Saturday, December 26, 2015

26 Disember 2015 | Happy 1 year Anniversary #Sofinazz | How Time Flies

Assalammualaikum Readers and Blogger..

Pejam celik pejam celik. Dah setahun usia perkahwinan saya dan Encik Suami. Cepat masa berlalu. Terasa macam baru semalam wedding day. Haha! Amboih...




Semoga Mahligai yang terbina kekal dan bahagia selamanya. Semoga cinta yang terjalin ini terus mekar sehingga ke syurga. Aamiin..



Alhamdulillah. Benarlah kata mereka cinta itu lebih nikmat dalam perkahwinan. Kepada yang ada feeling2 nak kahwin tu, jangan di lambat2kan benda baik macam ni. Teruskan berusaha.

Sepanjang setahun ni, banyak perjuangan dan aktiviti pahit manis diharung bersama. Syukur Alhamdullilah..

Kerjaya bersama
Kami memilih untuk menjadi Usahawan Online sahaja. Kenapa? sebab, bisnes online ni unik, boleh dilakukan dimana-mana sahaja seperti so-ho (rumah), perpustakaan awam, Coffee House (Starbucks, Oldtown, Coffee Bean dan etc), malah kat tepi pantai pun boleh! Disebabkan ia boleh dilakukan di mana-mana (asalkan ada internet dan laptop/smartphone) maka, masa untuk kami bersama itu adalah 100%!



Aktiviti Outdoor
Disebabkan pilihan kerjaya usahawan online yang membawa kepada 'sentiasa bersama', kami boleh pergi kemana sahaja bersama untuk melakukan aktiviti outdoor kami. Macam-macam boleh kami buat tanpa halangan daripada pihak-pihak tertentu (majikan,cuti tanpa gaji atau seumpama dengannya) seperti piknik ditepi pantai, bersenam/jogging/skipping di taman, keluar dari Labuan, shopping dan sebagainya - terlalu banyak untuk dilistkan.

Next Altiviti Outdoor kami
In Shaa Allah, berbasikal round Labuan sambil bawa go pro atas helmet. Wahaha!

Aktiviti Indoor

Game
Kalau cuaca atau sesuatu yang tidak mengizinkan untuk melakukan aktiviti outdoor, kami meluangkan masa lapang bersama dengan layan game! haha! ini rare!! Pasti ada yang kenal saya zaman-zaman dulu sebagai "anti gamers". Itu biasa, dulu saya seorang pekerja biasa, makan gaji, hari-hari duduk ofis, simpan duit untuk makan dan belanja lain-lain perkara takkan tiba-tiba saya nak bazirkan dengan game?! itu satu isu, isu lainnya, masa sangat berharga untuk diluangkan dengan game. Saya juga benci pasangan yang gila game.Setiap kali jumpa dating, cerita game..dah la jumpa pun jarang, weyh! banyak lagi benda nak bincang yang lebih penting dari game kan? Tapi itu dulu, hahaha! Sekarang dah lain, kerjaya sebagai usahawan online ibarat kita menunggu duit selepas buat marketing. Sambil tunggu, main game tak ada hal. Paling tak ada hal bila main game sama-sama dan masa yang kami gunakan tidak melampaui batas untuk perkara yang lebih penting dari game.




Fitness
Fitness kat rumah (Bukan cardio exercise) seperti layan dumbbell, twist board, squard, crunch dan sebagainya yang berkaitan dengan senaman otot.

Melukis
Kalau tak keluar rumah, tak larat depan PC dah, malas main game, tak ada rancangan TV seronok, tak ada mood layan movie, kami akan spend time melukis. Lukis la apa sahaja. Bebas. haha!

Latest Indoor Activity
PHOTOSHOP, DRAWING and VIDEO MAKING software.




Video di bawah ni hasil menelaah video software percuma daripada internet. Zaman sekarang nak belajar apa pun - petik jari je kan - thru internet!

