SELAMAT DATANG KE BLOG SOFINAHLAMUDIN.COM

Sila gunakan
untuk memudahkan pencarian topik dan pembacaan di dalam blog ini.


Jumaat, 13 Ogos 2021

LAMEEYS COLLA-GENIC DENGAN JUS DELIMA | PEPTIDA KOLAGEN 6000MG LAMEEYS MENYERAP LEBIH PANTAS KERANA MOLEKUL YANG LEBIH KECIL

LAMEEYS COLLA-GENIC DENGAN JUS DELIMA | PEPTIDA KOLAGEN 6000MG LAMEEYS MENYERAP LEBIH PANTAS KERANA MOLEKUL YANG LEBIH KECIL

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM~

Assalammualaikum dan Hai My Sugarpeeps!,

Ini bukan pertama kali saya bercerita tentang kolagen sama ada atas talian atau secara face to face dengan rakan. Maklumlah, kan perempuan! Tak kurang juga dengan rakan lelaki. Semua orang suka akan kulit yang cantik, bersih, dan berseri.

LAMEEYS PEPTIDA KOLAGEN 6000MG

Tidak kira jantina dan umur. Buktinya, saya dan rakan kerap buka topik kolagen dan kecantikan kulit di sekolah (zaman remaja dulu lah haha). Tapi, rare sangat nak bincang tentang isi kandungan kolagen. Bila dikenalkan dengan produk peptida kolagen berasaskan marin (ikan) dari LAMEEYS (Colla-genic dengan jus delima) ni, fall in love teruk! Jadi, benda best ni macam biasa saya nak cerita banyak dalam blog ni. Hiks.

KOLAGEN LAMEEYS MENYERAP LEBIH PANTAS


PELANCARAN PRODUK LAMEEYS (PEPTIDA KOLAGEN) DIIKTIRAF HALAL

Wait! Sebelum saya cerita terperinci, saya nak jawap soalan lazim ni sebelum korang tanya. HHaha… Macam biasa, muslim dan muslimah mesti akan drop comment tanya, “Halal tak sis produk ni?’ and/or “Ada bukti halal tak sis?” T_T

Yes dear ^_^ I’m a muslim and of coz I’ll consume Halal Toyyiban punya produk. Heehee… I’ll show you. LAMEEYS Colla-genic with pomegranate diiktiraf halal.

KOLAGEN HALAL UNTUK MUSLIM

Sedikit info ; Produk ni dilancarkan pada 15 Julai 2021 untuk membantu wanita kelihatan lebih cantik dan meningkatkan confident level. Secara tidak langsung memberi peluang juga untuk lelaki yang nak maintain hensem lah kan. Don’t hide, I know you want this *Shining eyes*.

Produk ni juga dikilangkan oleh syarikat HACCP yang diperakui dan diedarkan oleh Vistern Health Sdn. Bhd.


6000MG KANDUNGAN KOLAGEN

Bila Nampak 6,000mg isi kandungan kolagen terpampang kat kotak, ia buat saya rasa sangat WOW!! Secara amnya, jumlah kolagen yang biasa diambil adalah 1,200 – 7,000mg sehari. Produk kolagen yang paling banyak adalah 10,000mg tapi bagi saya 6,000mg dah cukup terbaik! Dengan harga yang mudah milik macam produk baru LAMEEYS ni, dan…benefit ramuan lain lagi.


KOLAGEN VS PEPTIDA KOLAGEN

So, why I fall in love dengan produk LAMEEYS Colla-genic ni selain dari 6,000mg kandungan kolagen? Sampai dah macam ayam bertelur riuh sekampung?? Cerita ke sana ke sini. Sebab ni lah! – Peptida Kolagen (salah satu daripadanya sahaja…tapi macam semua benefit pun saya suka… arrrgghh).

COLLA-GENIC PEPTIDA KOLAGEN 6000MG TERBAIK
Your pinky colla-genic best friend. Hihi.

Saya sebenarnya pertama kali dengar “Peptida Kolagen”. Korang pernah? Erm… tahu tak apa perbezaan kolagen dengan peptida kolegen?

LAMEEYS COLLA-GENIC DENGAN JUS DELIMA

Mari kita belajar dan ketahui tentang kolagen ni. Sebab, penting tau kita ketahui apa yang kita minum.


APA ITU KOLAGEN?

