Showing posts with label Buat Duit. Show all posts
Showing posts with label Buat Duit. Show all posts

Tuesday, February 10, 2015

Bisnes mudah kaya? Kalau nak kaya, minta kat ALLAH. ehh?

Assalammualaikum readers dan Bloggers,

Tajuk kemain lagi tu..Nak story sikit mengenai BERNIAGA, USAHA, DAN MINTA kat ALLAH ni.

Maklum, ni salah satu dugaan wanita buat bisness online kat rumah ni. hehe. Saya taklah arif sangat bab-bab ketuhanan ni. Nak kata alim taklah, tapi tahu juga kebesaran Allah tak ada tandingannya.

Bila saya ditanya, kerja ke? Jujur lah saya jawab, "tak" . Bila ditanya lagi, jadi buat apa? saya pun jawab jujur jugalah... biasanya, kalau soalan macam ni memang nak tahu kita tak kerja sebab apa dan buat apa bila tak kerja. So jawapan saya simple saja "bisness online, boleh ke website saya - http://forexpercuma.mudahkaya.com atau http://mocaz.mudahkaya.com" ...

hehe... bagi website je sebab kan nanti saya cakap panjang-panjang susah juga. Jadi kat website boleh baca sendiri. huhu..dan boleh dapat info lebih banyak kan.

Tapi tiba-tiba dia kata, "ehh? bisness 'MUDAH KAYA' ? kalau nak kaya minta kat Tuhan.." ...

Aik? kekeke... mungkin sebab dia nampak nama website guna domain "MudahKaya" tu yang dia pun cakap macam tu.

Ini pandangan saya, kalau kita nak bahagia, nak kaya, nak positif, semua perkara kena gunakan perkataan yang positif sahaja. Penggunaan 'Mudah Kaya' di sini bermaksud, doa dan pemangkin semangat supaya rasa tak susah sangat kalau nak kaya ni. Berusaha pun tak lah seberat mana. Setiap perkataan dan kata-kata kita akan mempengaruhi minda kita. Mungkin pembaca ada yang pernah membaca buku "The Secret" atau pun "The Law of Secret", mesti tahu kenapa saya guna "Mudah Kaya" pada website bisness online saya.

Saya memang tak nafikan apa dia kata.. "Kalau nak kaya, minta pada ALLAH.." Setiap apa yang kita impikan dan mahukan, kita memang kena minta pada ALLAH...TAPI..saya tegaskan kat sini, MINTA SAHAJA tidak cukup. Bayangkan, bangun pagi, berdoa...lepastu masih buat rutin harian yang sama...tak ada pun buat sesuatu untuk kaya...masih juga boros, masih juga pergi kerja, balik kerja, pergi kerja,lepas tu balik kerja tidur makan tidur makan.

Yes! Berdoa tapi ALLAH tak kata, berdoa kat dia dan dia akan bagi takpayah usaha, right? Saya rasa, kalau berdoa sahaja, tak ada buat apa, menunggu sahaja tak mungkin ada apa yang diimpikan berdoa lah puas-puas macam mana sekalipun.

Tak cukup dengan hanya berdoa tanpa USAHA. Tak cukup dengan hanya BERUSAHA kalau tak BERDOA dan TAWAKAL. Saling berkait keduanya. Macam mana kalau saya berdoa tapi website dan tindakan bisness saya tak wujud? adakah saya dapat apa yang saya mahu melalui hanya berdoa? Nope.

Berniaga, Berdoa, Berusaha..Simple.

haha...

Dah terlepas cakap pasal bisnes online saya kat sini, baik dan lagi elok saya kongsikan terus. Kita berkongsi tak salah. Jangan paksa sudahlah. Betul tak?

Website yang saya sebutkan kat atas, http://forexpercuma.mudahkaya.com .

Website ni hanyalah penyebaran ilmu melalui E-Book PERCUMA sahaja. Saya create khas untuk newbie yang nak belajar Forex. Totally ASAS FOREX. apa itu Forex? Untuk apa Forex? Macam mana nak buat Forex? semua ada dalam e-book PERCUMA ni.



Website yang kedua pula saya sebutkan kat atas tu, http://mocaz.mudahkaya.com .

Website ni pun penyebaran E-Book PERCUMA juga. Tapi bukan ilmu Forex. Ia lebih kepada memperkenalkan kepada semua orang platform Forex yang sesuai dan In Shaa Allah adalah terbaik dari MALAYSIA. Ini lah syarikat di mana saya berkecimpung sekarang.



Korang boleh melayari website tu, untuk menambah info. Mana lah tahu memang korang sedang mencari bisness online untuk korang buat part time atau korang mungkin suri rumah yang nak cuba-cuba atau mungkin memang dah tahu mengenai Forex tapi korang nak cari yang lebih bagus.kan..

Tak salah pun. :)













Thursday, October 30, 2014

Saya dan Forex | Sofie is trader! | Kisah 1 Dollar

Assalammualaikum & Salam Sejahtera bloggers and readers,

Sofie is trader! Sound great, kan.

Saya memang tahu buat untung dalam Forex. Kawal MM pun tahu. Emosi pun tahu. Tapi tahu-tahu pun saya, semalam gagal juga. haha.