Video ni sempena ulang tahun pertama kami. video still basic-basic.. masih training.


Dear Mr.Husband,
Thanks sentiasa menyokong dan membantu dalam apa jua. Thanks sentiasa memahami dan bersabar dengan kerenah isteri yang terlebih 'cartoon' dan terover 'angan-angan' ni. hahaha! (pengaruh layan movie fantasi) wakaka! Thanks juga sudi menjadi teman - sahabat - suami - pemimpin - sifu - dan seumpamanya! Thanks untuk segalanya - you so sweet! I love you and will love you forever!

Happy 1st anniversary, sweetheart!
M.u.a.h.h..!!











Friday, December 25, 2015

#Sofinazz and #BFF at #FikAyuWedding

Assalammualaikum Bloggers and Readers,

5 days ago, saya dan suami ke Majlis wedding Rohayu Osman. Dia teman sebaya saya, ex classmate or ex schoolmate. Saya dan Ayu satu kelas semasa tingkatan 4 dan 5 di SMK Mutiara. Tak sangka pula, Tingkatan 6 di SMK Lajau, berjodoh lagi dengan dia.

19 Disember 2015, sah lah sudah Ayu sebagai isteri. Bidadari milik Syafik di dunia.
20 Disember 2015 adalah Majlis bersanding dua mempelai, Ayu dan Fik di WP.Labuan.

Tidak disangka-sangka, majlis Ayu ni ada rezeki bertemu dengan sahabat-sahabat yang lain. Kawan-kawan 6 tahun yang lalu di SMK Lajau. Meriah sekali!

Alhamdulillah, masing-masing ada 'pattern' masing-masing.Setiap dari mereka ada life yang unik dan tersendiri.

Untuk Ayu dan suami, semoga bahagia selalu. Semoga hubungan hingga ke syurga. Dah official kita satu CLUB. hahaha!

Member-member yang lain pula, semoga impian menjadi kenyataan, semoga perjuangan dan cita-cita diraih dengan cemerlang seperti yang diinginkan.

Semalam, akhirnya siap video yang bertajuk "Wonderfull Memories". Inilah saya dari dulu hingga sekarang, gambar bukan sekadar gambar, disimpan bukan sekadar sebagai koleksi. Memory itu adalah harta. Best moment hanya boleh dilihat semula dengan merekodnya.

Jemput lihat video kami di bawah. Video masih tak mantap..nak pakai software gempak mahal plak. kikikiki :p

Enjoy!



Terima kasih sudi baca.
Jumpa lagi next entry.











Saturday, December 12, 2015

Clash Of Clans | Minions Attacking for Dummies

Assalammualaikum Readers dan Bloggers,

Hari ni saya nak share satu tips untuk niubis Clash Of Clans supaya senang nak menang. haha!
Perkara pertama yang niubis kena buat ialah, baiki casle dulu kepada yang belum baiki castle. Lepas tu masuk ke mana-mana group clan yang korang suka atau korang juga boleh join Clan kami iaitu INFINITY696. Saya dan Encik suami memang suka donate troops kepada niubis supaya diorang excited dan enjoy pakai troops yang diorang belum ada. Salah satunya adalah MINION!


Apabila korang dah ada clan atau group, korang request MINION daripada ahli-ahli group tersebut. Untuk permulaan, housing space atau ruang castle korang hanya boleh muat 5 ekor minions sahaja. Tapi, 5 minions pun boleh mengalahkan pihak lawan selain daripada korang boleh rampas semua harta-harta pihak lawan. hahaha! Elixir dan gold korang akan semakin banyak, so boleh upgrade pertahanan village.

Cara ni, korang BOLEH JIMAT ELIXIR juga sebab korang akan hantar minion menyerang pihak lawan bukan troops korang sendiri. Korang tak perlu nak habiskan semua troops yang korang train tu semasa attacking. Bazir!

