Khamis, 22 Ogos 2019

Melancong dan Jimat!! dengan Traveloka Sale-Abration The Biggest Travel Sale!

Melancong dan Jimat!! dengan Traveloka Sale-Abration The Biggest Travel Sale!


Assalammualaikum dan Hi My Sugarpeeps!,

Baru baru ni, saya dengan Mr.Bee borak tentang keluar dari Wilayah Persekutuan. Borak tentang "kalaulaahh" kitorang jalan jalan keluar dari Labuan selain dari Sabah. Sebenarnya borak kosong je masa tu sebab kitorang sedang lepak makan durian depan Dataran Labuan. Wahahaha...Membuang pemandangan ke arah Dataran Labuan tu buatkan perasaan membuak buak pula nak melancong. Pasal apa? Weyhh... Seumur hidup saya, mengadap Dataran Labuan ni dah jadi perkara biasa. Rasa macam aduh...bila lah boleh melancong lagi kan. Tidur kat hotel. Pergi tempat baru. Walaupun tu cuma borak kosong, saya gatal tangan nak tengok kalau ada sesuatu yang menarik kat Traveloka sekarang. Ye laa... Traveloka kan biasa ada MATTA Fair Promos la, Airline promotion laaa...diskaun hotel laaa... Tehee. Maklumlah. Sebut melancong je memang teringat Traveloka. Dan...masa buka website Traveloka, saya jumpa sesuatu yang menarik!

Melancong dan Jimat!! dengan Traveloka Sale-Abration The Biggest Travel Sale!
“TRAVEL IS THE ONLY THING YOU BUY THAT MAKES YOU RICHER.”

Hhaaah! Apa dia benda menarik kat Traveloka tu? Tu yang saya nak kongsikan kat blog ni. Kalau Mr.Bee sebut nak melancong luar Sabah, fikiran saya melayang memang jauh sikit. Bukan je dalam Malaysia tapi luar negara. Hahahahaha...Kalau luar negara, saya sibuk berangan nak pergi London la, pergi Dubai laa... Kenapa London? Pengaruh Hogwarts la tu, filem kegemaran sepanjang zaman ; Harry Potter. Serius ni! Saya nak masuk Warner Bros. Studio London sebab apa tau? Sebab kat situ ada Fully-Guided Making of Harry Potter. Siapa tak nak? Dubai pula kenapa? Dubai ni saya suka sebab bandar dia dan reka bentuk bangunan dia... saya nak tengok live. Sama perasaan macam nak tengok menara berkembar Petronas di Kuala Lumpur, suatu masa dulu. Saya memang suka tengok bangunan. Wahaha.

Kalau dah buka topik melancong luar negara, tak kisah lah negara mana mana. Paling dekat, Indonesia, Singapura ke kann.. memang terfikir laa kan tentang penerbangan, penginapan, tempat menarik dan sebagainya. Kalau saya, budget on memang saya akan pilih Traveloka. Sebab senang, mudah, ringkas...

Saya rasa, ramai dah tahu rasanya tentang Traveloka ni kan? Hhaaah! Kalau belum tahu lagi, saya kongsi cerita ni haa. Tehee. Baca sampai habis tau. Wehehehe... Traveloka ni adalah syarikat pelancongan dalam Asia Tenggara secara atas talian. Bukan sahaja menawarkan perkhidmatan penerbangan tetapi sekali dengan penginapan dalam satu platform. Tak perlu dah nak cari dua perkara ni secara berasingan. Baguskan? Senang dan jimat masa. Promosi pun boleh tahan juga tau! Macam macam. Airline promotion pun ada...check je kat bahagian promosi tu.

Sebut tentang promosi, masa buka tab promosi kat website Traveloka, saya nampak SALE-ABRATION COMING SOON! Tanpa buang masa, saya buka la. Katanya, BIG TRAVEL SAVINGS ARE AWAITING! Kalau korang memang sedang merancang nak melancong luar negara hujung tahun ni, sesuai sangat la dengan Sale-Abration ni. Manalaa tau tak sempat nak pergi MATTA Fair Promos kan. Jadi, boleh ambil peluang Sale-Abration Traveloka ni.

Melancong dan Jimat!! dengan Traveloka Sale-Abration The Biggest Travel Sale!
Traveloka Sale-Abration | The Biggest Travel Sale!


Traveloka Sale-Abration The Biggest Travel Sale!


Sale-Abration ni merupakan promosi besar besaran termasuklah penerbangan, penginapan, airport transfer dan xperience. Penerbangan dan penginapan tu biasanya memang dah biasa laa kan. Tapi airport transfer dan xperience mungkin sesuatu yang baru bagi sesetengah orang. Masa saya pertama kali ke tempat baru, saya rasa cemas dan risau juga bila fikir nak naik apa dari lapangan terbang ke lokasi tertentu. Terutamanya nak ke hotel yang dah kita tempah. Nak fikir harga, nak fikir barang, nak fikir itu ini. Aduh... Hhaaah! Traveloka senang, boleh je tempah tiket kat website lebih awal agar kita senang nak ke lokasi tertentu dari lapangan terbang. Ringkas! Sampai lapangan terbang tak fikir apa lagi dah, kita tinggal tunggu. Kan.

Macam mana pula dengan xperience?


Melancong dan Jimat!! dengan Traveloka Sale-Abration The Biggest Travel Sale!
Di antara tempat menarik yang boleh kita tempah melalui Traveloka

Xperience ni adalah perkhidmatan yang memudahkan kita juga. Bayangkanlah... melancong negara orang mestilah nak pergi ke tempat menarik yang ada kat negara tu kan. Saya berikan satu contoh, misalnya kita melancong ke South Korea, Asia. Banyak sangat lokasi terkenal kat sana, kita boleh je tempah tiket dan mendapatkan informasi mengenai tempat tersebut melalui Traveloka.

Lotte World merupakan salah satu tempat terkenal di South Korea. Kat Traveloka platform ni kita boleh periksa mana satu aktiviti yang sesuai dengan kita. Kita juga boleh tengok harga mana yang sesuai dengan kita. Selain tu, bila kita tempah melalui Traveloka, boleh mendapat harga promosi bergantung dengan terma dan syarat.

Melancong dan Jimat!! dengan Traveloka Sale-Abration The Biggest Travel Sale!
Lotte World : South Korea, Asia

Testimonial dari pelancong pun boleh kita lihat dari website ni. Kita boleh baca dari komen orang, lokasi tersebut apa yang seronok. Sesuai tak untuk kanak kanak. Lebih kurang macam tu lah. Saya cadangkan, korang buka sendiri website Traveloka ni terutamanya korang yang suka sangat melancong. Best!

Traveloka ni ibarat 4 in 1 laa... Flight, hotel, Airport transfer, dan Xperience! VvaawaahhHHHH!

With Love,
#Sofinah696 💕
Follow my instagram ; @sofinah696, @jejakmoment, @sopheestudio, @sopheericher, @sillywonk, @sopheesurrealism

Share:

0 Kata-kata Dari Teman:

Catat Ulasan

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.
[Penafian] Pihak www.sofinahlamudin.com tidak akan bertanggungjawab dengan komen komen yang negatif. Setiap komen yang negatif adalah atas tanggungjawab pengomen itu sendiri.

Review Buku Terbaru

Memiliki "I Change" Sejak 6 Tahun Yang Lalu dan Saya Dapati Ia Boleh Menggandakan Pendapatan Jika Diamalkan

Assalammualaikum Bloggers and Readers, FuhhH! Ambil masa selama lebih 2 minggu juga untuk habis membaca buku "I Change". Maklum...