Akaun forex paling comel saya baru sahaja MC sebab tertido semasa news gempak semalam. haha. Akaun yang dijaga siang malam, tak lepas pandang, buka kat fon tu juga lah yang cau dulu. Akaun yang di jaga sampingan tu gagah pula profitnya.

Bersyukur jugalah sebab akaun yang satu blah, akaun satu lagi bagi pulangan. Tapi tak mahu la cerita akaun yang lain. Tak sama. 1 Dollar tak sama dengan akaun modal besar. 1 Dollar adalah akaun orang pandang sebelah mata. Akaun yang orang anggap tak ada apa-apa. Sebab tu saya suka akaun 1 dollar ni.

Tak apa, take the lessons.

So, pengajarannya..kalau yer pun akaun tu dijaga selalu macam anak kesayangan, letak sahaja SL. SL tu Stop Loss.Ia untuk mengurangkan kadar kerugian. Tak lah sampai Margin Call. Ye lah... Kes tertido memang bukan satu jangkaan. Anytime boleh tertido walaupun kata nak jaga akaun.

Same like kes pekerja bank dalam berita dulu tu kan. Tertido kemudian ter-transfer duit banyak gila ke akaun orang lain.

Sekarang ni, penyelesaian adalah, letak SL dan minum kopi kaw2 next time. haha! Supaya tak tertido.

Tak apa la~ Saya topup balik akaun tu. Mulakan semula journey 1 dollar dengan teknik jaga akaun yang lebih gempak.

Macam mana agaknya saya boleh terjebak dalam dunia Forex ni tak pasal-pasal? Haha!



Klik pada gambar.

Encik Fiancee kata, Macam bukan trader je gambar ni. Macam DJ.
Hakikat - My passion ada di situ. Music. Art. haha.
Tapi saya belum boleh ke situ. Kena langgar 'dinding' dulu. :p
Forex - Making money is an art too, kan.

Saya belajar Forex sejak tahun 2012. Banyak yang saya nampak dan dengar tetapi bukan saya yang alaminya. Terus terang, menyakitkan juga - mereka.

Tercetus cerita Forex apabila rakan sekerja buka cerita pada pertengahan tahun 2012. Katanya, dia trader. Katanya, dia withdraw setiap hari. Rakan sekerja yang lain pun mula teruja dan follow.

Saya tak follow lagi. Saya jadi tukang perhatikan sahaja. Ada yang buka akaun, bagi duit ratus-ratus. Ada yang kumpul duit dengan family, bagi orang lain trade. Keuntungan? I am not sure. Itu diorang punya cerita.

Lepas tu senyap.

Pada suatu hari, saya bertandang ke rumah seorang teman. Masuk ke bilik komputer (Bilik trading sebenarnya) , masa tu saya rasa canggihnya la bilik dia. Monitor lebih dari satu. Kat belakang monitor ada papan tulis dan nota-nota Forex.

Perasaan tertanya-tanya. Apa yang seronoknya dengan Forex ni? Sejauh mana boleh berikan duit. Sejauh mana ia bagus?

Kes member kena tipu oleh orang yang terlibat dalam Forex? Itu memang dah nampak sebelum saya join Forex. HAHA! Bila member-member kena tipu tu semua, bukan rasa takut yang datang. Tapi rasa nak ikut Forex. Sebab, kenapa orang yang menipu tu, boleh mempengaruhi orang lain hingga tertipu dengan menggunakan "FOREX" ? Apa yang ada dalam Forex sehingga dia mampu mempengaruhi orang lain dengan jayanya?

Saya mula google-google sikit. Maklumlah info Forex lebih banyak Bahasa Inggeris berbanding Melayu. So, Saya mencari cara lain untuk tahu tentang Forex.

Hari demi hari, tak ada apa-apa yang berlaku. Saya mula sibuk dengan hal lain  dan lupa tentang Forex.Sehingga suatu hari, bertemu pula dengan rakan facebook yang kebetulan menjalankan Forex.
Dari situ, saya cuba meminta beliau berikan info mengenai Forex. Beliau berikan satu ebook untuk dibaca. Nice!

Dan, dia menjadi sifu saya hingga sekarang. Dia lah Encik Tunang saya. HAHAHA! - Jodoh saya datang dari perkataan "perniagaan". Dia cuba tegur saya sebab "Elken". Saya pula cuba ambil tahu apa itu "Forex".

Elken tu adalah bisnes yang saya tergila-gilakan dulu, sampai sekarang sebenarnya.. Bila Encik Tunang tegur pasal Elken, sudah tentu saya layan. Over my head - "Mana lah tahu jumpa jodoh boleh together dalam Elken kan" hahahahahahaha! Memang itu yang saya MAHU! Angan-angan budak mentah, biasalah tu.

Lepas tu, saya tengok dia buat Forex. Saya berfikir begini, kalau saya maju dalam Forex, In Shaa Allah tak payah la saya kerja. Malas nak layan kerenah majikan. So, jika Forex buat saya tidak bekerja lagi, saya akan ada banyak masa untuk Elken. Itu di dalam kepala hotak saya lah ketika itu.