Selepas dah terima minions 5 ekor, korang dah boleh pergi attack orang dah. Tapi jangan attack membuta tuli pula.. kena ada strategi juga. Kalau tak ada strategi, habis minions korang tu mati katak macam tu je!

Semasa korang nak attack orang lain guna Minions, korang kena ikut step kat bawah ni.

  1. Tengok kalau-kalau ada Air Defense (Roket) - kalau ada, kena hancurkan dulu benda ni.
  2. Pastikan Acher Tower pun dimusnahkan terlebih dahulu.
  3. Apabila dah clear, tak ada Air defense, keluarkan MINIONS dari castle.
Korang boleh tengok video saya kat bawah ni untuk lebih jelas lagi. Happy COC!!


Thanks sebab sudi baca.
Jumpa lagi next entry.












Friday, December 11, 2015

Left 4 Dead 2 | Zombie bertukar menjadi Skeleton | Modded

Assalammualaikum bloggers dan readers,

Semangat betul saya tukarkan zombie-zombie tu jadi skeleton. Dalam fikiran saya, lagi nampak menyeramkan kalau skeleton yang menyerang waktu main Left 4 Dead 2 tu.

Kami pun test la main. Pergghh! semua zombie dah tukar jadi skeleton!! Malangnya, sekali main je kami putuskan untuk tukar skeleton tu kembali kepada zombie asal. Hahaha! Sebab warna skeleton tu nampak tak menarik langsung. Semua nampak sama dan tak jelas keberadaannya di depan. Tak logik pula tembak skeleton tapi darah tepercik-percik. Tak feel langsungg! haha!

Lain-lain komen, bila ada tank datang, akan muncul lagu semacam dalam concert. Lupa pula lagu apa tapi, nanti saya fikirkan semula nak tukar kepada asal atau pun tidak. hahaha!

Jom tengok kitorang main tembak-tembak skeleton kat video di bawah ni.. hehe..

Selamat menonton!!



Terima kasih sudi baca.
Jumpa lagi next entry.











Wednesday, December 9, 2015

Left 4 Dead 2 | Semua watak "Special Infected" memakai pakaian dan tatu di badan | Modded

Assalammualaikum readers dan bloggers,

Hari ni, Encik suami ajar saya "tukar pakaian" special infected kat game Left 4 dead. Hahaha! Saya baru tahu PC game boleh buat macam tu. Ingatkan setakat main macam tu je.

Antara watak-watak Special Infected, saya paling suka watak WITCH yang sudah pun menjadi seorang Gothic. hahaha!

Macam mana dengan fesyen dia sekarang? haha! cantik kan.
Ni pakaian asal Witch dalam Left 4 Dead 2.

Saya try main kali ni sorang-sorang, nak tengok semua watak-watak Special Infected dah jadi macam mana. Boomer nampak cute juga berbaju. hahaha!

Jom tengok video saya kat bawah.



Terima kasih sudi baca.
Jumpa next entry.











Main Left 4 Dead 2 bersama suami di masa lapang

Assalammualaikum readers dan bloggers,

Selain dari Clash Of Clans, saya dan suami dah boleh main PC games sama-sama sejak saya tukar PC yang ada kad grafik. Game favourite kami ialah Left 4 Dead 2. Actually, L4D2 ni game mencabar yang pertama saya pernah main. Masa saya solo dulu-dulu, just main game biasa-biasa sahaja seperti game PS2, game Android dan game Angry Bird untuk kat PC.

Pernah juga try main Counter Strike tapi saya macam lagi suka L4D2. hahaha! Jadi kami kerap main L4D2.

Waktu main L4D2 ni, saya paling tak suka kalau pakai Shortgun. Menyusahkan betul. wakaka! Lambat plak tu. Saya paling suka pakai Machinegun. Kalau Encik suami pula, kuali pun dia boleh guna untuk belasah zombie tu semua. Kadang-kadang dia pancung je kepala Witch tu pakai samurai. Tak payah pakai pistol ke senapang ke.huhu... Tapi paling lawak kalau pakai kuali masak telur goreng tu la. Bunyi pun "Toeng" "toeng"...

