Follow Instagram @sofinahlamudin

Tuesday, September 17, 2013

My Birthday Celebrations on 16 September 2013

Assalammualaikum Readers, and bloggers,

Alhamdulillah hari ni kita masih diberikan peluang untuk bernafas.

Hey, YESTERDAY is my BIRTHDAY !! hehe.. 16 SEPTEMBER 2013.

Saya tak sangka pula semalam adalah hari lahir saya yang paling meaning berbanding tahun-tahun lepas. Bukan sebab dapat hadiah besar-besar, banyak-banyak atau mahal-mahal. Bukan juga sebab dapat wish berlambak kat Facebook (Timeline dan Inbox) macam tahun-tahun lalu. Bukan juga sebab dapat SMS bertubi-tubi daripada kawan-kawan sebab wish "Happy Birthday!" .

Tahun ni sangat berbeza. Sangat lain. Sangat meaning. SANGAT MEMBERI saya pengajaran :)

You tahu kan saya ni manja ? Anak bongsu ? HAHA.. so, Yesterday saya ingat my birthday celebration this year very worst. Sebab apa ? Suddenly, saya tak dapat handle my feeling, emotions, fikiran apabila hujan turun dengan lebat sekali. ( oh... this is your time to learn something , Cik Sofie.. haha ). Saya rasa macam-macam. Like this the sounds : my parents lupa 16 Sept is my birthday, my bestfren oso tak wish my birthday, hujan la pula, alamak banjir, oh no, tak jalan ke? , eh mana my kek from my bucu (Untie) , hey mana my wish from Labuan FM ? Where my birthday story in Encik Tunang's blog ? , oh my god! My FB full of wishes but but but but... hey ? why why why.. oh ? not that way, this way..everything become worst because of MYSELF! hahaha.

see ? What happen to me uh?~

Hujan tu buat saya sangat bad mood! Oh My GOD it heavy Raining man! ( sound like Running Man).. oh my oh my... Its oke.. lets go to sleep. Actually, saya tido sebab bukan nak tido sangat tetapi nak buang rasa tak sedap. Malas nak dengar bunyi hujan. Malas nak fikir about my Birthday. Malas nak itu malas nak ini everything is Malas thing.

Then, suddenly... "Hujan" turn to "Banjir" dalam jam 3 pagi kalau tak silap. Oh my god! Oh my god... Crush like hell.. haha. Macam mana pula saya boleh fokus gila kat "hujan" and "banjir" on my birthday ?

the MALAS THING tu become crazy.. its very MALASzzz thing on my head.

I can't handle my feeling. Oh itu tidak bagus sama sekali sebab saya dah buat diri sendiri spoil... Lupa my #TheSecret sepenuhnya.

Saya tidur dari pagi hingga petang. Dalam jam 5 petang baru bangun dan keluar dari bilik. Total sleep adalah 16 Jam. Tu total sleep untuk tido dua hari punya. Haha. This is my second crazy sleep in my life. Yang first dulu masa hari raya pertama tahun 2011 sebab feel frust sangat.

And its very crazy when my mom called and I said, "NO, I don't Want. I am lazy...zzzz..." .

Dialoque with mom and dad on phone yesterday.

Dad : "Bih, mami belikan almari baru...bla bla bla...mau kan ?"

Me : "Almari ? No lah... Untuk apa?"

Dad : "Ha?? Tukar almari baru la... almari bibih tu dah buruk.."

Me : "Biarlah.. malas la.."

Dad : "Malas??? Cakap sama mami jap.."

Me : " OKe..."

Mom : "Mami belikan baru.. Almari...hehehehe.." oh sound happy..

Me : "Mummy, nda mau almari laa.."

Mom : "Jadi mau apa ? Nanti mami nda belikan baru tahu.."

Me : "Nda mau la... malas mau kemas laaa..."

Mom : "Haish .. pemalas...!"

Then, my mom off the phone then me sambung tido again. But you know ? The almari still di bawa pulang oleh my mom yesterday.

Oke then, My man ( Encik Tunang ) berusaha buat saya happy.. Dalam kita merajuk dan sedih, kita tak sedar dan tak nampak ada orang yang susah payah buat kita tersenyum dan ketawa. Nak kita gembira seperti sediakala.

He came to my house. Tersenyum lebar... hehe.. Looks hensem sungguuhh.. hehe.. and dia bawa satu kotak hadiah..

Kotak Merah Hitam... WahHH! Apa yang ada di dalamnya ?? EXCITED!

"FOR SOMEONE SPECIAL" - Saya sangat istimewa.. hehehe....

"JUST FOR YOU" - Hehe... Just For Me... From Encik Tunang ! :D



Then ? Apa di dalam kotak Hitam Merah ni ?










HAHA.. ada dua bodak botak kat dalam... Warna kuning!!!! YEAAAAAHHHHHH!!!!!


 

Kat dalam ada "KEVIN" dan "DAVE" ... Minions! Muah Muah MUah!!!
KEVIN and DAVE said : "HALOoooooo!!!!!"




Ada Kad ucapan yang sweet.. Tulisan Encik Tunang sendiri. I love it!

KEVIN and DAVE said : "HAPPY BIRTHDAY Mr.NAZZ's FIANCEE..Mr.Nazz sent us for makes you smile...Happy Birthday tooo yoouuu!!!!!"




See... Untuk dapatkan dua budak botak warna kuning ni semalam semata-mata untuk saya, dalam keadaan hujan, basah, banjir, bukan senang. Bila kita asyik fikir hati sendiri, kita lupa tentang hati orang yang kita sayang. Thanks my sweetheart..! I LOVE YOU SO MUCH!



I keep this lesson in my heart.. deep inside.



Malam pula, Encik Tunang sanggup patah balik dari rumah dia semata-mata nak bawa saya dinner on Birthday. We together-gether pergi KFC makan ayam.. hehe... That time, saya dah giler giler happy.. Saya tobat u'oll tak nak buat Encik Tunang pening-pening lalat lagi. He said, tak suka tengok saya moody seharian. Tak best langsung.

Thanks juga to my mom and dad for yesterday :)

My Birthday Collections from my Mohd Nasyit...







So, this is the reason, I said, my birthday this year the best of the best !

P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~

With Love,

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.