So, saya mengambil keputusan muktamad. Untuk belajar Forex dan nak buat Forex. Kebetulan saya memang yang jenis kaki internet sejak tahun 2006. Blogging sejak tahun 2006 tanpa apa-apa faedah. Sekarang apa salahnya ngadap komputer dan layan internet sambil buat duit, kan. Even Forex bukan minat saya yang boleh melonjak-lonjak dan terkinja-kinja kan. Layankan saja. Minat boleh dipupuk biarkan lambat. Fynn Jamal pun struggle buat apa yang bukan minat dia demi apa yang dia minat suatu hari nanti. Sama lah macam saya, In Shaa Allah. Forex adalah batu loncatan saya.

I AM BORN TO BE A TRADER!

Hujung tahun 2012, saya mengambil keputusan berhenti kerja untuk Forex tetapi masih belum FTT lagi. Hanya percubaan masuk ke dunia Forex.

Bagi saya, situasi terlalu rumit. Situasi win-win agak sukar untuk dilihat dalam medan peperangan forex. "Jika saya menang, maka kalah lah kamu. Jika kamu menang, saya akur akan kekalahan itu tetapi suatu hari kamu akan lihat saya menang."

Kadang-kadang jadi bangang. Should I "Kill" somebody because of technique and skill of Forex? Bagi saya, Teknik bukan milik sesiapa. Their claim that because of "Periuk Nasi" yang nak dicelok sendirian di dunia Allah yang luas malah banyak tersedia rezeki untuk semua orang.

Tapi, kan kita manusia. NAK MENANG! NAK BESAR! NAK DI ATAS! Complicated. Kes menjatuhkan orang lain memang berlambak dalam Forex. Mengumpat sana sini pun berlambak.
Btw, nak selamat dalam Forex, JADI SILENT TRADER YANG MENGAUT KEUNTUNGAN TRADING. Jadilah halimunan.

Jauh beza dengan dunia Elken.

Nampaknya saya belum boleh menerima suasana dunia Forex. Oleh itu, pada pertengahan tahun 2013, saya hentikan sementara waktu perjalanan saya dalam dunia Forex.Cuba untuk menstabilkan kepala yang hang dan bertabur. Sebenarnya, banyak juga saya dah belajar termasuk teknik dan keadaan dalam dunia Forex. Cuma masih belum kuat untuk stand. Lepas tu saya sambung semula trading pada hujung tahun 2013 sehingga April 2014.

Saya stop lakukan Forex lagi atas sebab saya kembali ke Elken. Saya kembali ke Elken dengan harapan baru tetapi nampaknya ia bukan satu cara yang baik. MUSTAHIL!

Pada bulan 6, 2014.. saya masih cuba untuk menjalankan Elken dengan mengikut haluan dan cara Elken. Saya bekerja. Untuk membina kenalan baru. Kerja kontrak 3 bulan.

Day by day...
I am getting STRESS!

STRESS sebab, tak boleh go on di Elken.

Tawaran sambung kontrak? Saya tolak mentah-mentah. I have my own reason.

FAKTOR UTAMA, SAYA NAK MEMBINA KEJAYAAN DI FOREX.

Eh? Kenapa Forex? Bukan Elken?

In Shaa Allah, melalui Forex saya akan ada segala-galanya untuk kembali ke Elken.Kalau bukan usahawan Elken pun, saya boleh shopping kaw-kaw produk Elken. HAHAHA! Sound crazy, kan. Thats called passion. But, I will make sure, I get two package of CBPPLUS brooo!

Saya membayangkan, saya akan kembali menjadi usahawan Elken, one day.

Buat masa sekarang, GOOD BYE ELKEN.

Kenapa membina kejayaan di Forex?

I hate Forex but I hate "Makan Gaji" more! Dari saya makan gaji, better saya layan Forex. Sekurang-kurangnya saya dalam dunia internet.

Menghentikan kegiatan Elken, mungkin saya kelihatan "KALAH". Tak kisah! Kalah kat sana sekarang biarkan. Biar saya MENANG di Forex.

Now,setelah nekad saya begini jauh, sesiapa tolak saya dari Forex, I WILL PUSH IT BACK! I WILL KILL YOU NO MATTER WHAT. - huhu menakutkan :p

Since baca buku soal kewangan, makin menjadi-jadi GILA FOREX.

I can twist forex like dancing.
I can manipulate forex like painting.
I can LOVE forex like MUSIC.
Oo..Good bye..lulaby~

I CAN DO IT!! OYEAHH!


With Love,



Thursday, October 9, 2014

Hangout|Makan-Makan|Lepak-Lepak

Assalammualaikum bloggers dan Readers,

Saya hari ni buka pendrive koleksi foto bulan-bulan lepas. Lepas tu gatal tangan buka photoshop. Haha... Terjadi lah macam-macam gambar di edit-edit.



Ni #Throwback kisah 06 September 2014. Masa ni, Encik tunang ajak saya jalan-jalan. Makan-makan. Wahhh kenyanggg! Lupa semua pasal fitness-fitness tu. haha.

Encik Tunang ajak makan Pizza Hut. Breakfast Pizza Hut. Order yang banyak-banyak. Hambik! Memang Alhamdulillah kenyang. hehe.

Thanks darling!!




