Ketahui Personaliti,Kerjaya,Sikap, dan Kecenderungan Kita Melalui Kiraan Metafizik Tarilh Lahir

Personaliti Berdasarkan Pengiraan Metafizik Tarikh Lahir

Assalammualaikum Readers, Hai hai hai apa khabar semua. Sorry lama tak tulis entry. Aiseyh ayat macam blog ni power dan ramai peminat je k...

Showing posts with label Troll. Show all posts
Showing posts with label Troll. Show all posts

Saturday, August 17, 2013

Apa yang penting? Kerjasama tapi....pastikan BIJAK!

Assalammualaikum Readers,

Pernah nampak tak gambar kat bawah ni.. Kerjasama memang bagus kan..So semuanya berjalan dengan lancar. Tapi gambar kat bawah ni macam ada yang tak kena...





Korang tengok kat gambar kat atas tu, okey atau tak ? Cuba fikir betul-betul.. he he..

Macam mana kalau...kalau terjadi sesuatu yang tidak diingini ?? Contohnya gambar kat bawah ni :



TROLL Edited by Mr.Nazz my Encik Tunang. Hee hee..



Perlukah bersusah payah seperti itu?? Apa kata kita bekerjasama tapi biar bijaksana? Lihat gambar kat bawah pula :



Gambar ni jumpa kat Facebook.

HAA!!! MACAM NI KAN BAGUS! hehe hehe... Dah sampai ke sebelah angkat la semula kayu tu... :p


P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~


With Love,

Saturday, July 27, 2013

Bila ada hati nak couple dengan Mr.Ex-Bf semula - Parody

Ada al-kisah sepasang kekasih...

SEMASA COUPLE

Si perempuan selalu sangat minta putus..sampai ayat pun tahap nak terjatuh telinga kita dengar.

"CINTA PENUH DENGAN AIR MATA TAK PATUT BERSAMA" - Nak sangat putuskan hubungan.. Nak sangat lelaki yang hebat kat luar pada mata dia.



Bila dah buat salah besar, Si lelaki tetap terima tapi entah kenapa agaknya si perempuan ni semakin gila.

PATAHKAN SIM CARD, BUANG CINCIN PEMBERIAN SI LELAKI DALAM LUBANG JAMBAN, BAKAR HADIAH DARI SI LELAKI...Nak sangat dia putus...

Si lelaki tetap bertahan.

Tiba-tiba, Si perempuan menghilangkan diri. Lesap! Ingat dah mati. haha, rupanya hidup lagi...Laa menghilang berbulan-bulan.. si lelaki tunggu tak muncul-muncul. Selepas 6 bulan. Tak ada SMS, tak ada telefon dan sebagainya. Tak ada mesej dan pesanan.

SELEPAS PUTUS

Si lelaki menganggap tak ada jodoh, si lelaki bawa diri dan buka hati kat orang lain. Si lelaki nekad nak hidup dalam lembaran baru.

Tak ada angin dan ribut. Setelah berbulan-bulan dengan GF baru, tiba-tiba si perempuan tu muncul semula. WHAT ??? Alasan hilang ? langsung tak logik dan tak boleh diguna pakai.

Si lelaki dah penat dengan perangai si perempuan itu dulu.. walaupun dah putus dengan GF baru dia, tak ada jodoh, dia langsung tak cari balik si perempuan tu. LANGSUNG!!

Lama juga si lelaki hidup bahagia tanpa kekasih..yelah, buat apa nak ada GF kalau menyusahkan saja. Lebih bagus hidup seronok dan gembira bersama keluarga :)

Tapi.. entah kenapa si perempuan yang dulu nak sangat putus dan hilang tanpa pesanan. KINI gila mengharap diterima semula walaupun semasa si lelaki sudah mempunyai buah hati yang sangat layak untuknya.

GILA! hahahaha.

Pada suatu hari,
Di hari lahir si lelaki...Si perempuan menghantar ucapan.

"Selamat hari jadi. Dari EX-GF mu.."

uh ? Kenapa mesti ada signature, "dari ex-gf mu" kat hujung ? Geli geleman lah..



Di hari lahir yang lain pula,

"Hanya tuhan yang tahu ex aku yang mana satu akan kembali kepada aku.." hahahaha...tangan ke bahu, mata ke atas!



Ucapan hari lahir yang sungguh pelik bunyinya..wkakakaka!!

