Follow Instagram @sofinahlamudin

Tuesday, February 10, 2015

Bisnes mudah kaya? Kalau nak kaya, minta kat ALLAH. ehh?

Assalammualaikum readers dan Bloggers,

Tajuk kemain lagi tu..Nak story sikit mengenai BERNIAGA, USAHA, DAN MINTA kat ALLAH ni.

Maklum, ni salah satu dugaan wanita buat bisness online kat rumah ni. hehe. Saya taklah arif sangat bab-bab ketuhanan ni. Nak kata alim taklah, tapi tahu juga kebesaran Allah tak ada tandingannya.

Bila saya ditanya, kerja ke? Jujur lah saya jawab, "tak" . Bila ditanya lagi, jadi buat apa? saya pun jawab jujur jugalah... biasanya, kalau soalan macam ni memang nak tahu kita tak kerja sebab apa dan buat apa bila tak kerja. So jawapan saya simple saja "bisness online, boleh ke website saya - http://forexpercuma.mudahkaya.com atau http://mocaz.mudahkaya.com" ...

hehe... bagi website je sebab kan nanti saya cakap panjang-panjang susah juga. Jadi kat website boleh baca sendiri. huhu..dan boleh dapat info lebih banyak kan.

Tapi tiba-tiba dia kata, "ehh? bisness 'MUDAH KAYA' ? kalau nak kaya minta kat Tuhan.." ...

Aik? kekeke... mungkin sebab dia nampak nama website guna domain "MudahKaya" tu yang dia pun cakap macam tu.

Ini pandangan saya, kalau kita nak bahagia, nak kaya, nak positif, semua perkara kena gunakan perkataan yang positif sahaja. Penggunaan 'Mudah Kaya' di sini bermaksud, doa dan pemangkin semangat supaya rasa tak susah sangat kalau nak kaya ni. Berusaha pun tak lah seberat mana. Setiap perkataan dan kata-kata kita akan mempengaruhi minda kita. Mungkin pembaca ada yang pernah membaca buku "The Secret" atau pun "The Law of Secret", mesti tahu kenapa saya guna "Mudah Kaya" pada website bisness online saya.

Saya memang tak nafikan apa dia kata.. "Kalau nak kaya, minta pada ALLAH.." Setiap apa yang kita impikan dan mahukan, kita memang kena minta pada ALLAH...TAPI..saya tegaskan kat sini, MINTA SAHAJA tidak cukup. Bayangkan, bangun pagi, berdoa...lepastu masih buat rutin harian yang sama...tak ada pun buat sesuatu untuk kaya...masih juga boros, masih juga pergi kerja, balik kerja, pergi kerja,lepas tu balik kerja tidur makan tidur makan.

Yes! Berdoa tapi ALLAH tak kata, berdoa kat dia dan dia akan bagi takpayah usaha, right? Saya rasa, kalau berdoa sahaja, tak ada buat apa, menunggu sahaja tak mungkin ada apa yang diimpikan berdoa lah puas-puas macam mana sekalipun.

Tak cukup dengan hanya berdoa tanpa USAHA. Tak cukup dengan hanya BERUSAHA kalau tak BERDOA dan TAWAKAL. Saling berkait keduanya. Macam mana kalau saya berdoa tapi website dan tindakan bisness saya tak wujud? adakah saya dapat apa yang saya mahu melalui hanya berdoa? Nope.

Berniaga, Berdoa, Berusaha..Simple.

haha...

Dah terlepas cakap pasal bisnes online saya kat sini, baik dan lagi elok saya kongsikan terus. Kita berkongsi tak salah. Jangan paksa sudahlah. Betul tak?

Website yang saya sebutkan kat atas, http://forexpercuma.mudahkaya.com .

Website ni hanyalah penyebaran ilmu melalui E-Book PERCUMA sahaja. Saya create khas untuk newbie yang nak belajar Forex. Totally ASAS FOREX. apa itu Forex? Untuk apa Forex? Macam mana nak buat Forex? semua ada dalam e-book PERCUMA ni.



Website yang kedua pula saya sebutkan kat atas tu, http://mocaz.mudahkaya.com .

Website ni pun penyebaran E-Book PERCUMA juga. Tapi bukan ilmu Forex. Ia lebih kepada memperkenalkan kepada semua orang platform Forex yang sesuai dan In Shaa Allah adalah terbaik dari MALAYSIA. Ini lah syarikat di mana saya berkecimpung sekarang.



Korang boleh melayari website tu, untuk menambah info. Mana lah tahu memang korang sedang mencari bisness online untuk korang buat part time atau korang mungkin suri rumah yang nak cuba-cuba atau mungkin memang dah tahu mengenai Forex tapi korang nak cari yang lebih bagus.kan..

Tak salah pun. :)













No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.