Lepas makan, jalan-jalan... survey-survey baju kahwin. Ops! hehe. Kita survey dulu, Mana berkenan nanti kita 'kebas' bawa naik pelamin. ngehe...



Jalan-sana-sini kemudian, Encik Tunang kata, "Jom tengok headphone beats.." Waa... mesti la saya nak pergi...favourite tu. But the suprise is.....ingatkan tengok-tengok je. Rupanya saya dapat hadiah! Wiwiwiwiwi... Saya suka headphone original. Beats Dr.Dre salah satu jenama saya suka! Memang gila dengan headphone original sebab...

1. Nak capai tahap bintang bulan bila dengar muzik. haha!
2. Nak dengar lagu hingga puas hati dengan BASS!
3. Nak dengar muzik tahap maksima sebab bila dah guna memang tak akan dengar bunyi persekitaran (Hati-hati nanti pekak pula kan)
4. Selesa di bahagian pelekap telingga.

...dan banyak lagi sebab yang boleh korang google ciri-ciri headphone original ni. hehe. Saya malas nak review. kehkeh...

Saya suka headphone baru saya! hehehhee....



Dah jalan sana-sini... singgah sana-sini, kami pergi Oldtown. Sambung buat kerja online. Seronok sebab fleksibel. Masa kita sendiri tentukan kalau kita kerja atau buat perniagaan online. ha? perniagaan apa?

Korang boleh singgah ke website yang baru sahaja saya bangunkan untuk berkongsi maklumat perniagaan saya kat sini -- PERNIAGAAN ONLINE YANG SESUAI UNTUK WANITA [KLIK SINI] .

Boleh juga jenguk ke blog perniagaan saya. Semua yang saya kongsikan adalah maklumat-maklumat pembacaan yang berguna untuk sesiapa sahaja yang buat pendapatan sampingan okeh! [KLIK SINI] untuk menjenguk blog tersebut.



Seharian dengan Encik Tunang, makan, lepak..jalan-jalan... buat kerja online... Tak pernah rasa bosan.

Special thanks to my darling sebab banyak membantu dalam usaha saya menceburi bidang perniagaan online. Sekarang memang masih bertatih lagi. hehe. In Shaa Allah tak lama lagi akan pro la... ngehe! Angan-angan biar tinggi. SEMANGAT!

PARIS. Salah satu tempat yang memang menjadi idaman.
TUNGGU. Nanti saya datang dengan Mr.Nazz. hehe.

Terima kasih sebab sudi baca. Jumpa lagi di entry seterusnya.


With Love,





Wednesday, November 6, 2013

Terima Kasih 8Share | Testimoni Buat Duit Untuk Pendapatan Sampingan

Assalammualaikum Readers,

Saya tak perasan ada muka saya kat page 8SHARE MALAYSIA pada 21 Oktober 2013 sebagai testimoni pengguna 8Share. Hehe...




Boleh KLIK SINI untuk baca testimoni saya daripada page 8SHARE MALAYSIA. Dan ada juga testimoni daripada kawan-kawan 8share yang lain kat page tu.

Terima kasih 8share :)

Banyak juga komen-komen yang tak ada kena mengena dengan buat duit atau berkenaan dengan mendapatkan pendapatan sampingan kat ruangan komen testimoni tersebut. HEHE.

Ada juga yang tidak percaya...

8share memang betul-betul membayar saya sebanyak RM200 sepanjang saya bersama 8share. Bergantung kepada kekerapan kita buat perkongsian cerita-cerita baru daripada 8share untuk mendapatkan duit poket yang banyak. Ramai yang dapat duit banyak berbanding saya melalui 8share ni. Lihat kepada kerajinan, strategi dan minat masing-masing. Apa pun, sebut mengenai strategi, jika buat perkongsian make sure jangan buat "Jerat" supaya orang klik iklan. Sebab nanti orang tak suka pula. Lagi pun tak baik, nanti elok-elok halal jadi tak halal pula RM0.20 tuu.. hehe.. Btw, sikit pun kalau tak halal tetap tak baik tau! :)

Boleh lihat video daripada Aqila 8share berkenaan, halal tak halalnya duit dari 8share ni :



Baru-baru ni, kalau tak silap bulan September lalu, saya ada buat cashout RM100. RM99 lah tinggal sebab ada cas RM1.00 semasa cashout.

Di bawah ni merupakan bukti cashout bulan September :



Hairan bila korang kata 8Share menipu. Korang ada buat ke tak ? hehehehe.. Jangan marah yer! Gurau je bro~

You all pernah tak tengok video yang kat bawah ni ? Kalau belum, maksudnya jangan tunggu lama-lama lagi sebab rugi tak tengok. Lepas tengok, gerenti you all suka sebab kan, memang best! Hairan tambah pelik tambah bengang sangat-sangat bila you all kata, tak best.. hehe! GERENTI BEST!


video

So, Sudah tengok ke anda-anda semua? Dah menonton video di atas ? Jika Belum sila lihat video di atas terlebih dahulu.

Jika korang sudah melihat video di atas, apakah perasaan korang ? Mudah kan ? dan BEST KAN? Saya dah cakap dah.. memang best!

Jadi, Jangan lah tunggu lagi. Jom sertai dengan PERCUMA sekarang !

