Follow Instagram @sofinahlamudin

Wednesday, November 13, 2013

Shout Box Background Experiment

Assalammualaikum Readers dan kawan-kawan blogger :)


Dari jam 11.30 pagi tadi asyik salah saiz saja background shoutbox. Hehe.. Sekarang saya sedang berusaha edit shoutbox saya.

Sekarang adalah experiment buat background mengikut saiz yang sana nak.

Apabila no idea... buat simple macam ni.. Suddenly semua gambar kecik-kecik kat tepi tu hilang. HAHAHA..Salah saiz.. Ok fine!

REJECTED!

Oke... buat lagi.. edit lagi.. resize lagi...adjust lagi... akhirnya ada 3 layer.. How its look guys? HEHE.


Layer_1

Layer_2

Layer_3

And final step in GIF Version :





okeyh! my question is... Macam mana nak buat GIF format tapi clear? Tak nampak pecah-pecah macam dalam gambar kat atas ni ? huhu~

Tak apa la.. Saya guna ni sementara waktu :)

P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~

With Love,

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.