Follow Instagram @sofinahlamudin

Thursday, November 27, 2014

Lagi lagi Kota Kinabalu

Assalammualaikum Readers and bloggers,

I am here! in Kota Kinabalu. Doing here follow Mr.Husband to be for his business anyway.
Dalam tengahari sampai KK, naik ferry express. Ambil kesempatan untuk snap photo.







Nice view right? hehehe... oh crap I need new camera bebeh! Apapun, my legend phone, nokia music express yang boleh pusing-pusing tu dah banyak buat jasa kat saya untuk membuat koleksi gambar. Gambar yang sangat banyak! oohh.. gambar koleksi peribadi sahaja. Tak ada jasa yang berkaitan making money pun. :) But, that handphone very kesayangan. Hadiah ayah selepas form 5 tamat. Result SPM released dapat la handphone tu sebagai rewards kat anak bongsu dia.

Hehe.. Handphone ni dah 7 tahun bersama saya dalam membuat koleksi photo.
Dah macam-macam kisah dia tengok.

Okeh! Lupakan pasal handphone. Today saya dan Encik Tunang sempat ke Suria Sabah jalan-jalan. Masuk kedai elektronik, jumpa headphone gilos bass nak mampus, brand sony. Alooo.. syok gilerrr pakai dengar lagu. Tapi harga pun syok juga. RM849.00. Hah!! bagus saya beli handphone baru kan kan kan....kahkahkah...

Lepas tu masuk pula ke kedai alat musik.. banyak lawa-lawa...banyak jual keyboard elektronik juga. hahahahahaha! Boleh gila kalau stay dalam tu lama-lama. Kebetulan nampak gitar warna pink. Nasib Encik Tunang dah bagi hadiah kat Labuan sebijik gitar. hekhek...!

Then, Encik Tunang ajak ke Times. Macam biasa lah. kalau dah ke Suria Sabah situ la tempat favourite dia. Saya cari buku belajar gitar.. ada tu ada.. tapi.....dalam bahasa inggeris.. mampukah saya? hHAHAhaha! Boleh la kot kalau...kalau rajin buka dictionary sambil belajar main gitar..atuyaii!

oh ya! saya ada juga minta Encik Tunang belanja satu buku. haha! Penulis buku Kim Kiyosaki. You know her ? Tajuk "Rich Women" dalam versi Bahasa Melayu. Still nak paksa diri untuk bangun sebenarnya. Dalam Forex and business.

I got this motivation dari Instagram, "If You Want To Be Strong, Learn To Fight Alone!" ...ya.. I know my weakness. Tapi please la tak payah lah lembab sangat. Macam tak biasa. huhu!

Jalan-jalan cari buku sana sini...tersasar pula ke area stationery. OMG! tolong lah. haha. Saya sangat sukakannya! Ada target nak beli.. buku diary untuk 2015. Oyeahh! but next time la. Saya nak beli benda lain.

Last for today, kami tgk movie Dumb & Dumber. Comedy ni. Bodoh nak mampus rasanya tengok movie vangang macam tu. kahkahkah...pecah perut dibuatnya.

Korang tengok la sendiri yer.. malas nak review banyak. haha!

Then, its time to rest! With green tea.. just green tea.. no more!




With Love,
#Sofinah696 💕
Follow my instagram ; @sofinahlamudin, @jejakmoment, @labuanblogger, @sopheestudio, @sopheericher .


1 comment:

  1. Salam kenal..
    BW here

    www.naturalhealthyandbeauty.blogspot.com

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.