Showing posts with label Beats Pill. Show all posts
Showing posts with label Beats Pill. Show all posts

Sunday, September 20, 2015

Happy Bithday To Me | Hari Malaysia | 16 September 2015

Assalammualaikum readers and bloggers,

4 hari selepas menjadi "Birthday Girl"..hahaha... Now, saya akan post entry berkenaannya.



MY BIRTHDAY AS A WIFE
Mungkin lebih sesuai kalau, "as a hottest and sexy wife" kan...? Kahkahkah... susah juga kalau dah over self-esteem ni. Meluat meluat diorang kata...huwa huwa...

ok..
Terlebih dahulu, saya nak say THANKS a lot lot lot to my man, Mr.Husband for celebrate my birthday this year as a husband! Alhamdulillah...ok darling, your wife now 25...

Alamak! Macam ada double chin je? -_-


...but kan...saya masih merasa saya 17 tahun..huwarghhh (pengsan..pengsan..). Btw, silakan la pengsan. ngeee...

Sehari selepas my birthday, my husband dah semangat tulis entry tentang wanitanya dah 25 tahun sekarang... -klik sini- untuk baca..

Mr.husband, 
u're the sweetest man ever! Thanks for da entry, Thanks for da wish...Thanks to be here, with me!
I wish, kita akan berjaya dunia akhirat bersama. Paling penting, semoga kita bertemu semula di syurga, kelak.Mudah-mudahan suami saya di dunia lah yang akan mendampingi saya di sana kelak. Mungkin, pelik bagi sesetengah orang berkenaan ini. But for me, saya mahukan hubungan ini kekal hingga syurga!

Kenapa saya macam gemuk in this pic? grrr....


huhu...

Actually, he want to celebrate my birthday in Kota Kinabalu..hehe..tapi nampaknya bulan September ni sangat cemburu dan menghalang kami untuk ke Kota Kinabalu..its okey dear, mungkin tak dapat nak on time tahun ni.. we can try again next year..mana la tau, tup tup celebrate kat Paris ke, Korea ke, Japan ke...hehehehe...paling koman pun, kat Kuala Lumpur kan. Paling hot kat Mekah kan..haaaaa! (eh, elok di amin kan...).

Kalau bukan birthday saya, mungkin rezeki dapat celebrate birthday husband kat luar Labuan...atau, our anniversary ke. ahaksz!

Mula-mula, sad juga la...sebab kan..every year in Labuan. Nasib baik ada intan payung, celebrate together with me. Kalau tak ada, lagi la sadis berganda! Menangis dari pagi birthday sampai penutup birthday. hahahaha!

Alhamdulillah, ada suami macam ni. He try the best! hehe.
I am proud to be her wife!

MY BIRTHDAY AND MY PARENTS
Tidak dilupakan, Thanks to my mummy daddy, dorang memang selalu ada time my birthday...even simple but saya sangat hargai mereka. Kan...kalau tak ada mummy daddy, tak adalah saya birthday on the date kan! Kalau tak ada diorang, tak ada lah saya untuk Mr.Husband now.kekeke.... Perfect ayat la, birthday ni mengenang mak yang melahirkan kita. hehe. Mengenang ayah yang gembira menyambut kehadiran kita ke dunia on 16 September 1990. Alhamdulillah... mereka masih ada di hari lahir saya ke 25 ni.

MY BIRTHDAY WITH STRANGER
Another thanks...to people wishing my birthday yang saya kenal-kenal macam tu je atau tak kenal langsung, kat facebook, kat IG, kat mana-mana...

MY BIRTHDAY AND MY COUSINS
Thanks thanks...especially to my cuzzy, Anna Abel dan Suzie (This two, is my lovely cuzzy, ever!).
Now, they have a happy family... I love it!

MY 17th BIRTHDAY IS RELATED TO THEM.
hmm.. and...Thanks to Knoa yang suddenly wish my birthday this year. haha! funny...tu yang parah...mula flashback story semasa my birthday yang ke 17 tahun.. Tak sangka pula dia remember...mungkin, susah nak lupa kalau birthday kita on Hari Malaysia ni. right..

Sebenarnya, saya pun ingat birthday dia, every year..! tapi saya tak wish...sebabnya, flashback kenangan tu adakalanya menyakitkan dan sorry to say, annoying! Kita tak perlu nak bawa semua tu ke sana ke mari kalau benda-benda tu semua tidak membantu apa-apa dalam hidup.

