Follow Instagram @sofinahlamudin

Monday, January 17, 2011

Suatu Karya "Yang Pernah Ada" di Tahun Baru Cina

Assalammualaikum Bloggers dan Bloggers,

Hahaha! Chinese New Year is coming soon...So my peng you sekalian yang sambut CNY, selamat menyambut dengan penuh meriah yer :p Xing Nian Kuai Le to my asst. store manager, supervisor, my Chinese friends, all chinese staff, all personnel department HQ, my operation manager, my senior manager , ex manager and all rakyat MALAYSIA..Happy Chinese New Year! Oh...actually i'm too excited..hahaHa!

Sekarang, Parkson sedang sibuk dengan promotion CNY..Suasana pun CNY..sekarang mood saya pun dah berubah jadi CNY..lagu CNY kembali berkumandang dari MP3 saya, laptop, dan VCD..kahH3x...suddenly, saya teringat kat friends lama zaman sekolah dulu yang sambut CNY..we round2 (Jalan-jalan) together..lepak-lepak..sembang-sembang..berkongsi pelbagai cerita. Then, my chinese friends at Parkson rajin cerita pasal CNY !! wahH! its unique history! Damn unique much3x..

Oleh hal yang demikian, saya ada buat kajian dengan membaca mengenai CNY tahun lepas. Siap simpan print out dan simpan dalam satu fail khas.

BUT,tulaa saya baru je terkial-kial mencari nota CNY saya tu..entah kat mana saya letak..sob sob...penat je cari maklumat tu tahun lepas..lepas tu hilang macam tu je..
Tak pe.. dah jumpa nanti, saya akan share kat blog ni OK!

Actually, saya dah jadi peminat Sejarah Cina..kalau boleh, bahasa Cina pun saya nak kuasai..aduh! Seorang kawan saya yang berbangsa Cina kat Parkson, rajin juga la ajar saya bahasa Cina (Mandarin) tapi tak sempat belajar banyak. Dia dah tak kerja bersama saya dah. Dia resign lepas kahwin. Balik kampung dan berbahagia hendaknya.

Tahun lepas saya sempat berkarya dengan Parkson untuk CNY (Takla seberapa sangat..tapi saya tetap bangga! Hahaha!) Gambar kat bawah ni ialah gambar window display yang sempat saya buat last year. This year? Hmm..dah tak ada kesempatan..hehe...




Walaupun lukisan window display ni adalah bergaji tapi saya tetap nak berikan penghargaan dan ucapan terima kasih atas support kawan-kawan.

Thanks very much to Mrs. Lim Wei Shiang, Ms.Jelin Gintiu and Ms.Margaret for your supported...hehe...Belanja satu lukisan ni RM300++ ...hmm..tak sangka banyak juga walaupun simple.THANKS all my friends...sayang sangat-sangat kat korang...

OK. Thanks sebab sudi baca.

With Love,
#Sofinah696 💕
Follow my instagram ; @sofinahlamudin, @jejakmoment, @labuanblogger, @sopheestudio, @sopheericher .

Follow my blog with Bloglovin 💋


No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.