Mesej di hari-hari yang lain :

"Aku bersyukur sangat kita tak pernah terserempak kat sini.." kenapa pula tiba-tiba cakap terserempak ? Berharap la tu.. tapi guna ayat songsang. hahahahaha!

Menghantar gambar baju...baju baju baju.. minta pendapat mana satu sesuai untuk dia...kekekeke... ada juga perempuan macam ni kan ? Minta pendapat peribadi dengan BF orang. Jelik dan geli je...Tak ada kawan perempuan ke nak minta pendapat tentang baju ? Tak pun, minta pendapat la kat lelaki yang dia suka atau bf sendiri kan ? ops! lelaki yang dia suka ? hah! Sebab dia ada hati lagi kan ex-bf dia. sebab tu lah dia buat macam tu. Miahahaha!! Kesian...

Bila si lelaki pilih salah satu baju...si perempuan pun reply,

"Tolong bayarkan...tq.."



Seperti yang dia kata, SAH lagi membuktikan... "Aku ni, MATERIALISTIK DAN PENDENDAM" semasa mereka masih couple beberapa tahun yang lalu. hahahahaha!

Minta bayarkan bf orang ?? ciri-ciri perampas dan pisau cukur sungguh. Kenapa lah terdesak sangat minah-minah type gedik macam ni ?

Si perempuan benar-benar rajin skodeng atau jadi stalker kat facebook GF si lelaki itu, sungguh dia tidak pernah tahu bahawa GF si lelaki memang tahu dia sedang dilihat, diskodeng, di-stalk!..

Si perempuan terrkejut kononnya,

"GF kau kidal pula kan..." hahahaha... dia detect GF ex bf dia ada persamaan dengan dia. SO what kan ? Ada ke orang kisah ? Jika luaran sama, tak semestinya hai sama.. hati lain-lain, even muka sama ke mirip ke, kalau dah tak match, tetap tak match!

Si perempuan selalu juga menghantar mesej bermula dengan bertanya khabar. Kemudian mencarut sendiri.. Ayooo! Kesian. Sungguh kesian. Lepas tu apa terjadi ? Si lelaki buat bodoh dan delete mesej yang menggelikan itu :p Kwang3x...

Si perempuan sangat tidak sedar. GF si lelaki sangat senang dengan tindakan dia. "Skodeng lah puas-puas...kehidupan kami yang bahagia dan tiada kesan pun dengan mesej-mesej yang kau hantar...kenapa tak hantar kat aku saja ?" kata GF si lelaki sambil tergelak-gelak.. HAHAHA.

Kemudian,
Kehidupan si lelaki dengan kekasihnya semakin upgrade. Sudah tiba masanya untuk membuang semua cerita lama dan tamatkan lah ia. Mereka bersama-sama "membuang" kisah lalu dan salah satu tindakan mereka adalah "block person" kat Facebook. Kenapa ? Mereka tidak penting sama sekali. hahahahaha... Mereka semua berada di belakang dalam dunia silam.

Tiba-tiba..ayat PERASAN keluar pula daripada si perempuan itu.. sudah di block, dia cari cara lain untuk menghantar mesej. Melalui kawan dia.

"Berhentilah hidup dalam bayang-bayang aku..."



erk ?? O_o Buah hati si lelaki merasa geli dan geleman dan nak termuntah pun ada dengan ayat PERASAN ex-gf buah hatinya itu... HAHahahahaha.. Gelak sekejap.. hahahahaha. hahahahaha.. HAHAHahahaha...

Saya rasa, itu bukan yang sekejap.. sangat lama...


Ho ?

HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!


Siapa mencari siapa sebenarnya ni ? "Sungguh perasan ex-gf you ni darling...hihuhaaaa...dia yang tak boleh hidup bila u block dia..dia boleh kata macam tu ek? Tak ada kemaluan ek? hihuhaaaa..." , katanya slumber je.

Semakin si perempuan tu macam tu, semakin si lelaki dan buah hatinya yang sekarang ni TERTAWA dan TERTAWA...

Pengajaran : Hargai orang yang ada depan mata. Jangan bila dia dah tak nak kat kita baru menangis dan tercari-cari. Menyesal sekarang pendapatan.. menyesal kemudian you rasa lah sendiri. hee.. dan jangan mengharap perkara yang sudah terang-terangan jelas tidak boleh dimiliki lagi. Buka lah lembaran baru.

