Follow Instagram @sofinahlamudin

Sunday, June 30, 2013

Blog Challenge - Day 10 : Songs you listen to when you are happy, Sad, bored, Mad

Assalammualaikum Bloggers dan Readers,

Majoriti memang suka layan lagu. Ada yang suka genre pop, rock, jazz, hip hop dan sebagainya. Kalau saya sendiri, memang suka sangat dengar lagu tak kira lah time cuci pinggan ke , cuci baju ke dan baca buku.

Kadang-kadang, lagu boleh buat kita bermotivasi melalui rentak lagu terutamanya lagu rancak. Apatah lagi lirik lagu yang memang memotivasikan seperti lagu Gemuruh, Kita Bisa dan Mimpi.

Walau bagaimana pun, terpulang dengan individu itu sendiri mana satu lagu yang boleh buat dia bermotivasi. Ada orang, dia dengar lagu rock memang terus bersemangat. Ada juga yang suka dengar lagu yang ceria-ceria supaya hari-hari senyum.



Challenge hari ke-10 ni pula nak kita senaraikan lagu apa yang kita dengar mengikut mood tertentu. Kalau saya, di bawah ni senarainya. Hehehe...


HAPPY

1. Sahabat Selamanya - Padi
2. Stand Up For The Champions
3. Mimpi - Daniel Lee
4. Mau Yang Besar - ABBA
5. Kita Bisa (Wa E wa E o)
6. Bawa Aku Pergi - Kaka Dan Zizan
7. Waving Flag - K'naan
8. Jai Ho

SAD

1. Untitled - Simple Plan
2. Welcome To My Life - Simple Plan
3. Sungai Lui - Aizat
4. Selagi Ada Rindu - Kristal
5. Pokok - Meet Uncle Hussien
6. Mungkin Nanti - Peter Pan

BORED

1. Pink - Try
2. Pink - Just Give Me A Reason
3. Rihanna - Diamond
5. Sream and Shout - Britney
6. Girl on Fire - Alicia Keys

MAD

1. They Dont Really Care About Us
2. Shut Up and Let Me Go
3. One Step Closer - LinkinPark
4. Kau Ada - 2wins
5. Bittersweet Symphony - The Verve
6. Over My Head - Sum 41
7. Sakit Hati - Tipe X

Actually banyak lagi but... ini sahaja la yang sanggup disenaraikan.. haha., semput saya letak link. Kalau ikutkan hati, MP3 bukan satu tapi siap sediakan banyak-banyak menikut mood. kalau nak pergi jogging, lain lagu. Kalau pergi mancing, lain pula MP3 nya. hahaha!

Blog Challenge apakah ini? Boleh check kat SINI <<klik.

With Love,
#Sofinah696 💕
Follow my instagram ; @sofinahlamudin, @jejakmoment, @labuanblogger, @sopheestudio, @sopheericher .

Follow my blog with Bloglovin 💋

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.