sini-situ...borak itu-ini...
Lepak gitu-gini...shoot-snap-shoot-snap...




kami berangkat ke panggung wayang untuk BIG HERO 6.



HEHEHE! Thanks spending your time with me Mr.Husband to be~














No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.