P.s : Penulisan ini tidak ditujukan khas kepada sesiapa. Penulisan ini tercetus setelah melihat drama yang sangat seronok jadi bahan ketawa. lols. Kepada yang terasa, saya tidak bertanggungjawab sama sekali, kerana saya mungkin tidak mengenal kamu dan tidak pernah tahu pun cerita hidup kamu. Chill bebeh.. jadikan sahaja cerita ini sebagai bahan pelajaran. Jangan jadi macam cerita kat atas kepada kita semua.Amin. Kalau terasa juga, mungkin apa yang saya tulis kat atas tu you pernah buat tak ? O_o


P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~


With Love,

Saturday, November 24, 2012

Kes "KENAPA PULA" (Cerita Troll) 2

Assalammualaikum Readers dan Bloggers!

Happy Saturday! ^^ HEhehe... Hari ni aku rajin lagi buka blog.. Macam biasalah..
BUANG BORING :

P/S : Ada ka orang begini ar? HAHA!

Aku,

Friday, November 23, 2012

Kes "KENAPA PULA" (Cerita Troll)

Assalammualaikum Readers...and bloggers! :)

Hari ni aku nak cerita tentang TROLL. Ingat tak troll tentang teka teki "Binatang apa yang pandai cakap KENAPA PULA?" mesti ramai dah baca atau terkena dengan teka teki macam ni. HAHAHA...

Kalau yang tak pernah tu, cuba tengok gambar kat bawah...

KLIK PADA GAMBAR UNTUK MELIHAT GAMBAR BESAR


So, nak dijadikan cerita...aku pun pergi la buat benda ni kat kawan-kawan...

Sofie : Beh, banyak-banyak binatang, binatang apa yang pandai cakap KENAPA PULA?

Bebeh : Ho? Tidak tau...Apa la?

Sofie : Teka lah dulu...

Bebeh : Kucing...kambing...monyet...cacing...rama-rama...burung....

Sofie : Serangga pun ko sebut beh? Ishhh...

Bebeh : salah ka? hmm...kerbau....biri-biri...serigala..HAHAHAHahahaha...apa la jawapannya?

Sofie : Betul ko tidak tahu?

Bebeh : Bah..sekejap..aku teka lagi...BABI lah!

Sofie : Kenapa pula?

Bebeh : HAHAHAHAHAHAHAhahahahahahahHAHAHAHahahhHAHAHAhahaha!!!!!!! Ko pula tu babi...

Sofie :


p/s : Jangan tiru! HEHE.

Aku,


Tuesday, August 28, 2012

Sofinah Lamudin di Troll oleh Mr.Mohd N

Assalammualaikum readers and bloggers!

Selepas balik dari kerja sekitar jam 10:30pm, aku mengambil keputusan untuk melayan blog aku ni. Apatah lagi aku dah lama tak post apa-apa entry kat sini. Blogwalking pun tak ada masa lantaran asik sibuk jaga kedai bos..wakakaka... =D Kerja pagi petang siang malam...

Oke! Aku nak cerita tentang seseorang untuk entry ni. Nama dia start dengan huruf "M" dan lebih senang bila panggil guna huruf "N".

Aku kenal "N" ni dari facebook. Dia inbox aku tanya tentang ELKEN. Orang tanya pasal ELKEN aku memang laju la layan. HAHA.

Then, aku dapat tahu yang dia ni orang Labuan dan suka lepak kat Old Town Lapangan Terbang. Kebetulan, aku memang kerja kat DJ Lapangan Terbang. Apa lagi, aku suka usik dia minta belanja Aiskrim favorite aku kat McD. HAHAhahaha.. Tapi setakat ni tak kesampaian. Tetiba je bulan puasa muncul (boleh plak bulan puasa muncul tiba-tiba).

Lama-lama aku dan dia story2 la, chating...komen...mesej...dan akhirnya, aku dapat tahu dia ni "gila" Forex..kat wall dia banyak betul story tentang graf kaler hijau dan merah. Entah apa aku pun tak faham. Bila asyik nampak graf tu kat wall dia, aku pun start la tanya dan tanya...dan sekarang aku dalam permulaan untuk belajar FOREX. =)

Dia seorang blogger juga. Tu yang buat aku suka layan dia..haha..sila lah terjah blog "N" dan follow blognya...(promo sikit)

Blog 1 : http://www.mohdnasyit.com/
Blog 2 : http://nazz-forex.blogspot.com/
Blog 3 : http://pullbackforextrading.com/

Ada beberapa perkara yang buat aku suka kawan dengan "N" . Dia bukan seorang yang suka berputus asa..

