Showing posts with label Tentang Dia. Show all posts
Showing posts with label Tentang Dia. Show all posts

Sunday, September 21, 2014

Roslinda E-Day on 02 Ogos 2014

Assalamualaikum Readers, dan rakan bloggers semua...

Alhamdulillah hari ni berkesempatan untuk bercerita tentang Linda lagi...sebelum ni, saya pernah juga bercerita tentang Roslinda. Kawan lama saya di SMK Mutiara. Sahabat paling karib semasa tingkatan 4 dan 5.

Syukur Alhamdulillah... sebelum hari raya lepas, saya ada berhubung dengan Linda. Linda kata, dia akan bertunang. Maka, berlangsung sudah majlis pertunangan dia pada 02 Ogos 2014 yang lalu. hehe. Sebulan dah berlalu baru nak update berita baik ni kat sini. Maaf la Linda... busy sikit.. hehehehe.. dan saya tahu Linda pun tahu saya sedang sibuk buat apa kat sini.. ngehe!!


Macam mana? Comel dan berseri-seri kan dia? hehehe.. mesti happy sangat-sangat tu... Congratulations Linda! Semoga cepat-cepat naik pelamin.. In Shaa Allah kalau ada rezeki saya terbang ke sana di Majlis Perkahwinan kamu berdua nanti :)

Entry lain tentang Roslinda : KLIK SINI.


With Love,





Friday, March 28, 2014

Customer pertama yang paling comel

Assalammualaikum.

Salam Jumaat. hehe.
Saya sedang peram doh donut kejap. Sambil tu ambil kesempatan nak buat entry simple kat sini. In Shaa Allah malam ni saya blogging dan blogwalking ke blog rakan blogger. Busy nak prepare kuih. Dan semalam dah kondem. Cepat penat... cuaca panas terik kat Labuan.

Btw,

Dari Selasa lalu nak masukkan gambar my customer pertama ni kat sini. Baby Mia. Hehe. Baby Mia dan umi dia ni, customer donut saya yang pertama. Hehe... Thanks for supporting me... :)

Pada suatu pagi itu...... rambut Baby Mia pun memang sah lah baru bangun dari tdo kan. hehe.

Dia malu2 jerk jumpa saya pagi tu...
Tapi lepas tu makan Donut. haha.

Ada satu gambar dia paling lawak Umi dia post kat Facebook. Hahahaha.

Ni, macam cari member je ni... nak adik, supaya ada kawan main.
HEHEHE....!!

Ni my kakak yang edit kat HP dia.
Bby Mia dengan Bby Fizie.
HEHE..

Dah kena usik-usik dah.
TUNANG-TUNANG
cenggitu... kehkehkeh...

K, lah... malam ni sambung blogging dan story. Saya nak sambung buat kerja.

Thanks sudi baca yer~
Semoga rezeki kita semua dipermudahkan. Amin.
- Korang dijemput ke Formula seru rezeki -


With Love,



Tuesday, November 26, 2013

Tahniah....

Assalammualaikum Readers, Blogger yang budiman :)

Entry ini khas kepada dia yang pernah rapat dengan saya. Tujuan entry untuk mengucapkan tahniah dan...mungkin ucapan ini hanya kelihatan biasa. Tetapi tidak kepada saya.. tersirat atau tersuratnya yang ada dalam entry ini, hanya Tuhan yang tahu... Mohon maaf kerana save foto ini tanpa izin.

Since 'dunia' kita sudah berbeza... jauh sudah perjalanan saya kearah yang lain... tetapi saya yakin ini adalah perjalanan terbaik yang Tuhan anugerahkan kepada saya dan insan yang hadir dalam hidup saya serta keluarga saya sekarang dan masa akan datang. Ini lah hakikat hidup. Tidak semua akan sama seperti yang terlintas dalam fikiran semasa kita di zaman sekolah bersama guru-guru tersayang :)

Since 'relation' kita sudah berjarak (terasa sudah semakin jauh)...kecil hati tak perlu difikirkan lagi...mungkin silapnya datang dari diri sendiri. .....ini juga satu kenyataan "Jika kau dah habis sekolah, tak akan sama lagi seperti sekarang suatu masa nanti" ... sekuat mana pun kita kata tidak pada waktu itu, kini ia akan tetap betul...realiti..kenyataan...

Itu dulu.. bukan kini.. masing-masing ada tanggungjawab, komitmen, perjalanan hidup, kesibukan, tetapi yang pasti.... benci mana sekalipun kita zaman persekolahan dulu, malas bangun pagi, rimas bawa buku banyak-banyak... penat menulis karangan panjang-panjang, pening fikirkan macam mana nak lulus exam, kenangan bersama rakan sekolah yang menyedarkan kita erti persahabatan, kenakalan kita hingga dimarah oleh guru, geram pada mata pelajaran yang langsung tidak diminati, di rotan oleh guru dan sebagainya.........TETAPI itulah kenangan terindah yang tidak mungkin kita akan lupa sampai mati!