Kolagen adalah protein yang paling banyak terdapat dalam tubuh manusia. Ia terdapat pada tulang, otot, kulit, dan tendon. Tapi kita familiar kolagen ni related dengan kecantikan kulit dan sekarang pun cerita tentang cara nak cantikkan kulit disebabkan faktor umur, diet kurang seimbang, akibat pancaran UV matahari, dan sebagainya. Jadi, kita fokus cerita kulit dulu. Hihi…

Protein ni membentuk hampir 80% kulit dan memberikan struktur, keanjalan, perlindungan, serta berfungsi membantu mengekalkan kelembapan dari lapisan kulit terrrrr dalam… Hhaaa gittew!...hihi.

LAMEEYS COLLA-GENIC DENGAN JUS DELIMA


APA ITU PEPTIDA KOLAGEN?

Peptida kolagen merupakan rantai pendek asid amino yang diekstrak dari kolagen asal/normal (rantai panjang penuh). Rantai pendek asid amino ini terhasil melalui proses hidrolisis enzimatik.

Penyerapan peptide kolagen adalah lebih baik dan lebih pantas melalui usus ke dalam aliran darah kerana rantai asid amino nya yang pendek. Peptida kolagen juga bersifat bioaktif. Oleh itu ia diserap secara berkesan dari usus ke dalam aliran darah.


KOLAGEN LAMEEYS BERASASKAN MARIN (IKAN)

Peptida Kolagen LAMEEYS bersumberkan laut (ikan) dan ia merupakan kolagen jenis satu (Terdapat beberapa jenis kolagen tetapi hampir 80-90 peratus yang terdapat dalam tubuh badan manusia merupakan jenis I, II, III, IV, dan V).

Jika korang sedang berfikir untuk mengekalkan tahap kesihatan rambut dan kuku disamping mengekalkan keanjalan kulit, I think this one is for you. Terutamanya kalau umur dah lebih 25 tahun. Why? Because tahap kolagen jenis satu mula merosot setelah berusia sekitar 25 tahun.


KENAPA LAMEEYS MENGGUNAKAN KOLAGEN BERASASKAN LAUT (IKAN)?

Tanpa kita sedari, kolagen bersumberkan ikan menyimpan ‘harta karun’ awet muda yang lumayan! LAMEEYS Colla-genic with Pomegranate boleh menjadi best friend kepada kulit dan tubuh badan kita kerana ia mempunyai beberapa kebaikan. Antaranya…

  • Meningkatkan penghidratan kulit, kekencangan, keanjalan, kelancaran, dan kelembutan.
  • Melambatkan tanda penuaan seperti kedutan, masalah sendi, dan otot lemah.
  • Alternatif bagi muslim yang tidak boleh mengambil kolagen dari sumber haiwan seperti khinzir.
  • Alternatif bagi golongan yang tidak boleh mengambil kolagen berasaskan lembu.
  • Ia bukan sahaja membina kulit lebih awet muda, tetapi membaiki kesan parut.
  • Meningkatkan kekuatan tulang.
  • Menstabilkan kandungan gula dalam darah.

TEKNOLOGI CANGGIH KOREA

Okay, dari tadi cerita tentang kehebatan dan kebaikan peptida kolagen laut dan molekul yang kecil. Bagaimana mereka menghasilkan kolagen yang bakal membantu ramai wanita dan juga kaum adam ni? Yes! Dengan teknologi canggih korea. 

Peptida kolagen produk ni melalui proses hidrolisis hingga molekulnya menjadi kecil menggunakan teknologi canggih Korea.

KENAPA KITA PERLU MENGAMALKAN PRODUK KOLAGEN?

Faktor Umur meningkat

Semakin meningkat usia kita, kita akan semakin kehilangan jumlah kolagen dalam tubuh badan. Kolagen adalah protein yang berperanan penting dalam tisu penghubung dalam badan.

Umur 20 tahun ke atas tu memang dah kena amalkan kolagen dari LAMEEYS ni sebab gaya hidup dah semakin intense sekitar umur macam ni. Beban kerja, komitmen universiti, dan perkara yang kita tak dapat nak kawal seperti pencemaran udara sedia ada, terdedah cahaya matahari, dan sebagainya.


Faktor kehilangan komponen kolagen dalam badan

Tanpa kita sedari. Kita terdedah dengan cahaya ultraviolet setiap hari. Walaupun kita berada dalam rumah, siapa kata tidak ada cahaya UV? Ia boleh masuk melalui tingkap. Ketika jemur baju dan sebagainya.

Mungkin juga akibat pengambilan tembakau dan diet yang tidak seimbang sebab tak ada masa nak jaga piramid makanan akibat kesibukan rutin harian.