Beberapa hari lepas, saya belajar me-rekod desktop ketika bermain game L4D2 menggunakan Smartpixel. Saya nak rekod. Video simpan buat kenangan...haha! Kadang-kadang kami akan tengok balik untuk bincang-bincang game tu. Kadang saja nak tengok nak "mengumpat" game tu je. ahahaha!

Jemput tengok video L4D2 kami di bawah. Map apa? ntah la. Lupa dah.


Thanks sudi baca.
Jumpa lagi.











Tuesday, December 8, 2015

Clash of Clans | Cara buli budak baru

Assalammualaikum Readers dan Bloggers,

Korang minta troops yang power-power kat leader atau co-leader korang yang level tinggi dalam clans korang tu. Lepas tu korang attack clans budak baru. Hantar satu atau dua troops pun dah boleh hancurkan clans tu. hahaha!



p.s : Kalau korang rasa kesian, tak payah buat :p











Main Clash Of Clans di PC menggunakan Bluestack versi kedua

Assalammualaikum readers dan bloggers,

Pada january tahun ni, saya ada buat entry tutorial bagaimana bermain Clash Of Clans menggunakan Bluestacks. Boleh -klik sini- untuk baca entry tersebut. Hari ni, saya uninstall bluestack tu dari PC saya untuk tukar kepada bluestack versi kedua. (oh..ya.. saya dah beli PC baru ada kad grafik. So far ringan je guna Bluestack kat PC berbanding kat laptop).

Kenapa kita mesti upgrade bluestacks kita kepada versi kedua? Sebab, bluestack kedua lebih advance dan senang digunakan.


Kepada yang suka layan banyak game tu, boleh buka game lebih dari satu sebab Bluestacks versi kedua mempunyai fungsi multitasking. So, kalau saya...saya boleh la buka game favourite saya serentak. wahaha!

Cara nak dapatkan Bluestacks versi kedua ni, anda hanya perlu uninstall bluestack pertama yang ada kat PC korang tu. Sekiranya korang belum pernah ada Bluestacks sebelum ni, korang boleh direct ke laman web bluestacks versi kedua -klik sini-

Selepas website bluestacks versi kedua sudah terbuka, sila klik "Download".

kemudian, page seperti di bawah akan terbuka. File bluestack akan di download.




Setelah selesai download, anda klik "Show in folder" .



Setelah folder terbuka, anda double klik pada installer bluestacks.


File akan di-extract.


Kemudian, akan muncul window seperti di bawah.. Klik "next" , "install" dan "finish".





Dan, bluestacks anda akan kelihatan sperti di bawah ini. Klik "Discover".


Siap..! :)
Dah boleh main game Clash of Clans...
dan boleh buka banyak games..


Selamat ber-bluestacks!










Thursday, December 3, 2015

Header Baru Blog sofinahlamudin.com

Assalammualaikum Bloggers dan Readers,

Selepas selesai created logo, saya mula berfikir untuk menukar header blog ni. Alhamdulillah selesai juga selepas adjust tema warna,background dan kedudukan object sehingga sepuluh kali.

Pada mulanya, saya nak warna hitam putih je tapi husband mencadangkan colourful. Maka, inilah hasilnya.


