Follow Instagram @sofinahlamudin

Thursday, September 28, 2017

Pengumuman 2 : Segmen Suai Kenal Bloggers Seluruh Malaysia

Assalammualaikum Bloggers dan Readers,

Sejak 13 September 2017 (15 Hari), sepuluh orang  bloggers telah menyertai Segmen Suai Kenal Bloggers Seluruh Malaysia ini. Terima kasih kerana sudi berkenalan dan bersegmen sambil memenangi hadiah - Kamera Aksi,Headset,MP3 USB dan hadiah saguhati.

Kepada yang belum menyertai segmen ini, cepat-cepat sertai! klik>>Maklumat dan syarat penyertaan<<klik.



Di bawah ini adalah senarai peserta dari nombor 1 hingga 10 :

πŸ’—OPZZ PINKYπŸ’—

Nama sha ikut IC, pasti semua orang dah tahu kan, Sharina Binti Saimon, pendek dan ringkas sahaja, senang bakal suami nak lafaz nikah nanti haha, Sha lebih senang bila orang panggil SHA, tapi ada beberapa kawan rapat panggil sha dengan nama CHANG, sebab sha suka tengok Korea, walaupun sha berbangsa Dusun, dengan Korea tidak jauh bezanya haha.....klik>>Baca Seterusnya<<klik

πŸ’—BEBA IFAπŸ’—

Kalau tengok dalam blog aku ni, nama Beba Ifa, ramai kawan panggil Beba...walaupun nama sebenar Nurul Afifah..jauh sangat terpesong nama tu dari nama asal...tapi nama samaran ni ada kisahnya dari mana munculnya...ni zaman cerita Sepanyol kat TV3 tu mula popular masa umur awal 2000...keminatan arwah mama aku juga..hehe..masa tu aku baru darjah berapa..hmm..haaaaa, darjah 4...masa tu famous cerita telenovela Sepanyol..salah satunya cerita Mis Tres Hermanas..Kisah 3 beradik...geng kat kelas dulu pun minat cerita ni, masing2 pilih watak dorang suka, termasuklah aku pilih yang adik bongsu dalam 3 sisters tu nama dia Beba...tau2, melekat sampai hari ni nama tuuuu...adeh..cerita pasal nama saja dah panjang lebar.....klik>>Baca Seterusnya<<klik

πŸ’—POKUCUπŸ’—

Saya merupakan anak kesembilan daripada dua belas adik-beradik dan merupakan anak bongsu lelaki(Kesayangan Ibu), bongsu keladi kan, betul tak? Bongsu keladi masih ada adik lagi... Saya seorang yang pendiam dan tak suka bercakap banyak, nak kena orang tegfur dahulu baru saya layan...Saya mula berjinak-jinak dalam bidang blogger ini seawal umur 12 tahun, ketika itu member saya yang ajak pergi cyber cafe, itulah pertama kali saya mengenali komputer, selepes itu, bila sahaja hujung minggu saya akan pergi bersama member atau seorang diri, waktu itu saya tak tahu sangat tentang blog ini, buat untuk suka-suka, tapi sekarang kalau nak dapatkan balik memang.....klik>>Baca Seterusnya<<klik

πŸ’—MISS OBSESIπŸ’—

Assalamualaikum... Ingat tak masa kita kecik dulu, semua orang ada 'Buku Biodata', hari-hari pass kat kawan suruh isi, kita pun isi buku kawan, siap dengan hiasan warna warni, pantun 2 kerat, quotes, lirik lagu, hahaha, asalkan biodata kita paling menarik sekali. Jadi disebabkan Mai rindu dengan memori tersebut, Mai nak join Segmen Suai Kenal Bloggers Seluruh Malaysia ini dengan konsep 'BIODATA SAYA'. Hihihiks, harap sudi berkenalan dengan Mai.....klik>>Baca Seterusnya<<klik

πŸ’—CIK ZAπŸ’—

Salam kenal semua. Cikza atau nama penuh NURUL HANIZA MOHMAD mula mencipta nama dalam online atau secara maya sejak 2009 . Sejak lama dulu menulis blog, tetapi tidak aktif. Pada awalnya banyak menimba ilmu blogging daripada adik sendiri, EZADIZZUDDIN yang juga seorang blogger. Kini Cikza.com adalah nama rasmi yang juga di pilih oleh rakan-rakan blogger yang seangkatan dengan Cikza. Cikza suka berkongsi cerita terutama bab resepi dan makanan. Hingga suami pun dah faham perangai puan isterinya.Cikza seorang yang suka gelak, happy go lucky dan jenis mudah mesra dengan orang. Siapa yang tak kenal dengan Cikza orang akan fikir.....klik>>Baca Seterusnya<<klik

