Follow Instagram @sofinahlamudin

Tuesday, September 12, 2017

Menjawab Semua Soalan Mengenai Personaliti Metafizik Tarikh Lahir (Part 2)

Assalammualaikum Readers dan Bloggers,

Hii guys!

Pada 14 Ogos 2017 yang lalu, saya telah menjelaskan satu per satu cara mengira Metafizik berdasarkan tarikh lahir. Malah dah menjelaskan dengan langkah demi langkah agar lebih faham sebab cara saya jelaskan dalam entri pada tahun 2014 nampaknya kurang membantu.Mungkin jelaskan dengan cara mengira menggunakan kotak piramid lebih senang nak faham. kalau nak baca balik, boleh klik>>"Menjawab Semua Soalan Mengenai Personaliti Metafizik Tarikh lahir (Part 1)"<<klik untuk soalan yang berbunyi "Please la.........sy tak faham ni......cara pengiraan tuh tak brpe jelas.....harap dpt bantu sy....." . Hehehehe! 😀😁

Soalan tu dari komen yang ada di entri tahun 2014 yang bertajuk klik>>"Personaliti Berdasarkan Pengiraan Metafizik Tarikh lahir"<<klik. Ramai yang Whatsapp saya bertanya berkenaan pengiraan Metafizik sejak saya tulis mengenai Metafizik di blog ini. Yang minta tolong kira ada, malah yang tanya dia sesuai dalam kerjaya apa pun ada.. Hehe.. Saya bukan tak nak jawab. Sebenarnya saya bukan pakar.Takut salah informasi. Saya cuma kongsikan apa yang saya tahu setakat ini. Semua pengetahuan saya berkenaan Metafizik adalah asas (Saya belum khatam lagi). Saya berkongsi mengenai Metafizik adalah kerana minat. Kalau nak belajar yang lebih advance, sila hubungi Cikgu Eddy Rosyadi di http://www.eddyrosyadi.net/. Beliau bukan sahaja boleh mengajar, beliau juga boleh guide korang untuk bidang apa yang sesuai untuk korang agar lebih cepat berjaya.Contoh : Adakah korang sesuai jadi blogger? Hahaha! Kidding..!

Jadi, kali ni saya nak jawab soalan seterusnya pula.

Soalan [2]
"As salam nak ty kalu date 22.05.2000 cmne nak kira ya..."

OK... ada beberapa orang yang tanya saya soalan yang lebih kurang sama macam ni sebab tahun adalah 2000. Tahun 2000 mungkin agak mengelirukan tapi sebenarnya cara mengira adalah tetap sama tidak kiralah digit tu adalah kosong.

Macam biasa, lukis kotak piramid terbalik seperti yang saya ajar di entri bertajuk klik>>"Menjawab Semua Soalan Mengenai Personaliti Metafizik Tarikh Lahir (Part 1)"<<klik.

Lepas tu masukkan tarikh 22.05.2000 ke dalam kotak tersebut. Jom kita kira.

KLIK PADA GAMBAR UNTUK PAPARAN PENUH

2 + 2 = 4, 0 + 5 = 5, 2 + 0 = 2, 0 + 0 = 0
4 + 5 = 9, 2 + 0 = 2
9 + 2 = 11 (Mesti 1 digit jadi 1 ditambah dengan 1)
1 + 1 = 2
Jadi, KOD ASAS untuk tarikh lahir 22.05.2000 adalah nombor 2.


KOD ASAS nombor 2 adalah element AIR yang digelar sebagai PENDAMAI. Untuk membaca maksud KOD ASAS nombor 2 dengan lebih lanjut, boleh baca di entri klik>>Personaliti Berdasarkan Pengiraan Metafizik Tarikh Lahir<<klik.

Sekian dulu untuk Part 2.

With Love,
#Sofinah696 💕
Follow my instagram ; @sofinahlamudin, @jejakmoment, @labuanblogger, @sopheestudio, @sopheericher .

Follow my blog with Bloglovin 💋

8 comments:

  1. Husband kak pip pernah pi kelas metafizik asas ...
    Tapi habis jer kelas, tak apply apa pun ...
    Kalau tanya dia, confirm incik suami lupa ingatan pasal metafizik ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waaa.. untung pergi kelas metafizik.. di mana kelasnya tu kak pip?

      Delete
  2. Replies
    1. La... kenapa tak jadikk je tu #Uyul? hehehehe.

      Delete
  3. Aduhaiii..nda paham bah saya hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pelan pelan ba bro Elih. hehehehe. kira satu-satu.

      Delete
  4. hi, done follow awak.. salam kenal :)

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.