Follow Instagram @sofinahlamudin

Tuesday, August 16, 2016

Demam Pokemon Go?

Assalammualaikum Readers dan Bloggers,

Nampak gayanya bertambah satu lagi aktiviti outdoor saya suami isteri sejak game Pokemon Go release di Malaysia. Haha!

Terus terang, saya memang 'demam' Pokemon Go. Setakat ni Pokemon Go saya sudah Level 19.



Susah gak nak naikkan level Pokemon Go ni. haha! My husband now level 13. Dia lambat sikit sebab saya yang start main dulu. Start main Pokemon Go kat Kota Kinabalu,Sabah. Sekarang kat Wilayah Persekutuan Labuan. So, main kat Labuan la.

Team pula, kami berdua pilih Team Valor. Memula, saya nak pilih Team Mystic sebab nama lawa kononnya. Tapi, bile tengok logo Team Valor semart gila, terus masuk Team Valor. Wakaka! Merah menyala gitu!


Kat Labuan, siap ada yang buat group whatsapp khas untuk Team Valor. Untuk buat gathering hujung minggu dan kumpul ramai-ramai kat kawasan tertentu untuk gym dan lure modules. Fuhh!



Semua Pokemon yang kita tangkap, kita boleh tukar nama dia. Hahaha! Nak tengok tak apa husband saya buat dengan Pokemon dia? Nama dah bukan-bukan. Hahaha!


Boleh KLIK SINI kalau nak tengok semua :p

Hahaha! Magikarp tu. Dah jadi Bedukang :p

Oklah.. Jumpa lagi nest entry mengenai Tips dan Info Pokemon! Daa...











4 comments:

  1. mula2 dulu excited jugak nak main ni.. tp bila terbaca entry pasal ada pokemon atas kaabah trs x minat nak main..

    ReplyDelete
  2. oh ye ke.... hehe.. saya tak pakai AR mode. So, tak pernah nampak Pokemon tu stay kat mana. Sentiasa off AR. Background memang sentiasa hutan.

    ReplyDelete
  3. Ada group wasap team valor ke? Saya nk join.sypun labuan.valor.

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.