πŸ’—HADIAH BINTANG JATUHπŸ’—

Baiklah. Soalan biasa, nama penuh?? Nama penuh, NorNisha Nisrina. Binti tu tak payah lah ya. Tak penting sangat hehe. Umur? Alhamdulillah, umur Nisha genap 17 tahun bulan lepas (5 Ogos). Yup! Nisha salah sorang mangsa SPM! *oh no!!!* Bilangan subjek? Nisha ambil 10 subjek. Aliran pula aliran perdagangan (termasuk subjek prinsip perakaunan, ict & matematik tambahan) Popular tak dekat sekolah? Well, takdalah nak popular sangat. Popular pun di kalangan kawan-kawan ja huhu. Anak ke berapa? Adik beradik? Ehem, saya anak tunggal! Yeayy sape yang anak tunggal tu cer sep sikit!! Hehe.....klik>>Baca Seterusnya<<klik

πŸ’—Hanis MpabliπŸ’—

13 September 1999,aku lahir ke dunia ni. Pada 8 September 2001,aku secara rasminya menjadi kakak kepada seorang adik lelaki yang annoying tahap nak gaban. Sejak aku baby lagi,aku dikenali seluruh keluarga sebagai baby yang tak mesra alam. Asyik nak ummi dia jer. Start umur 5 tahun,sampailah sekarang ni ummi regard aku as seorang yang penakut nak bersosial dan sentiasa menjadi loner di sekolah sampailah zaman asasi ni haa.....klik>>Baca Seterusnya<<klik

πŸ’—Princess SerraπŸ’—

Nama saya Maisarah. Ye, memang seketul tu je. Bila tanya ibu kenapa nama sarah seketul je? Ibu kata, bagi panjang-panjang, nama pendek jugak dipanggil nya. Penat je nak tulis nama kat buku sekolah + kertas exam nanti. Betul gak en hahaha.Saya muda lagi hikhik. Belum official 18 lagi sebab ibu beranakkan saya pada 27 disember. Ayah kata ko ni terberanak awal 5 hari je kalau tak ko baru 17 hahaha. So every year birthday i tak pernah tak hambar :')) Sebab cuti lama nak mamposh sampai hari apa tarikh apa semua orang lupa.....klik>>Baca Seterusnya<<klik

πŸ’—Si Hati Merah JambuπŸ’—

Sihatimerahjambu adalah nama pena pilihan Fiza disebabkan Fiza suka warna merah jambu! Mula terjebak dalam dunia blog sejak tahun 2009 dengan link blog sihatimerahjambu.blogspot.com dan bertukar domain pada tahun 2011 dengan link azhafizah.com. Lapan tahun lamanya dah bertapak dan masih kekal dalam dunia blog. Dan masih setia dengan blogspot. Masih belum terbuka hati nak bertukar kepada wordpress.....klik>>Baca Seterusnya<<klik

πŸ’—Star Lavender LunaπŸ’—

Nama saya yang sebenar adalah Wan Nur Ashikin Binti Razali a.k.a. Shikin Razali.. Umur saya 35 tahun (tahun 2017), berasal daripada Kuala Terengganu, sekarang menetap di Salak Tinggi, Sepang. Dah berkahwin dengan orang Sungkai, Perak, yang dikenali sebagai Shahril… Anak sulung dari lima beradik dan dua darinya tinggal di Kuala Lumpur, dua lagi tinggal di Kuala Terengganu, bersama-sama dengan ummie tersayang.....klik>>Baca Seterusnya<<klik

Selamat berkenalan antara kita. Diorang sudah, korang bila lagi? Hehehe!


With Love,
#Sofinah696 πŸ’•
Follow my instagram ; @sofinahlamudin, @jejakmoment, @labuanblogger, @sopheestudio, @sopheericher .


5 comments:

  1. ok, nanti kak pip join.. masih mengarang ni ... :))

    ReplyDelete
  2. Saya
    πŸ’—MISS OBSESIπŸ’—
    hihihi.

    Selamat berkenalan semua peserta.

    ReplyDelete
  3. Sis pun dh join.. dah email juga linknya.. harap-harap penyertaan tu dah di terima dengan selamatnya... http://www.sishawa.com/2017/10/segmen-suai-kenal-blogger-seluruh.html

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.