Follow Instagram @sofinahlamudin

Saturday, November 23, 2013

Hari Sabtu ni nak santai-santai saja..

Assalammualaikum blogger blogger dari sana dan sini, hehe!

Memandangkan hari ni Sabtu, saya nak santai-santai day saja hari ni. Buku business langsung tak jalan hari ni. kekeke.. business apa benda la macam ni selow kan.. macam mana la ni kan.. hangat tahi hayam jeh...

ngeh.. bukan la macam tu tapi saya nak santai untuk hari Sabtu ni.. Isnin hingga Jumaat buat kerja dah la.. Sabtu buat kerja sambil santai.. Ahad santai habis-habisan. Macam? Syok apa jadi blogger sepenuh masa ni. Tak ada masa special untuk bos.. hehehee...

Blogger sepenuh masa ke saya ni? suka hati saja main cakap... ntahlah.. sepenuhnya ke? ke separuh penuh? ntah ntah lah.. masa tak stabil lagi ke apa ni. Hari-hari depan PC tapi trafik blog gini-gini jer. Hahaha.. bukan gelak tu.. ni tekak gatal... :p

Ni nak buat Nuffnang pun kabur-kabus-kabur semacam ni.. Aih... ntah lah.. macam mana agaknya tu kan? Semalam baru je jenguk blogger ni nama dia apa tu "NAMEE ROSLAN" weyh! cun tau kakak tuh.. korang taknak follow dia ke? hee~ Cerita kat dalam blog dia pun best2 tau... tu baru la blogger. Ni saya ni, blogger newbie tahap level bawah rendah ni hah. Perasan je sakap diri ini blogger sepenuh masa kan. Tapi takkan nak cakap housewife pulok? ehh belum lah.. rumah pun belum ada ni kan pula tangganya. Macam mana nak jadi rumah tangga punya housewife pula. hehe.. Kalau Yuyu Zulaikha ngam la... Tak lama lagi jadi Isteri orang blogger comel tu...sweet je tengok dia ngan bakal dia tu. hee... Pergi la terjah blog dia.. rugi tak terjah..

Panjang pula membebel saya ni. Dah terlari topik ke tepi pula... Siang tadi, saya pergi jenjalan. Macam biasa la... dengan Encik Tunang.. hehe.. Kami ni sama saja. Sekepala. Dua-dua pun kerja hari-hari depan PC, PC, PC, CP CP...teringat pula CP kat K.K (Center Point yer) hah! Kami ni hari-hari pun boleh jumpa.. kerja kat rumah saja pun. Masing-masing blogger sepenuh masa tapi bukan blogger popular macam Yuyu, Ben, Namee, dan dan dan..siapa lagi yer.. RedMummy ke..hehe.. Encik Tunang still dengan online biz Forex, IM etc... sama macam saya la but Forex dah hilang hentah ke mana... Jiwa comel macam saya ni lembik sikit bab-bab Forex ni. Alamak! Kantoi jiwa comel la sangat :p

Hari ni kat Labuan ada Bikers Week!!



HAHAHA!! Kira nak bawa satu ni ke rumah... Dah bawa tak payah pulang balik ni... lols. Ermm... Jangan gelak ye... Gambar saya macam budak sekolah pula kat atas ni. Dah pakai beg sandang macam tu, baju pula kartun type apa ntah tuu.. haha!

Encik Tunang... :)

TERUJA DOHH!! Apa tak nya, saya minat ngan semua benda alah macam tu tuh... tapi tu la... badan kecik, pendek pula... kaki tak sampai lantai la layan motor ni. Basikal boleh laa... sobs sob.. zzz... Actually, tak tahu pun ada Bikers Week hari ni dan esok kalau Encik Tunang tak cakap tadi. hehe..




Agaknya saya ni guna, skuter pink comey2 macam tu sesuai la juga kot. Ada rezeki, In Shaa Allah saya tapau la satuu... hihihi...haih... ni lesen motor pun malas nak teruskan ni, berangan pula skuter pink... In Shaa Allah bulan 12 ni .. kuatkan semangat la kan... jiwa kental! pergh. (macam nak ambik lesen bawa lorii je bunyi..huhu).

Sebelum pergi ke Dataran Labuan tengok-tengok mamat biker kan tadi, saya dapat satu hadiah.. Hee...

Tengok ni...........

TARAA...





Minion.. Encik Tunang selalu tahu apa saya suka!! Thanks to him.. Terima kasih sebab lukiskan Minion ni.. OKe oke... nak fikir untuk cari frame atau buat sendiri frame untuk lukisan ni ? Dah dua buah lukisan Encik Tunang lukis untuk saya saiz B4. 1 poster besar tahap cipan beli dari Labuan Art Festival hari tu sebesar manila card... Lepas tu ada satu lukisan saya naik motor dengan Encik Tunang oleh pelukis nama ntah tak tahu la semasa Borneo Art lepas... hehe.. pun belum juga di frame kan saiz A4..sekarang saya kena ada 4 frame!! MaydayMayDay... Nak buat sendiri bahan tak cukup lagi ni... Nak beli selalu lupa! Aduyaii... Sabar aja la Encik Tunang sebab dapat saya yang lupa lupa ni... ngeee...bukan apa.. sebab selalu ingat dia kot tu... la tuu... ops! :p

Santai sungguh saya hari ni. Terima kasih Encik Tunang sebab teman saya hari ni pergi jalan-jalan, makan-makan, santai-santai dan.....LUKISAN MINION !! hehe..


P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~


With Love,

1 comment:

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.