Setiap ucapan dan doa ke menara gading dulu, masih saya genggam ketat-ketat. Walaupun saya tidak tahu, itu pasti atau tidak. Saya yakin pada rezeki Allah... tidak semua yang kita ada, ada pada orang lain.... tidak semua yang mereka ada, ada pada kita... pro dan kontra itu wujud... setiap yin, ada yang nya... setiap kelebihan, ada kelemahannya... tetapi setiap kita, sebagai manusia, akan tetap gembira dengan apa pun yang sahabat kita capai pada hari ini. In Shaa Allah.... dan kita juga sebagai manusia , akan tetap bersyukur dengan apa yang kita kecapi pada hari ini... walaupun jauh berbeza seperti yang pernah kita tulis pada kertas 20 tahun yang lalu, 10 tahun yang lalu dan mungkin semalam tidak sama langsung dengan hari ini, tetapi PASTI DAN NYATA, itu lah terbaik untuk kita semua... Alhamdulillah. Syukur nikmat Allah tiada tandingannya :)

Tahniah...!
Tahniah..... hanya tuhan tahu isi hati kita.....Gembira buat my BFF teacher.....








Ijazah sudah, master sudah... nanti In Shaa Allah PHD pula... semoga segalanya berjalan lancar... semoga setiap langkah dan perjalanan terus mengecapi kenangan indah dan kebahagiaan, seterusnya bersama pasangan hidup dan anak-anak.. amin.

Tahniah!! Adik beradik konvo :) semangat adik sebab ada kakak macam ni ....

Alhamdulillah.... gambar bersama keluarga...hadiah untuk parent yang nak anak macam ni :) next journey to adik Dyba... after konvo.... teruskan perjuangan.



Truly me as you know before, MANJA.




P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~


With Love,

Sunday, November 24, 2013

Blogwalking di http://zira-aziz.blogspot.com/

Assalammualaikum kawan-kawan blogger... hehehe..

Ni blog keempat saya terjah hari ni... Cukup dulu untuk tengahari ni... Nanti malam sambung blogwalking.. In Shaa Allah... Syok juga lepak kat blog orang ni. Sambil kenal-kenal...



Blog Zira Aziz ni simple dan kemas... Entry pertama yang saya baca adalah....cadar? kekeke...

Gambar yang dia post kat entry dia tu buatkan saya rasa macam ngantuk pula... nampak selesa... haha..



Ada satu perkataan yang saya suka kat blog Zira Aziz ni... "Infiniti" Sangat suka!! :) Tapi Zira Aziz gabungkan dengan persahabatan . Maksudnya, bersahabat biarlah Infiniti, tidak limited, tidak terbatas... Bagus juga.. Tapi kawan kena cari yang betul la... zaman sekarang ni ramai kes terpengaruh dengan kawan... In Shaa Allah kalau kawan untuk hubungan silaturrahim kerana Allah.. In Shaa Allah jumpa kawan yang baik-baik :)



Daripada entry yang saya sempat jenguk dan klik-klik serta baca baca, Zira Aziz ni nampaknya sangat suka dengan Affiliate program...Very good job! :) Baca entry dia kat sini : http://zira-aziz.blogspot.com/search/label/Affiliate%20Program

Apa-apa pun, selamat berkenalan Zira Aziz... :)

Terima kasih sebab sudi baca entry ni...

Hingga berjumpa lagi next blogwalking. Wassalam.



P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~


With Love,

Blogwalking ke Blog Milik Miss Banu

Assalammualaikum kawan-kawan blogger....

Ni blog yang ketiga saya terjah hari ni....sambil-sambil menunggu Encik Tunang, kita blogwalking dan lepak-lepak kat blog kawan-kawan blogger dulu.... *Haihhh.. Mana Encik Tunang saya ni ekk... dah jam 1:24 petang dah ni.... hmmm*

Korang nak berkenalan dengan Miss Banu juga ? Nah sini link Miss Banu Story : http://mulan-sahbanu.blogspot.com/ . Lepak la kejap kat teratak dia... dan kenal-kenal....




Saya pun pertama kali juga datang ke teratak Miss Banu.. Saya rasa Miss Banu minat dengan Drama Korea... betul tak Miss Banu.... Kiranya macam tu la kot bila tengok blog dan entry Miss Banu.. hehehe...

.......dan mesti minat dengan MAHARAJALAWAK juga!! hehehe...



Miss Banu ni dah lama dah layan blog ni.... since 2009 dah.... lama tuu.. hehe... By the way, selamat berkenalan Miss Banu....





Terima kasih sebab sudi baca entry ni...