  1. Dalam bulatan pertama, adalah lukisan oleh seorang kartunis tempatan (Sabah) bernama....err, maaf, saya terlupa pula nama dia. Biasanya, dia akan muncul kat WP.Labuan semasa karnival art (Borneo Art/Labuan Art). Lukisan tu dilukis pada tahun 2013. Waktu tu kitorang still tunang lagi. hehe!
  2. Dalam bulatan kedua, dilukis oleh kartunis yang sama juga. Bezanya, lukisan tersebut dilukis pada pertengahan tahun 2014.Lukisan ni adalah salah satu preparation wedding card. hikhik!!
  3. Dalam bulatan ketiga tu latest (Oktober 2015) dilukis oleh bekas kartunis majalah ujang bernama "BIJAN".. kenal? Kitorang jumpa beliau di Balai Seni Kota Kinabalu.

Actually, pada tahun ni ada beberapa lukisan yang dilukis oleh kartunis yang berbeza but saya pilih lukisan BIJAN kat header terbaru saya..


Di bawah ni adalah hasil-hasil header yang 'rejected'. haha! di-reject lantaran komen Encik Suami agak tidak memuaskan.

Reject sebab perkataan "www.sofinahlamudin.com" tu agak annoying. Kecik dan tidak sesuai.

Reject sebab background tak ceria.

reject sebab terlalu simple.

reject sebab background serabut.

reject sebab colour dalam bulatan tak sesuai.

errr..ni pun reject...tak minat.

Reject sebab kosong sangat pulaa.

Reject sebab splash hitam tu menyemakk.

Reject sebab splach hitam putih tak lawa.

Thanks sebab baca.
Jumpa lagi di lain entry.
Wassalam.











Logo baru Blog sofinahlamudin.com

Assalammualaikum Bloggers dan readers,

Minggu lepas, saya meluangkan masa sedikit untuk create logo baru untuk blog ni. Anggaplah sempena tahun 2016 yang akan tiba. Selain tu, saya nak tukar logo blog ni sebab saya rasa logo lama agak old school, maksud disebalik logo tu juga agak ketinggalan zaman (Dah tak ada kaitan dalam hidup saya), dan logo lama tersebut agak komplicated untuk dilukis semula.

Logo yang baru ni, mungkin masih kelihatan klasik sikit tapi simple dan senang nak lukis semula. Malah, mempunyai maksud yang lebih sesuai dengan diri saya sekarang.

Inilah logo saya yang latest! :)

Simple, right? :)

Setiap logo tu mempunyai maksud yang tersendiri - of course!.. Jadi apa maksud disebalik logo baru saya ni?

  • WARNA KUNING DAN HITAM adalah bermaksud lebah. Di mana lebah ini saya gambarkan dan kaitkan sebagai suami saya - Encik Mohd Nasyit.
  • WARNA MERAH adalah bermaksud bunga ros. Melambangkan saya.
  • Huruf 'S' adalah bermaksud nama saya - 'Sofinah' menandakan blog ini kepunyaan saya.
  • SAYAP adalah bermaksud impian saya sejak dulu - "ingin terbang" yang membawa maksud "Kebebasan".
  • HURUF 'S' BERBENTUK BURUNG adalah melambangkan " sedang terbang seperti burung".
  • BENTUK BULAT YANG DIBELAH (Sebalik huruf 's') adalah membawa maksud "Yin Yang" atau kehidupan yang seimbang.
Itulah maksud-maksud disebalik logo baru saya. Tapi...for sure maksudnya lebih DEEP bagi saya.

Thanks sudi baca.
See u next entry.
Have a nice day.












Sunday, October 25, 2015

Qaseh Adinda by Qaseh Gold | Ramuan Khas Untuk Kaum Hawa | Menyelesaikan masalah wanita

Assalammualaikum readers dan bloggers,

Sebagai wanita, saya pasti ramai yang faham kenapa wujud Qaseh Gold Adinda di pasaran. Produk Qaseh Gold Adinda ini telah menyebarkan berita-berita baik kepada setiap wanita yang memerlukan jalan penyelesaian terhadap pelbagai masalah wanita.



Masalah wanita seperti senggugut, Haid tidak lancar dan paling menarik adalah mampu menyelesaikan masalah yang biasa dialami oleh ibu-ibu mengandung. Mungkin ia adalah "Biasa" sahaja. Dan mungkin ada wanita yang merasakan ia adalah perkara biasa yang remeh untuk di ambil serius.