PERCUMA PERCUMA PERCUMA PERCUMA sahaja!!!! :) KLIK PADA SERTAI SEKERANG JUGA! Ternyata muka you all dah membuatkan saya tahu bahawa you all sangat EXCITED!! :) - "Selamat Mencuba dan poket penuh!! Hehe....."



P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~

With Love,

Wednesday, October 9, 2013

Kalau nak,dapatkan lah sendiri. Nak harapkan orang lain? Tunggu kucing bertanduk.

Assalammualaikum Readers dan Bloggers,

Hari selasa dah pun malam. Cepat saja masa berlalu bila dalam rumah ni "meriah" hari ni. Hehe. Hari ni saya stay kat rumah saja 24 jam. Ada harapan la order Pizza minta hantar ke rumah terus. Tu pun kalau Labuan ni ada 24 hour pizza delivery. Haha! Jarang sekali berlaku kepada saya konon nak stay kat rumah seharian. Hehe. Tapi sekali sekala best juga santai-santai kat rumah layan dunia sendiri. Best giler macam setahun bekerja tak ada cuti malah OT hari-hari. Hahahaha! Macam saya dedulu kan nak overtime hari hari macam tak ada employment law langsung! EcecehH!

Tak kisah la. Movie banyak dalam rumah ni. Kebetulan, mami dan dadi pun tak kerja hari ni. SO, today memang best bro! hehe. Lagipun dah ada cute baby! Baby Fizie yang boleh saya cubit-cubit, dan cium-cium. MuahH! MUahH! muah! hehehehe. Lepas tu, anak buah, si Irah dan Fitri pun ada boleh la saya buli sikit.. Lols. Jahatnyee.. haha.

Then ada Black cats kat rumah sekarang. Black cats yang masih lagi kecik.. Salah seekornya memang semua kaler hitam. Tu saya punya kitten. Mesti ramai yang minat sangat dengan kittens kan ? sampai cari kittens for sale kan ? Nanti la saya cerita pasal kitten for sale yang saya jumpa kat Kota Kinabalu ahad lepas. Kalau murah dan boleh bawa pergi Labuan tu, dah lama saya angkut mari Labuan. Haha!

Pokoknya, hari ni memang meriah!

Hari ni kira-kiranya nak tido sampai tengahari (Haish! Jangan tiru aksi ini) . But suddenly kan, water filter kat rumah tetiba saja bocor. Aduyaiii! Bila dadi kata minta tolong macam mana nak settle tu, saya terus je blurr. Alamak bro.. lupa segala-galanya nak buat apa bila reverse osmosis filter tu ada problem. Maklum lah.. bila nak ada kaitan dengan semua tu, ada saja halangan. Bila dah malas nak tahu, nak buang jejauh ada saja yang buat kite dengar, lihat hadapi benda tu. MuahHHaa! Tapi tak apa la.. reverse osmosis filter tu bagus untuk kesihatan keluarga saya.

Last-last , upline juga la saya rujuk macam mana nak settle. Lepas tu saya telefon Elken Service Kota Kinabalu untuk buat service. Esok In Shaa Allah settle la reverse osmosis filter tu :)

Kemudian, layan anak buah saya , Fitri dan Irah. Dua orang anak buah saya ni dah buat saya bangga. Hari-hari pinjam tablet saya untuk main game, buang boring dan sebagainya. Saya ada satu tablet saja.Macam biasa, mereka kena lah bergilir-gilir guna. Kadang tak sempat pun bergilir. Dah habis bateri. Haha. Tu pun, tablet tu bukan saya yang beli. Orang hadiahkan untuk saya. Siapa sangka budak-budak ni boleh cakap nak kerja untuk dapatkan duit dan beli tablet sendiri ?  Saya dah besar panjang nak beli smart phone sendiri pun tak pernah capai-capai. haha. Maklumlah, Kalau nak,dapatkan lah sendiri. Nak harapkan orang lain? Tunggu kucing bertanduk. betul tak ?

Oleh itu, saya pun membuat sistem merit-demerit kat rumah ni untuk Fit-rah (Fitri dan Irah) .

Semua bermula daripada si Fitri.

Fitri : "Belikan la satu untuk P.T , satu untuk kakak. " Lepas saya marah sebab asyik berebut guna tablet yang satu tuh.

Irah : "............." diam.

Saya : "Nak tablet, beli lah sendiri...!"

Fitri : "Mana ada duit nak beli..." huhu.. sian la pula. Tapi masih lagi nak marah diorang ni.

Saya : "Pergi lah kerja kalau nak duit..!" Saja cakap macam tuh walaupun tahu diorang ni kecik lagi.

Fitri : "Macam mana nak kerja, kecik lagi.." Aduh pandai pula dia jawab. huu huu...

Saya pun fikir-fikir... tetiba terfikir yang diorang dua ni suka melukis. hehehe. dan saya tahu mana satu rajin mana satu malas. Mana satu ikut cakap mana satu tak ikut cakap. Mana satu lambat mana satu cepat. Jadi... saya pun berlagak la jadi "bos" , "cikgu" dan "mentor" untuk Fit-Rah. hehe..

Saya : "Nak kerja tak ?"

Fitri : "Nak...gaji?" Amboi! -__-"

Saya : "Boleh. Kerja nya kena tolong bucu melukis. Mahu ?"