"Million dollar money start with 1 cent! Million miles journey start with 1 foot step...just don't give up :)" - Mr.Mohd N

dan dia sangat kreatif juga!! Aku di troll pada malam ini tanpa sebarang notis d facebook! Lihat gambar di bawah :


Nasib baik aku tak suka balas dendam.. HAHAHA...full stop...will write for next entry...

Aku,

Anda Mungkin Mahu Baca Ini

30 Days Blog Challenge (31) 8Share (1) Ana Cikey (1) Android Game (2) ANTV (1) Apa itu SEO (5) Aplikasi Facebook (2) Assign Jobs (2) Bazaar Ramadhan (1) Beats Pill (1) Begleri (1) Belajar Musik (1) Belajar Petik Gitar (1) Berita (7) Blog Sofinahlamudin.com (16) Blogwalking (14) Buat Duit (12) Buku Kegemaran (2) Cabut Gigi (1) Catatan Harian (66) Catatan Kota Kinabalu Februari 2016 (1) Catatan Kota Kinabalu Oktober 2015 (1) Celebration (37) Cinta (8) Clash Of Clan (3) Congratulations (2) contest (3) Contest SEO Eridy (5) Dentist (1) Despicable Me (2) Diary 2014 (2) Drama (1) Dunia Blog (82) Eat That Frog By Brian Tracy (5) Elken (7) Encik Mohd Nasyit Md Nooh (124) Favourite Song (27) Fidget Spinner (1) FikAyuWedding (1) Fitness (3) Forex (8) Fotografi (2) Game (9) Gigi (1) Giveaway (3) Hand Spinner (1) Happy Birthday (2) Hari Malaysia (1) Hari Raya Aidilfitri (4) Header (1) Headset (1) Hobi (8) Hobi bersama suami (5) Indonesia (1) Info Kecantikan (1) Info Kesihatan (10) Islam (3) Jejak Paranormal (1) Jump Rope (2) Karya Sofinah Lamudin (2) Kashaka (1) Kawan (17) Keluarga (15) Kenalan Baru (5) Kerja Makan Gaji (3) Ki Prana Lewu (1) Kisah Realiti Sofinah Lamudin (11) Kota Kinabalu (4) Kreatif (16) Kundasang (1) Labuan FM (1) Lawak (1) Left 4 Dead 2 (3) Lelaki (5) Lepak (1) Logo (3) Lukisan (1) Maze Runner (1) Melancong (1) Melukis (1) Minions (1) Motivasi (37) Movie (10) Nuffnang (1) Old Town White Coffee (1) Only Sophee.lz Dote (42) PC Games (3) Pendapat Peribadi Sofinah Lamudin (1) Permainan (1) Personaliti (7) Pokemon Go (2) Produk Mary Kay (1) Projek (5) Puan Sofinah Lamudin (19) Q One Speaker (1) Rakan Blogger (20) Ramadhan Al-Mubarak (11) Ramping dan langsing (1) Ranau (1) Random Post (13) resepi (4) Review Produk (4) Review Tahun 2016 (1) Ronda K.K (1) Sabah (1) Saya dan Ramadan 2013 (34) Saya dan Ramadan 2015 (2) Scorch Trials (1) Search Engine Optimization (5) Segmen Blog (12) Sejarah (1) Senaman (1) Seni (1) Sentimental Post (10) Shaklee Supplement (1) Sherina Munaf (5) Si Awak dan Si Saya (7) Skipping Jump Rope (2) Skuter (1) Slim 7D (1) Smartphone Game (1) Sofinah Beauty Consultant Mary Kay (1) Sofinazz (3) Sofinazz Anniversary (1) Sophee Studio (1) Suami Isteri (6) Supplement (1) Suri rumah (1) Tahun Baru 2016 (1) Tahun Baru 2017 (1) Tempat Menarik (1) Tentang Dia (25) The Secret (3) Thumb Chucks (1) Tips (1) Traveling (1) Troll (5) Tutorial (2) Tutorial Tudung (2) Tutorial Tudung Halfmoon (1) Wanita (4) Warna-Warni Kehidupan (3) Workout (3) WP. Labuan (8)