Apakah masalah biasa yang dialami oleh wanita mengandung?

  1. Morning Sickness, mabuk atau loya.
    • Untuk mengatasi masalah ini :
      • kita perlu kerap makan tetapi dalam kuantiti yang kecil.
      • Elakkan makanan yang berangin, pedan dan berminyak.
      • Makan makanan yang mudah hadam.
      • Minum air yang secukupnya.
  2. Back Pain atau pun sakit belakang.
    • Untuk mengatasi masalah ini :
      • Gunakan tilam dan bantal yang sesuai ketika tidur.
      • Lakukan sedikit senaman regangan.
      • Elak menggunakan kasut bertumit tinggi dan berdiri lama.
      • Urutan yang dapat memberikan keselesaan.
  3. Cirit-birit.
    • Masalah ini mengakibatkan :
      • Tubuh anda terhidrat.
  4. Kaki Kejang atau Cramp.
    • Untuk mengatasi masalah ini :
      • Makan makanan yang mengandungi potasium tinggi seperti pisang sebelum tidur.
      • Menambah pengambilan kalsium
  5. Panas badan.
    • Masalah ini akan mengakibatkan :
      • Mudah beremosi.
    • Untuk mengatasi masalah ini :
      • Pastikan kebersihan dan suhu sekeliling  adalah selesa.
      • Jaga kebersihan untuk mengelakkan masalah ruam kulit.
      • Banyak meminum air.
  6. Yis atau masalah keputihan.
    • Untuk mengatasi masalah ini :
      • Pakai pakaian dalam yang longgar.
      • Pakai pantyliner.
    • Masalah ini mengakibatkan :
      • Masalah bau dan kegatalan di bahagian faraj.
      • Jangkitan terhadap faraj.
      • Tidak selesa.
Walaupun saya sudah menyenaraikan sedikit maklumat CARA MENGATASI masalah ini, tidak semua boleh diikut oleh ibu-ibu mengandung dan tidak mungkin semua cara ini adalah berhasil untuk semua ibu-ibu mengandung. Hal ini kerana, tidak semua individu itu adalah sama.

Mungkin, untuk masalah loya, saya boleh memberi nasihat dengan berkata, "perlu kerap makan dan elakkan makanan yang berangin" dan mungkin saya akan memberikan tips demi tips. Tetapi tidak semua orang akan berjaya mengatasi masalah tersebut dengan melakukan tips yang saya kongsikan tadi.

Saya ada sahabat, mempunyai masalah morning sickness dan loya yang teruk. Tak ada apa-apa makanan pun yang mampu ditelan.

Tetapi, saya dapati ada produk yang bagus dan sesuai untuk wanita dan ibu mengandung iaitu Qaseh Gold Adinda. 



Paling menarik!! Produk Qaseh Gold Adinda ini, bukan sahaja sesuai untuk ibu mengandung,wanita bermasalah senggugut dan kitaran haid tidak teratur tetapi sangat sesuai untuk wanita selepas bersalin (berpantang), ibu yang menyusukan anak. Malah, UNTUK MENDAPATKAN CAHAYA MATA!



Selain itu, masalah kulit kusam juga dapat diatasi dengan pengambilan produk Qaseh Adinda ini. Untuk melihat testimoni pengguna-pengguna Qaseh Adinda by Qaseh Gold ini, sila -KLIK SINI- .
Untuk bertanya lebih banyak maklumat mengenai produk ini, boleh terus menghubungi Puan Nita di facebook beliau. -KLIK SINI- untuk ke FB beliau.














Thursday, October 22, 2015

Kenapa kita perlukan suplement sedangkan kita tidak sakit?

