Follow Instagram @sofinahlamudin

Tuesday, December 8, 2015

Main Clash Of Clans di PC menggunakan Bluestack versi kedua

Assalammualaikum readers dan bloggers,

Pada january tahun ni, saya ada buat entry tutorial bagaimana bermain Clash Of Clans menggunakan Bluestacks. Boleh -klik sini- untuk baca entry tersebut. Hari ni, saya uninstall bluestack tu dari PC saya untuk tukar kepada bluestack versi kedua. (oh..ya.. saya dah beli PC baru ada kad grafik. So far ringan je guna Bluestack kat PC berbanding kat laptop).

Kenapa kita mesti upgrade bluestacks kita kepada versi kedua? Sebab, bluestack kedua lebih advance dan senang digunakan.


Kepada yang suka layan banyak game tu, boleh buka game lebih dari satu sebab Bluestacks versi kedua mempunyai fungsi multitasking. So, kalau saya...saya boleh la buka game favourite saya serentak. wahaha!

Cara nak dapatkan Bluestacks versi kedua ni, anda hanya perlu uninstall bluestack pertama yang ada kat PC korang tu. Sekiranya korang belum pernah ada Bluestacks sebelum ni, korang boleh direct ke laman web bluestacks versi kedua -klik sini-

Selepas website bluestacks versi kedua sudah terbuka, sila klik "Download".

kemudian, page seperti di bawah akan terbuka. File bluestack akan di download.




Setelah selesai download, anda klik "Show in folder" .



Setelah folder terbuka, anda double klik pada installer bluestacks.


File akan di-extract.


Kemudian, akan muncul window seperti di bawah.. Klik "next" , "install" dan "finish".





Dan, bluestacks anda akan kelihatan sperti di bawah ini. Klik "Discover".


Siap..! :)
Dah boleh main game Clash of Clans...
dan boleh buka banyak games..


Selamat ber-bluestacks!










No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.