Fitrah dan Irah : "Mahu.."

Saya : "oke.. tapi gaji tak boleh pakai. Sebab nak beli tablet. hehehehe.."

Fit-Rah yang excited ni pun terus minta kertas nak melukis. aduh! Habis la kertas lukisan saya ni. haha!

Melukis dapat gaji. Sistem merit-demerit diorang tak tahu. Saya saja yang tahu. Tolak-tambah sikit "bintang" . Siapa baik dapat lebih la "bintang" hehe. Macam zaman sekolah tadika la pula. Siapa malas tolak "bintang" . kekeke....

Sistem kerjasama pun jalan. Adik tolong kakak dia, Kakak dia tolong adik dia. OhHHh.. so cute! Adik tak pandai buat ini, kakak tolong, kakak tak pandai buat itu, adik tolong. Haa~ Comey anak buah saya! ^_^

Lagipun, saya tahu diorang ni ada bakat melukis ni. Tak boleh biarkan. Mana la tahu boleh jadi pelukis hebat. hehehehe. Boleh la lukis muka saya ni hari hari tampal poster kat bilik you all. Wakakaks! (Aduh.. sila lah muntah..)



IRAH

FITRI


Tengok tuu.. Sedang bersungguh-sungguh nak dapat tablet tu.. Hehe.. Nanti bila dah dapat Tablet , saya nak ajar diorang jadikan tablet tu untuk dapatkan income plakkK! OyeahH! Baru lah ASET namanya :p

Actually, baru lagi buat macam ni. Start 03 Oktober 2013 hari tu. Harapnya rajin berterusan anak buah saya ni.. he he..

Lukisan budak-budak ni, bila mereka dah besar nanti, ni lah kenangan kecik-kecik!

Lukisan 03 Oktober 2013


Ni lukisan hari pertama diorang. Diorang lukis sama-sama.
Comey je. Fitri kalau melukis tak perlu main tekap-tekap.
Rasa macam terer dari saya jerk.
HAHAHA.

Lukisan 04 Oktober 2013

DAVE.. hehe.

KEVIN ke ni ? Hehe.. Confius dahh..

Ni lukisan favourite saya ni. Hari kedua melukis dan submit kat saya.
Memang sweet.


ini pula adalah DOMOkun.

Ni memang Fitri la yang lukis ni.
Time ni, mood Fitri dah nak pergi main ngan kawan-kawan dia.
Aduyai.. DOMO dah jadi merah menyala.

Lukisan 05 hingga 06 Oktober 2013

Zombie vs Plant

NI mesti terpengaruh dengan game kat tablet saya ni.
Tapi ni mood dah malas.


Tak tahu apa benda la ni.
 Saya tak sure benda mana diorang dapat ni. Huuhuu..


Powerpuff girls (Blossom)

Blossom! salah satu watak dalam Powerpuff Girls.
Blossom ni watak kesukaan saya masa kecik ni. 


Blossom juga.

 Blossom tapi image dia macam tomboi. HAha.


Apa ni ?

Yang ni memang tahap ngantuk nak tido dah ni.
Tak tahu la diorang ni melukis apa benda ni.
Esok kena interview ni. Hahaha.


P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~

With Love,

Sunday, September 22, 2013

[ MODAL RM0.00 ]Cara Mudah Buat Duit Poket Di Internet Melalui Facebook Dan Twitter

video







Sudahkah anda menonton video di atas ? Jika Belum sila lihat video di atas terlebih dahulu.

Jika anda sudah melihat video di atas, apakah perasaan anda ? Mudah kan ?

Jadi, Jangan lah tunggu lagi. Jom sertai dengan PERCUMA sekarang !







Website Berkaitan dan testimoni : Jana Wang di internet dengan bermodalkan RM0.00 ..!!



P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~

With Love,

Saturday, August 17, 2013

Kisah cinta 20 sen. Mengutip pendapatan 20 sen kemudian membeli cicin pertunangan mereka.

Assalammualaikum Readers,

Hari ini saya nak share satu kisah cinta pasangan yang hangat bercinta Razali Aripin dan Izyan Halim. Cerita ni agak menarik perhatian saya. Boleh juga cakap, ni TESTIMONIAL PALING BEST dalam buat duit dari 8share!!

Razali Aripin adalah salah seorang ahli Says dan 8Share sama macam kita semua. Jadi ahli Says atau 8share memang syok! Lagi syok kalau kita boleh jadi macam Razali Aripin ni, sampai dapat beli cincin pertunangannya dengan Izyan. 20Sen bukan sekadar 20Sen tau!! Dia boleh kumpul duit dari 8Share sampai boleh beli something yang bermakna dari Says..! What can I say? WOW!!

Maklumat lanjut mengenai 8Share, boleh BACA SINI atau KLIK SINI. Nak daftar jadi ahli dan jana wang sekarang juga? Boleh klik DAFTAR SEKARANG kat bawah :)



Cerita dorang bertemu macam mana, kenal macam mana, boleh baca kat sini : CERITA CINTA 20 SEN RAZAZALI DAN IZYAN.

video

Boleh tengok video majlis pertunangan mereka! TAHNIAH RAZALI DAN IZYAN. Semoga bahagia dan cinta hingga syurga! Amin.

