Follow Instagram @sofinahlamudin

Saturday, December 12, 2015

Clash Of Clans | Minions Attacking for Dummies

Assalammualaikum Readers dan Bloggers,

Hari ni saya nak share satu tips untuk niubis Clash Of Clans supaya senang nak menang. haha!
Perkara pertama yang niubis kena buat ialah, baiki casle dulu kepada yang belum baiki castle. Lepas tu masuk ke mana-mana group clan yang korang suka atau korang juga boleh join Clan kami iaitu INFINITY696. Saya dan Encik suami memang suka donate troops kepada niubis supaya diorang excited dan enjoy pakai troops yang diorang belum ada. Salah satunya adalah MINION!


Apabila korang dah ada clan atau group, korang request MINION daripada ahli-ahli group tersebut. Untuk permulaan, housing space atau ruang castle korang hanya boleh muat 5 ekor minions sahaja. Tapi, 5 minions pun boleh mengalahkan pihak lawan selain daripada korang boleh rampas semua harta-harta pihak lawan. hahaha! Elixir dan gold korang akan semakin banyak, so boleh upgrade pertahanan village.

Cara ni, korang BOLEH JIMAT ELIXIR juga sebab korang akan hantar minion menyerang pihak lawan bukan troops korang sendiri. Korang tak perlu nak habiskan semua troops yang korang train tu semasa attacking. Bazir!

Selepas dah terima minions 5 ekor, korang dah boleh pergi attack orang dah. Tapi jangan attack membuta tuli pula.. kena ada strategi juga. Kalau tak ada strategi, habis minions korang tu mati katak macam tu je!

Semasa korang nak attack orang lain guna Minions, korang kena ikut step kat bawah ni.

  1. Tengok kalau-kalau ada Air Defense (Roket) - kalau ada, kena hancurkan dulu benda ni.
  2. Pastikan Acher Tower pun dimusnahkan terlebih dahulu.
  3. Apabila dah clear, tak ada Air defense, keluarkan MINIONS dari castle.
Korang boleh tengok video saya kat bawah ni untuk lebih jelas lagi. Happy COC!!


Thanks sebab sudi baca.
Jumpa lagi next entry.












No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.