Assalammualaikum readers dan bloggers,

Dulu saya pun macam korang juga, selalu bertanya pada diri sendiri, "kenapa saya nak ambil supplement pula?" saya bukan sakit pun,kann.

Sebenarnya, supplement bukan untuk orang sakit semata-mata. Kita perlu faham supplement ni apa. Sebagai manusia, saya yakin tak ada seorang pun yang sihat 100%. Semakin kita meningkat dewasa, usia semakin bertambah, banyak keperluan-keperluan badan kita akan semakin berkurangan.

Apa yang saya perhatikan, pelbagai masalah kecil dianggap perkara biasa dan tidak diambil peduli langsung seperti tak boleh duduk lama-lama, sakit kepala, tak dapat nak jalan jauh dan sebagainya.
Masalah-masalah kecil seperti memang kelihatan remeh tetapi kita semua mesti ambil peduli! Sayangi diri kita sendiri. Kalau bukan kita siapa lagi?

KITA SEMUA PERLUKAN SUPPLEMENT.

Kenapa? Okeyh! Korang lihat keadaan zaman sekarang ni, tak sama seperti dulu-dulu lagi.


  • Sayur-sayuran dan buah-buahan - Zaman sekarang korang yakin ke sayur dan buah terjamin kebersihannya? Korang yakin ke zat sayur dan buah sekarang sama macam zaman dulu? TIDAK kan!Sekarang ni susah dah nak macam zaman dulu-dulu...Selain tu, korang tidak akan menyangka zat sayuran tu akan berkurang atau paling teruk sudah hilang ketika ia di masak. Sebab tu ada yang tidak mahu masak sayur sampai betul-betul layu kerana takut zatnya hilang serta merta. Yang tinggal hanya sayuran sebagai pelawas ketika korang membuang. haha! Sama juga dengan buah-buahan. Sebagai contoh, korang kata, kita tak perlu makan supplement seperti Vitamin C, pergi beli dan makan je buah oren. Korang tahu ke berapa biji oren korang kena makan untuk lengkapkan keperluan badan korang untuk mendapatkan vitamin C tersebut? Kalau korang tahu sekalipun, korang tidak mungkin sanggup nak makan buah oren tu sampai lengkap keperluan Vitamin C korang dalam satu hari!

Jom main kira-kira...
Tubuh badan manusia memerlukan 2000mg vitamin C sehari!
Sebiji buah oren hanya ada 60mg..

60mg x 34biji = 2,040mg Vitamin C.

okeyh! Nampaknya korang kena makan dalam 30biji sehari untuk dapatkan 2000mg Vitamin C.
Hahaha! Jenuh nak habiskan.

  • Pemulihan sel-sel badan - Tak ada makanan zaman sekarang ni yang mampu menyembuhkan kita bermula dari sel. Makanan zaman sekarang kebanyakkannya adalah makanan segera dan mempunyai bahan-bahan yang memudaratkan dalam jangka masa panjang. Walaupun kita tidak sakit, kita perlu mempunyai sell badan yang sihat. Untuk mencegah penyakit. Jangan tunggu terhantuk baru nak tergadah. 
  • Menggunakan ubat-ubatan - Tak akan ada doktor, klinik atau hospital yang akan mengakui bahawa bahan-bahan kimia dan dadah dalam ubat-ubatan tu sebenarnya akan memberi kesan tak baik dalam jangka masa panjang. Zaman sekarang, jarang kita jumpa individu yang mampu hidup melepasi 100 tahun. Bandingkan sendiri, supplement semulajadi dan ubat-ubatan adalah mengandungi bahan kimia dan dadah. Mungkin tidak memudaratkan sekarang tetapi nanti. Sebab tu kalau boleh elakkan sakit. Cegah dengan mengambil supplement.


Saya hanya akan kupas 3 perkara sahaja. Yang lain-lain, korang boleh - KLIK SINI- untuk dapatkan info supplement yang terbaik untuk tubuh badan kita.