But, for sure...for my 25 birthday, saya sedar setiap hari saya akan jadi tua...Knoa, i forgive u. dan saya akan lupakan semua tu. Saya anggap semua tu tak ada dan...kalau kita borak, chat, contact today, esok, lusa, in future...itu adalah hubungan sesama manusia...yang dulu-dulu tu, saya anggap, perangai budak-budak..haha! Budak mentah.

Sama macam Kak Ann. Setiap kali birthday tiba, saya akan ingat dua buah buku comel. My favourite Magazine..since saya dah dewasa,paling tepat sudah matang. saya sepatutnya berhenti mengingat...and I forgive u too...

semasa saya nampak dia beberapa minggu lepas dengan seorang budak lelaki yang cute!
Baru saya teringat dan sedar bahawa saya terlupa nak maafkan  dia selama ni..well, Have a wonderfull life...with your happy family!

Thanks for my great 17th Bithday!

MY 25th BIRTHDAY CAKE.
Encik suami belanja 16pcs cup cakes! Ohh my god! I love it! Yeahh... itu adalah my birthday cake this year.. Chocolate flavour..




Thanks to my sweetest husband for the cute birthday cake!

I wish the bigger one for next year, okeh? HAHAHhaahaa! Sungguh tamak dan haloba...



Saya suka kek... tapi masalahnya..saya suka design kek..bukan suka makan kek...imaginelah...kalau tempah kek besar, saya tak tahu siapa nak makan. But...untuk dijadikan 'modeling' bergambar, oh really great! ngiahaha.

Hadiah birthday yang ke 25, saya nyaris-nyaris dapat skate board... Bercerita tentang skate board, sebenarnya macam-macam dalam fikiran..

1. Hmm...saya dah 25 tahun, tak lawak ke kalau main skate board kat public?
2. Kalau buat koleksi skate board, ok tak?
3. Kalau saya slumber je main skate board tu, ok tak?
4. Tapi skate board tu semart...
5. Saya suka skate board...tapi...
6. Skate board? best nyer tapi nak main dengan siapa?

aduh! tahu tak...kalau saya budak-budak, dapat kasut roda pun saya takkan fikir panjang macam ni. My problem is, saya nak skate board tu tetapi dalam masa yang sama, saya rasa susah hati dari segi lain. Membazir, kan. :) Kalau guna duit saya sendiri, saya tak kisah...sebab saya tak akan merasa bersalah dengan husband kalau saya beli tapi hanya untuk koleksi.

at last, Encik husband yang tukar fikiran...ni mesti kes chemistry akibat "Banyak fikir" bini dia pasal skate board tu. hihihihi...

...dia hadiahkan speaker memandangkan wife dia ni gila music. Gila speaker..

Saya suka speaker... mungkin sebab terdedah dengan barang-barang music sejak kecil. Ayah dulu suka kumpul speaker, beli speaker besar-besar dalam rumah..ada set karaoke segala. Dan... sampai ada adegan berangan - Pada suatu hari, saya akan mempunyai satu bilik untuk letak speaker saya, bass sound, tempat dancing...tempat melompat-lompat... hahahaha! Kalau boleh nak ada game dancing kat rumah. Hampir-hampir over berangan dibuatnya. Macam Minah Jenin.

Kata Encik suami, dia nak belikan speaker idaman saya...tapi malangnya speaker idaman saya sudah habis terjual. That speaker, saya dah intai-intai lama...since July 2015 kalau tak silap. Nak beli juga, tak juga. Nak juga, tak juga. Sekarang, time birthday pun melepas. kwang-kwang-kwang...

nak tahu speaker apa? Speaker beats pills dengan cute case!

Taraaaaa....cute what!




Kalau kat Labuan, benda-benda macam ni memang limited sikit. Kalau kat Kota Kinabalu atau kat Kuala Lumpur, rasanya, sekelip mata saja boleh dapat. hehehe. Tak apa.. bukan rezeki saya kali ni untuk Beats Pills dengan casing yang cute ni. Beats Pills review? Next Entry, tu pun kalau ingat nak buat entry tu... :)

Untuk menggantikan Beats Pills, encik suami belikan Q One Hifi Speaker. Unique speaker. Cube speaker... cube speaker sebagai ganti Beats Pills? Not bad... saya suka cube!