You all juga boleh buka web ni : www.cinta20sen.com untuk lihat sebalik tabir tentang Razali dan Izyan.



Jika korang belum lagi jadi ahli Says atau 8share, daftar lah sekarang dan kita jana/buat duit macam Razali.



Baca info menarik ini :



·         3.Seminar Blog
·         4.Ecover Produk
·         5.Pandauan cPanel dan Web Hosting
·         6.Mai Buat Duit Online
·         7.LIKE yang banyak untuk WORDPRESS 
·         8.Sell on facebook, mobile and web
 


P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~

With Love,

Wednesday, August 14, 2013

Assign Job Tutorial | Buat Duit Percuma

STEP 1 : SILA KLIK GAMBAR DI BAWAH

*jika gambar tidak jelas, sila klik gambar untuk tumbesaran



atau boleh KLIK SINI.

Kemudian, anda akan masuk ke web Assign Job seperti gambar di bawah.
*jika gambar tidak jelas, sila klik gambar untuk tumbesaran



STEP 2 : SILA DAFTAR
*jika gambar tidak jelas, sila klik gambar untuk tumbesaran

KEMUDIAN, TEKAN PADA BUTANG "SIGN UP".

SELEPAS MENEKAN BUTANG "SIGN UP" SILA ISI MAKLUMAT ANDA.

STEP 3 : AJAK KAWAN-KAWAN ANDA UNTUK MENDAFTAR DI ASSIGN JOB JUGA.
*jika gambar tidak jelas, sila klik gambar untuk tumbesaran


Setiap kawan yang mendaftar melalui anda, ANDA AKAN MEMPEROLEHI $1.00. BUKAN RM1.00 tetapi 1.00 US DOLLAR.

Selain anda mendapat $1.00 , kawan anda yang mendaftar pula akan mendapat bonus sebanyak $2.00 selepas mendaftar di Assign Job.

Bagaimana caranya untuk mengajak kawan-kawan anda mendaftar melalui anda? Mudah! Sila klik butang "Refer a friend" .


KLIK PADA BUTANG "REFER A FRIEND" .


Kemudian, anda akan nampak "REFFERAL LINK" anda seperti di bawah :
*jika gambar tidak jelas, sila klik gambar untuk tumbesaran



Sila copy link refferal anda untuk anda promosikan di mana-mana seperti di Facebook atau di blog.

Atau, anda juga boleh menghantarkan "Invitation" melalui email dengan mengisi email dan nama kawan-kawan anda di bahagian "Send Invitation" . Setelah selesai mengisi email dan maklumat, anda perlu menekan butang "Send Invitation" .
*jika gambar tidak jelas, sila klik gambar untuk tumbesaran
 





STEP 4 : SILA KLIK DI "Available Job"

Jangan lambat! Terus ke "Available Job" yang berada di sebelah kiri web untuk melihat senarai job yang masih ada untuk kita buat. Selepas kita buat job-job yang tersernarai di dalam "Available Job" , kita akan dibayar oleh 'Employer' atau mereka yang mengupah kita untuk mempromosikan web jualan mereka, fan page, blog dan sebagainya.

*jika gambar tidak jelas, sila klik gambar untuk tumbesaran



Selepas menekan butang "Available Job" , anda akan masuk ke page yang menyenaraikan kerja-kerja yang boleh kita lakukan. Mudah sahaja. Sila ikut arahan seperti yang tertulis. Saya boleh memberi satu contoh kerja yang saya pernah lakukan. Sila teruskan pembacaan.

Contoh senarai kerja yang ada ketika saya menulis demo ini, adalah seperti di dalam gambar di bawah. Saya memilih untuk membuat kerja yang terakhir dari senarai :

*jika gambar tidak jelas, sila klik gambar untuk tumbesaran


Saya memilih yang terakhir untuk saya lakukan.

Klik pada job yang anda pilih dan saya klik pada "Like Page (Nova A2D Skinwhite Rahsia Kulit Cantik Mulus Dan Gebu)" seperti yang saya mahukan.

Kemudian, anda akan di bawa ke page kerja yang anda harus lakukan.

*jika gambar tidak jelas, sila klik gambar untuk tumbesaran

Sila baca arahan yang diberikan dan lakukan kerja tersebut.

Kerja yang saya pilih ini memberi arahan kepada saya untuk membuka link yang di catatkan dan saya diminta untuk menekan butang like pada page tersebut.

*jika gambar tidak jelas, sila klik gambar untuk tumbesaran



Kerja yang senang dan simple kan ? Jadi, saya "Apply" kerja ni dengan menekan butang "Apply for this job"

*jika gambar tidak jelas, sila klik gambar untuk tumbesaran


Kemudian,
Saya masuk ke https://www.facebook.com/NovaA2DSkinwhiteRahsiaKulitCantikMulusDanGebu seperti dalam arahan dan menekan butang "Like" .

*jika gambar tidak jelas, sila klik gambar untuk tumbesaran

DONE!!!




OPS!! Dah like jangan lupa buat PRINT SCREEN. Untuk apa? Untuk membuktikan bahawa kita dah buat kerja kita seperti yang dimahukan oleh "Employer" .