Kehilangan komponen kolagen membuatkan kulit menjadi kendur dan berkedut dengan cepat.

LAMEEYS COLLA-GENIC DENGAN JUS DELIMA


Faktor gaya hidup kurang berkualiti

Selain dari pemilihan makanan segara kerana kesibukan rutin harian, gaya hidup seperti saya juga boleh menjadi faktor kehilangan kolagen dengan lebih cepat.

Saya seorang coffee lover dan tanpa caffeine I feel like a zombie. Tanpa caffeine, otak saya tumbuh cendawan..Hhahaha. But, this is another story. Hhuhu… (Kafein dan kolagen ni bermusuh tau… baca tips penting agar kolagen yang kita consume berkesan dengan lebih baik).

Saya juga berhadapan dengan komputer setiap hari. Ada masa (banyak hari) hingga larut malam. Dan… saya mempunyai masalah gangguan tidur. Saya boleh tak tidur sepanjang malam. Sampai pagi hingga sampai tengahari selagi tak kong (lol).

So, kalau korang ada masalah mirip macam saya, wajib amalkan produk LAMEEYS ni untuk mengekalkan kolagen dalam tubuh badan.


PANDUAN/TIPS PENTING AGAR KOLAGEN BERKESAN LEBIH BAIK

Elakkan kafein sementara waktu

Seperti yang saya dah cerita kat atas, Peptida kolagen mempunyai sistem penyerapan yang pantas. Ini merupakan berita baik!! Sangat baik! Jadi, saya nak bagitahu, peluang ni jangan dilepaskan begitu sahaja.

Bila kita consume kolagen LAMEEYS ni, please jangan diikuti dengan minum kopi. Kopi yang mengandungi kafein akan mengganggu penyerapan kolagen tersebut. Bangun pagi, terus consume 1 sachet Colla-genic LAMEEYS. Lepas tu, kalau nak minum kopi juga, lepas 2 hingga 4 jam macam tu lah. Waktu tengahari ke. Sayang tau dah beli kolagen tu nak cantik kan, tiba-tiba consume dengan sia-sia sahaja. Hhuhu…


2 kali sehari selama 7 hari untuk pengamal baru

Jika korang baru sahaja berjinak dengan LAMEEYS Colla-genic ni, hari pertama hingga hari ke 7, make sure ambil 2 sachets. 1 sachet waktu pagi sebelum sarapan. Sebab nak serapan yang lebih lancar tanpa ada makanan lain.

KOLAGEN SEDAP SENANG MINUM SERAPAN PANTAS
Boleh minum terus dari paket tu kalau nak cepat. Senang sangat, boleh consume kat mana-mana. Kalau nak letak dulu kat cawan pun boleh. Haa… bergaya sikit… HHahaha…


Sekali sehari selepas 7 hari

Setelah selesai 7 hari 2 sachets, hari ke 8 dah boleh kurangkan 1 sachet. Maintain setiap hari 1 kali sehari. Yeyyy!!


Minum banyak air / Secukupnya mengikut keperluan badan

Untuk penyerapan nutrisi makanan yang baik, perlulah diikuti dengan banyak minum air. Bukan maksudnya syarat berkesan kolagen adalah mesti minum banyak air tapi…tubuh badan memang perlu H2O betul kan? Jadi, tubuh badan jangan biarkan kehilangan banyak air agar proses penyerapan menjadi lancar. Nanti tersekat sekat pula. Lagging macam data internet on the way nak habis. Hhahaha…


Amalkan diet yang sihat

Kalau boleh lah kan. Cuba selaraskan dengan makanan seimbang. Mesti mantap result. In Shaa Allah.


Gaya hidup sihat

Bersenam, rehat yang cukup dan cuba untuk cukup tidur. My worst scenario part tidur ni. Tapi, I’m working on it. Korang yang boleh amalkan cukup tidur. Perfect! Keep going and enjoy better result consume your lovely LAMEEYS colla-genic!


RAMUAN COLLA-GENIC WITH POMEGRANATE LAMEEYS

Ramuannya adalah :

Air, Kolagen (Ikan), Jus Delima, Isomalto-oligosakarida, Peptida Sutera, Ubi Bit Merah, Konjac, Ekstrak Delima, Ekstrak Camu-Camu, Campuran Ekstrak Anggur, Melon, Zink, dan Vitamin C.

KOLAGEN LAMEEYS BERSUMBERKAN LAUT (IKAN)
Nak tengok isi kat dalam? Macam ni warna kolagen nya…mirip macam warna madu.