Mine? White colour... hehe... Very good bass sound... ada vibrate...lampu kelip-kelip...colourful.
Q One Hifi Speaker Review? Next entry la, okeh! :)

Selain tu, pinky t-shirt! One for me, and one for him sempena my birthday...yeayy! i love it!!!



MY BIRTHDAY LUNCH TREATS.
Selepas beberapa jam jalan sana jalan sini. Kami lapar... Jom lunch.
Pergi Win Cafe dan makan...




okess...!

This is my old entry about the same topic!
1. On Air di Labuan FM sempena hari lahir -- Klik Sini --
2. My Birthday Celebration on 2014 -- Klik Sini --
3. Pengajaran besar di Hari Lahir -- Klik Sini --
4. Fisrt time sambut birthday dengan dia -- Klik Sini --

Thanks sudi baca..
See you next entry.












30 Days Blog Challenge (31) 8Share (1) Ana Cikey (1) Android Game (2) ANTV (1) Apa itu SEO (5) Aplikasi Facebook (2) Assign Jobs (2) Beats Pill (1) Belajar Musik (1) Belajar Petik Gitar (1) Berita (7) Blog Sofinahlamudin.com (13) Blogwalking (14) Buat Duit (12) Buku Kegemaran (2) Cabut Gigi (1) Catatan Harian (66) Catatan Kota Kinabalu Februari 2016 (1) Catatan Kota Kinabalu Oktober 2015 (1) Celebration (35) Cinta (8) Clash Of Clan (3) Congratulations (2) contest (3) Contest SEO Eridy (5) Dentist (1) Despicable Me (2) Diary 2014 (2) Drama (1) Dunia Blog (81) Eat That Frog By Brian Tracy (5) Elken (7) Encik Mohd Nasyit Md Nooh (121) Favourite Song (27) FikAyuWedding (1) Fitness (3) Forex (8) Fotografi (2) Game (9) Gigi (1) Giveaway (3) Happy Birthday (2) Hari Malaysia (1) Hari Raya Aidilfitri (3) Header (1) Headset (1) Hobi (7) Hobi bersama suami (5) Indonesia (1) Info Kecantikan (1) Info Kesihatan (10) Islam (3) Jejak Paranormal (1) Jump Rope (2) Karya Sofinah Lamudin (2) Kawan (17) Keluarga (14) Kenalan Baru (5) Kerja Makan Gaji (3) Ki Prana Lewu (1) Kisah Realiti Sofinah Lamudin (11) Kota Kinabalu (3) Kreatif (16) Labuan FM (1) Lawak (1) Left 4 Dead 2 (3) Lelaki (5) Lepak (1) Logo (3) Maze Runner (1) Melancong (1) Minions (1) Motivasi (37) Movie (10) Nuffnang (1) Old Town White Coffee (1) Only Sophee.lz Dote (42) PC Games (3) Pendapat Peribadi Sofinah Lamudin (1) Personaliti (8) Pokemon Go (2) Produk Mary Kay (1) Projek (5) Puan Sofinah Lamudin (15) Q One Speaker (1) Rakan Blogger (20) Ramadhan Al-Mubarak (10) Ramping dan langsing (1) Random Post (13) resepi (4) Review Produk (3) Review Tahun 2016 (1) Ronda K.K (1) Sabah (1) Saya dan Ramadan 2013 (34) Saya dan Ramadan 2015 (2) Scorch Trials (1) Search Engine Optimization (5) Segmen Blog (11) Sejarah (1) Senaman (1) Sentimental Post (10) Shaklee Supplement (1) Sherina Munaf (5) Si Awak dan Si Saya (7) Skipping Jump Rope (2) Skuter (1) Slim 7D (1) Smartphone Game (1) Sofinah Beauty Consultant Mary Kay (1) Sofinazz (3) Sofinazz Anniversary (1) Suami Isteri (6) Supplement (1) Suri rumah (1) Tahun Baru 2016 (1) Tahun Baru 2017 (1) Tempat Menarik (1) Tentang Dia (25) The Secret (3) Tips (1) Traveling (1) Troll (5) Tutorial (2) Tutorial Tudung (2) Tutorial Tudung Halfmoon (1) Wanita (4) Warna-Warni Kehidupan (3) Workout (3) WP. Labuan (8)