Semasa kita dah tekan butang "Apply for this job" tadi, kita masuk ke page seperti dibawah ni bukan?
*jika gambar tidak jelas, sila klik gambar untuk tumbesaran

THEN, MACAM MANA NAK BAGI PRINT SCREEN TU??



Bagaimana nak bagi print screen tu? Senang saja. Kita bagi saja URL gambar screen shot / capture / print screen yang kita buat tu melalui web imageshack.us atau blogger.com...

Saya lebih suka guna blogger.com.

Selepas buat print screen dan save kan ke komputer gambar yang diperlukan tu, upload kan ke blogger.com atau imageshack.us, kemudian copy kan link atau URL gambar tu lalu paste kan ke kotak "Enter required proof" tu. DAN SUBMIT.

*jika gambar tidak jelas, sila klik gambar untuk tumbesaran


JANGAN LUPA SUBMIT..

Kemudian,

Kerja kita akan di "review" sebelum dibayar.
*jika gambar tidak jelas, sila klik gambar untuk tumbesaran



STEP 5 : UNTUK MENGETAHUI ANDA DIBAYAR ATAU TIDAK

Untuk melihat anda sudah dibayar atau masih "Pending" atau "Declined" , anda boleh melihatnya dengan menekan butang sebelah kiri web iaitu "Finished Jobs" .

*jika gambar tidak jelas, sila klik gambar untuk tumbesaran

Seperti di dalam gambar :




Contoh akaun saya yang sudah dibayar dan yang masih pending!

*jika gambar tidak jelas, sila klik gambar untuk tumbesaran


Seronok kan buat duit macam ni ? Sambil-sambil blogging dan ber-facebook, sekali buat ni boleh buat duit poket.

Selamat mencuba dan daftar lah sekarang!!!!!!!!






P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~

With Love,

30 Days Blog Challenge (31) 8Share (1) Ana Cikey (1) Android Game (2) ANTV (1) Apa itu SEO (5) Aplikasi Facebook (2) Assign Jobs (2) Beats Pill (1) Belajar Musik (1) Belajar Petik Gitar (1) Berita (7) Blog Sofinahlamudin.com (13) Blogwalking (14) Buat Duit (12) Buku Kegemaran (2) Cabut Gigi (1) Catatan Harian (66) Catatan Kota Kinabalu Februari 2016 (1) Catatan Kota Kinabalu Oktober 2015 (1) Celebration (35) Cinta (8) Clash Of Clan (3) Congratulations (2) contest (3) Contest SEO Eridy (5) Dentist (1) Despicable Me (2) Diary 2014 (2) Drama (1) Dunia Blog (81) Eat That Frog By Brian Tracy (5) Elken (7) Encik Mohd Nasyit Md Nooh (121) Favourite Song (27) FikAyuWedding (1) Fitness (3) Forex (8) Fotografi (2) Game (9) Gigi (1) Giveaway (3) Happy Birthday (2) Hari Malaysia (1) Hari Raya Aidilfitri (3) Header (1) Headset (1) Hobi (7) Hobi bersama suami (5) Indonesia (1) Info Kecantikan (1) Info Kesihatan (10) Islam (3) Jejak Paranormal (1) Jump Rope (2) Karya Sofinah Lamudin (2) Kawan (17) Keluarga (14) Kenalan Baru (5) Kerja Makan Gaji (3) Ki Prana Lewu (1) Kisah Realiti Sofinah Lamudin (11) Kota Kinabalu (3) Kreatif (16) Labuan FM (1) Lawak (1) Left 4 Dead 2 (3) Lelaki (5) Lepak (1) Logo (3) Maze Runner (1) Melancong (1) Minions (1) Motivasi (37) Movie (10) Nuffnang (1) Old Town White Coffee (1) Only Sophee.lz Dote (42) PC Games (3) Pendapat Peribadi Sofinah Lamudin (1) Personaliti (8) Pokemon Go (2) Produk Mary Kay (1) Projek (5) Puan Sofinah Lamudin (15) Q One Speaker (1) Rakan Blogger (20) Ramadhan Al-Mubarak (10) Ramping dan langsing (1) Random Post (13) resepi (4) Review Produk (3) Review Tahun 2016 (1) Ronda K.K (1) Sabah (1) Saya dan Ramadan 2013 (34) Saya dan Ramadan 2015 (2) Scorch Trials (1) Search Engine Optimization (5) Segmen Blog (11) Sejarah (1) Senaman (1) Sentimental Post (10) Shaklee Supplement (1) Sherina Munaf (5) Si Awak dan Si Saya (7) Skipping Jump Rope (2) Skuter (1) Slim 7D (1) Smartphone Game (1) Sofinah Beauty Consultant Mary Kay (1) Sofinazz (3) Sofinazz Anniversary (1) Suami Isteri (6) Supplement (1) Suri rumah (1) Tahun Baru 2016 (1) Tahun Baru 2017 (1) Tempat Menarik (1) Tentang Dia (25) The Secret (3) Tips (1) Traveling (1) Troll (5) Tutorial (2) Tutorial Tudung (2) Tutorial Tudung Halfmoon (1) Wanita (4) Warna-Warni Kehidupan (3) Workout (3) WP. Labuan (8)