Follow Instagram @sofinahlamudin

Thursday, December 3, 2015

Header Baru Blog sofinahlamudin.com

Assalammualaikum Bloggers dan Readers,

Selepas selesai created logo, saya mula berfikir untuk menukar header blog ni. Alhamdulillah selesai juga selepas adjust tema warna,background dan kedudukan object sehingga sepuluh kali.

Pada mulanya, saya nak warna hitam putih je tapi husband mencadangkan colourful. Maka, inilah hasilnya.


  1. Dalam bulatan pertama, adalah lukisan oleh seorang kartunis tempatan (Sabah) bernama....err, maaf, saya terlupa pula nama dia. Biasanya, dia akan muncul kat WP.Labuan semasa karnival art (Borneo Art/Labuan Art). Lukisan tu dilukis pada tahun 2013. Waktu tu kitorang still tunang lagi. hehe!
  2. Dalam bulatan kedua, dilukis oleh kartunis yang sama juga. Bezanya, lukisan tersebut dilukis pada pertengahan tahun 2014.Lukisan ni adalah salah satu preparation wedding card. hikhik!!
  3. Dalam bulatan ketiga tu latest (Oktober 2015) dilukis oleh bekas kartunis majalah ujang bernama "BIJAN".. kenal? Kitorang jumpa beliau di Balai Seni Kota Kinabalu.

Actually, pada tahun ni ada beberapa lukisan yang dilukis oleh kartunis yang berbeza but saya pilih lukisan BIJAN kat header terbaru saya..


Di bawah ni adalah hasil-hasil header yang 'rejected'. haha! di-reject lantaran komen Encik Suami agak tidak memuaskan.

Reject sebab perkataan "www.sofinahlamudin.com" tu agak annoying. Kecik dan tidak sesuai.

Reject sebab background tak ceria.

reject sebab terlalu simple.

reject sebab background serabut.

reject sebab colour dalam bulatan tak sesuai.

errr..ni pun reject...tak minat.

Reject sebab kosong sangat pulaa.

Reject sebab splash hitam tu menyemakk.

Reject sebab splach hitam putih tak lawa.

Thanks sebab baca.
Jumpa lagi di lain entry.
Wassalam.











No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.