P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~


With Love,


Blogwalking ke teratak http://cikfa98.blogspot.com/

Assalammualaikum kawan-kawan blogger :)

Sekarang saya sedang skodeng blog CikFa atau Fatin Hanim...Saya jumpa blog CikFa ni pun dari segmen MizzWenn... Mari kita berkenalan pula dengan CikFa ni.. hehe...



Masa first buka blog CikFa ni, saya dapati dia suka Paris.. ehh betul ke tak ? hehehe.. Sebab background blog dia ada gambar menara tu.. Paris tuu.. saya suka juga ngan menara tu... Background lappy saya pun macam tu juga..


OPS!! Bersepahnya desktop.... harhar... sama kan kan ?

By the way, saya terjumpa satu widget kat blog CikFa ni,




Jengjengjeng...... 40 hari lagi birthday dia bermula dari hari ini.. sila buka kalendar dan tandakan.. nnt lepas 40 hari, kita terjah blog dia wish HappyBirthday!! Ngee..... Nak terjah sekarang pun boleh juga... Sila terjah : http://cikfa98.blogspot.com/


Salam perkenalan daripada saya, CikFa! :)





P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~

With Love,

Blogwalking ke http://anumbaidurah.blogspot.com/

Assalammualaikum kawan-kawan blogger...

Hari ni saya rajin blogwalking ni... Hehe... Actually blogwalking dari segmen MizzWenn (KLIK SINI untuk baca segmen tu). Dah join, dah janji, dah support so kena buat dan tepati hehehe.. saya blogwalking kat teratak you all keyh :) Terima kasih juga sebab blogwalking dan lepak-lepak kat blog saya yang biasa-biasa ni...

Saya sedang jenguk khabar http://anumbaidurah.blogspot.com/ . Nama dia Nurul Baidurah Abdullah... terjah la blog dia... mesti dia suka dapat kawan baru. hehe.

Umur dia muda lagi... bari 20 tahun. Adik lah kiranya dengan saya. Saya dah 23 tahun...menurut dia, dia ni baru lagi dalam dunia blogging. Baru je start Januari 2013... haa tapi comel je blog dia kan... macam dah lama blogging...


Comel kan header dia ni ? ada doodle..

Kat shoutbox Anum ada doodle cute.. ni Anum sendiri buat ke ? pandai ekk... Anum lukis guna apa ? Photoshop?



Selamat berkenalan dari saya, Anum :)



P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~


With Love,

Saturday, November 2, 2013

Langkah Pertama dan Seterusnya

Assalammualaikum Readers dan Bloggers,

Hari ni saya bangun lambat untuk mengajar anak-anak buah saya. Ish ish.. Macam mana boleh terlajak pula tido. Nyenyak sampai jam 10 pagi. Kemudian, buat kerja rumah dua tiga empat bla bla baru ajar anak buah. Harapnya jadual harian saya akan dapat saya ikut dengan menggunakan separa sedar. Tak payah on alarm pun bangun tepat pada waktunya! Yes! Barulah produktif!! :)



Apa pun, ini adalah langkah pertama. Dah sudah pun bermula...

Langkah satu :





Langkah dua :





saat demi saat akan berlalu, jam demi jam akan pergi meninggalkan kita, hari demi hari tidak akan pernah mahu menunggu kita, minggu demi minggu hanya kita yang tahu mengisi masa dengan perkara yang berfaedah, bulan demi bulan hanya orang yang tahu menggunakan masa dengan betul sahaja akan mendapat hasilnya..TAHUN DEMI TAHUN, DREAM WILL COME TRUE!



Langkah terakhir :


K.A.M.I



THEY IS MY BEST BUSINESS PARTNER! and...FITRI IS BUSINESSMAN AND IRAH IS BUSINESS WOMEN!

AKIRAH DAN MUHAMMAD FITRI, GOOD FUTURE! AMIN.



P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~

With Love,

Friday, October 18, 2013

The Good Way Making Attractions, Gaya Street, Kota Kinabalu, Sabah

Assalammualaikum Readers dan Bloggers,

Beberapa hari lepas, atau lebih sesuai saya kata awal bulan ni, 06 Oktober 2013 (AHAD) , saya, parents dan Encik Tunang pergi ke, Gaya Street, Kota Kinabalu.

Kat Gaya Street, suasana sangat ramai orang dan bersesak-sesak. Tambahan pula hari Ahad. Memang confirm ramai orang datang ke Gaya Street untuk tengok-tengok barang untuk dibeli. Tak kurang juga pelancong-pelancong luar negara yang berkunjung ke Gaya Street.

Sedang syok berjalan dalam khalayak ramai tu, tiba-tiba saya nampak makhluk unik sikit. Siap pakai kaca mata, pakai baju, kaki pendek, badan panjang, bawa hp, bawa kotak rokok dan bertopi.