Khasiat Jus Delima / Ekstrak Delima

  • Antioksidan : Jus delima mengandungi tahap antioksidan yang lebih tinggi daripada kebanyakan jus buah lain. Ia juga mempunyai antioksidan tiga kali lebih banyak daripada anggur merah dan teh hijau. Antioksidan dalam jus delima dapat membantu menghilangkan radikal bebas, melindungi sel dari kerosakan, dan mengurangi keradangan.
  • Mengandungi vitamin C : Jus buah delima mempunyai lebih daripada 40 peratus keperluan vitamin C.
  • Membantu sistem pencernaan : Jus delima dapat mengurangkan keradangan pada usus dan memperbaiki pencernaan.
  • Kaya dengan vitamin lain : Selain vitamin C dan vitamin E, jus delima adalah sumber folat, kalium, dan vitamin K yang baik.


Isomalto-oligosakarida dan kebaikannya

Isomalto-oligosakarida adalah karbohidrat rantai pendek (berkaitan dengan peptide kolagen rantai amino asid yang pendek).

Kebaikan Isomalto-oligosakarida

  • Memberikan kesan positif terhadap kesihatan sistem pencernaan. Ia bertindak seperti probiotik.
  • Mengurangkan perut kembung.


Khasiat Peptida Sutera

  • Anti-penuaan, mengurangkan kedutan dan lapisan halus.
  • Menyerlahkan kulit dan rambut.
  • Memelihara kelembapan, melindungi kulit dari dehidrasi, menghidupkan semula warna kulit, menjadikan tisu kulit tetap terhidrasi dan memberikannya rasa halus seperti sutera.


Khasiat Ubi Bit

  • Mempunyai kesan dalam menurunkan tekanan darah.
  • Boleh meningkatkan prestasi atletik.
  • Meningkatkan kesihatan penghadaman kerana ubi bit mengandungi sumber serat. 

LAMEEYS COLLA-GENIC DENGAN JUS DELIMA
TAWARAN HEBAT 9.9 SHOPEE

Camu-camu dan khasiatnya

Camu-camu adalah sejenis buah beri masam. Ia dikenali juga sebagai Myrciaria dubia.

Khasiat Camu-camu :

  • Kaya dengan vitamin C.
  • Mengandungi antioksidan yang tinggi.
  • Membantu mengurangkan berat badan.
  • Memperbaiki tahap gula dalam darah dan banyak lagi.

Fuhhh… saya rasa cukup dulu cerita saya tentang produk ni buat masa ni. Saya akan update lagi pengalaman saya consume produk ni di blogpost yang lain. Okay!

OH YA! Sebelum terlupa… Nak bagitahu, sekarang ada promosi MERDEKA SALE!

MERDEKA SALE

SHOPEE

01 Ogos 2021 – 30 Ogos 2021
“Follow” kedai LAMEEYS di Shopee dan nikmati baucar diskaun RM18*.
Shopee : Lameeys_My

17 Ogos 2021 – 08 September 2021
Gunakan baucar diskaun RM31* untuk pembelian 2 kotak.


LAZADA

09 Ogos 2021 – 16 September 2021
Hanya RM82.80 sekotak
[Harga biasa : RM120]
Lazada : Lameeys


Untuk maklumat lebih lanjut, boleh ke :

Laman web : www.lameeys.com.my
Instagram : @lameeys_my
Facebook : @Lameeys


Terima kasih sudi membaca.

Semoga bermanfaat.

Jumpa lagi di next blogpost.


With Love,

#Sofinah696 💕

Follow my instagram ; @sofinah696, @sillywonk, @peculiarescapism, @mudahkayadotcom, @howtoanythingmy .


Follow my blog with Bloglovin 💋


Share:

0 Kata-kata Dari Teman:

Catat Ulasan

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.
[Penafian] Pihak www.sofinahlamudin.com tidak akan bertanggungjawab dengan komen komen yang negatif. Setiap komen yang negatif adalah atas tanggungjawab pengomen itu sendiri.

Highlight Article

Kenapa Sakit Gigi Ketika Mengunyah Selepas Buat Tampal Gigi (Tooth Filling)? Bagaimanakah Menyelesaikannya?

Kenapa Sakit Gigi Ketika Mengunyah Selepas Buat Tampal Gigi (Tooth Filling)? Bagaimanakah Menyelesaikannya? BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM~ Assal...

How To Anything Channel

Sofie TV Channel