Sekiranya korang memerlukan bantuan atau nasihat dari segi pengambilan supplement, boleh hubungi Puan Rafha Atiqah di facebook beliau - KLIK SINI - takkisahlah supplement yang macam mana korang perlukan. Kecantikan? Kesihatan? Boleh refer beliau. In Shaa Allah, akan dibantu.


Setakat ini dahulu.
Terima kasih sudi baca.
Jumpa di next entry!











30 Days Blog Challenge (31) 8Share (1) Ana Cikey (1) Android Game (2) ANTV (1) Apa itu SEO (5) Aplikasi Facebook (2) Assign Jobs (2) Beats Pill (1) Belajar Musik (1) Belajar Petik Gitar (1) Berita (7) Blog Sofinahlamudin.com (13) Blogwalking (14) Buat Duit (12) Buku Kegemaran (2) Cabut Gigi (1) Catatan Harian (66) Catatan Kota Kinabalu Februari 2016 (1) Catatan Kota Kinabalu Oktober 2015 (1) Celebration (35) Cinta (8) Clash Of Clan (3) Congratulations (2) contest (3) Contest SEO Eridy (5) Dentist (1) Despicable Me (2) Diary 2014 (2) Drama (1) Dunia Blog (81) Eat That Frog By Brian Tracy (5) Elken (7) Encik Mohd Nasyit Md Nooh (121) Favourite Song (27) FikAyuWedding (1) Fitness (3) Forex (8) Fotografi (2) Game (9) Gigi (1) Giveaway (3) Happy Birthday (2) Hari Malaysia (1) Hari Raya Aidilfitri (3) Header (1) Headset (1) Hobi (7) Hobi bersama suami (5) Indonesia (1) Info Kecantikan (1) Info Kesihatan (10) Islam (3) Jejak Paranormal (1) Jump Rope (2) Karya Sofinah Lamudin (2) Kawan (17) Keluarga (14) Kenalan Baru (5) Kerja Makan Gaji (3) Ki Prana Lewu (1) Kisah Realiti Sofinah Lamudin (11) Kota Kinabalu (3) Kreatif (16) Labuan FM (1) Lawak (1) Left 4 Dead 2 (3) Lelaki (5) Lepak (1) Logo (3) Maze Runner (1) Melancong (1) Minions (1) Motivasi (37) Movie (10) Nuffnang (1) Old Town White Coffee (1) Only Sophee.lz Dote (42) PC Games (3) Pendapat Peribadi Sofinah Lamudin (1) Personaliti (8) Pokemon Go (2) Produk Mary Kay (1) Projek (5) Puan Sofinah Lamudin (15) Q One Speaker (1) Rakan Blogger (20) Ramadhan Al-Mubarak (10) Ramping dan langsing (1) Random Post (13) resepi (4) Review Produk (3) Review Tahun 2016 (1) Ronda K.K (1) Sabah (1) Saya dan Ramadan 2013 (34) Saya dan Ramadan 2015 (2) Scorch Trials (1) Search Engine Optimization (5) Segmen Blog (11) Sejarah (1) Senaman (1) Sentimental Post (10) Shaklee Supplement (1) Sherina Munaf (5) Si Awak dan Si Saya (7) Skipping Jump Rope (2) Skuter (1) Slim 7D (1) Smartphone Game (1) Sofinah Beauty Consultant Mary Kay (1) Sofinazz (3) Sofinazz Anniversary (1) Suami Isteri (6) Supplement (1) Suri rumah (1) Tahun Baru 2016 (1) Tahun Baru 2017 (1) Tempat Menarik (1) Tentang Dia (25) The Secret (3) Tips (1) Traveling (1) Troll (5) Tutorial (2) Tutorial Tudung (2) Tutorial Tudung Halfmoon (1) Wanita (4) Warna-Warni Kehidupan (3) Workout (3) WP. Labuan (8)