Orang ramai kat sana time tu sangat tertarik dengan anjing comel ni. Ramai yang kerumun dia untuk ambil gambar dia dengan tuan dia sekali. Saya pun apa kurangnya juga. Ambil kesempatan untuk mengambil gambar mana yang sempat.. Hehe..

Anjing ni betul-betul manja dengan tuan dia. Uncle tu panggil "lai lai lai" pun dia dah datang. Hehe.. Bila dia sedang asyik berjalan kat depan, tiba-tiba dia dapati tuan dia tak ada kat situ, mula lah dia tercari-cari tuan dia. Haiwan ni mesti adalah haiwan kesayangan uncle tu. Sangat sayang!

Motif Uncle tu buat anjing dia nampak macam ni, kurang pasti. Mungkin suka-suka atau pun ada kepercayaan sendiri. Tak sure..

Yang pasti, anjing ni sangat-sangat menarik orang ramai tidak kira, mat salleh, chinese, melayu, budak-budak, dewasa dan sebagainya!











P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~

With Love,

Thursday, October 17, 2013

"F" Boys and Miss "F"

Assalammualaikum Readers and Bloggers,

Found this at auto backup by PICASA.
One of memories captured!




"F" Boys dah besar sekarang. 3 tahun berlalu..."F" boys mesti jadi budak baik! Semoga rezeki kalian sekeluarga melimpah-ruah. Amin.


P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~


With Love,

30 Days Blog Challenge (31) 8Share (1) Ana Cikey (1) Android Game (2) ANTV (1) Apa itu SEO (5) Aplikasi Facebook (2) Assign Jobs (2) Beats Pill (1) Belajar Musik (1) Belajar Petik Gitar (1) Berita (7) Blog Sofinahlamudin.com (13) Blogwalking (14) Buat Duit (12) Buku Kegemaran (2) Cabut Gigi (1) Catatan Harian (66) Catatan Kota Kinabalu Februari 2016 (1) Catatan Kota Kinabalu Oktober 2015 (1) Celebration (35) Cinta (8) Clash Of Clan (3) Congratulations (2) contest (3) Contest SEO Eridy (5) Dentist (1) Despicable Me (2) Diary 2014 (2) Drama (1) Dunia Blog (81) Eat That Frog By Brian Tracy (5) Elken (7) Encik Mohd Nasyit Md Nooh (121) Favourite Song (27) FikAyuWedding (1) Fitness (3) Forex (8) Fotografi (2) Game (9) Gigi (1) Giveaway (3) Happy Birthday (2) Hari Malaysia (1) Hari Raya Aidilfitri (3) Header (1) Headset (1) Hobi (7) Hobi bersama suami (5) Indonesia (1) Info Kecantikan (1) Info Kesihatan (10) Islam (3) Jejak Paranormal (1) Jump Rope (2) Karya Sofinah Lamudin (2) Kawan (17) Keluarga (14) Kenalan Baru (5) Kerja Makan Gaji (3) Ki Prana Lewu (1) Kisah Realiti Sofinah Lamudin (11) Kota Kinabalu (3) Kreatif (16) Labuan FM (1) Lawak (1) Left 4 Dead 2 (3) Lelaki (5) Lepak (1) Logo (3) Maze Runner (1) Melancong (1) Minions (1) Motivasi (37) Movie (10) Nuffnang (1) Old Town White Coffee (1) Only Sophee.lz Dote (42) PC Games (3) Pendapat Peribadi Sofinah Lamudin (1) Personaliti (8) Pokemon Go (2) Produk Mary Kay (1) Projek (5) Puan Sofinah Lamudin (15) Q One Speaker (1) Rakan Blogger (20) Ramadhan Al-Mubarak (10) Ramping dan langsing (1) Random Post (13) resepi (4) Review Produk (3) Review Tahun 2016 (1) Ronda K.K (1) Sabah (1) Saya dan Ramadan 2013 (34) Saya dan Ramadan 2015 (2) Scorch Trials (1) Search Engine Optimization (5) Segmen Blog (11) Sejarah (1) Senaman (1) Sentimental Post (10) Shaklee Supplement (1) Sherina Munaf (5) Si Awak dan Si Saya (7) Skipping Jump Rope (2) Skuter (1) Slim 7D (1) Smartphone Game (1) Sofinah Beauty Consultant Mary Kay (1) Sofinazz (3) Sofinazz Anniversary (1) Suami Isteri (6) Supplement (1) Suri rumah (1) Tahun Baru 2016 (1) Tahun Baru 2017 (1) Tempat Menarik (1) Tentang Dia (25) The Secret (3) Tips (1) Traveling (1) Troll (5) Tutorial (2) Tutorial Tudung (2) Tutorial Tudung Halfmoon (1) Wanita (4) Warna-Warni Kehidupan (3) Workout (3) WP. Labuan (8)