Follow Instagram @sofinahlamudin

Wednesday, November 13, 2013

Shout Out! Misi Berjaya..Projek besar beres

Assalammualaikum pembaca dan rakan-rakan blogger semua :)


Shout out! Scream out! Jerit sini sekarang..!! Macam-macam kena guna kan ? Macam hot je, macam gempak je, macam macam macam big projek la sangat tajuk entry ni. Hehe...

Akhirnya projek saya yang ini dah pun siap. Buat apa? buat shout box atau dikenali juga sebagai cbox dan sebagainya la korang kenal kan..Actually buat cbox ni senang je.. Ambil code dan masukkan saja kat widget blog. Tapi saya nak guna gambar sendiri. haha.. nak juga letak gambar sendiri.

Tadi dah siap buat buat background shoutbox. BACA SINI untuk entry saya tentang background shoutbox saya.

Selepas siap background tu, saya pun sambung buat button shoutbox. Actually nak buat canggih-canggih punya edit. Tapi kan, nanti semak samun pun blog ini. Kah kah kah..

Jadi, button saya pun kelihatan seperti di bawah ini sahaja :) Comel tak ?



Button ni berada di sebelah kanan blog ini. Nampak kan ? HEHE! >_<




Kalau nak "menjerit" , tinggalkan "jejak" atau apa sahaja yang kawan-kawan blogger nak, klik saja button tu k.. Shoutbox saya akan muncul serta merta..cuba try test sekarang.. hehehehe :p


So, macam mana ? muncul la shoutbox macam kat bawah ni kan ?




UH?!! O_o oh tidak!! Shoutbox siapa ni ? HAhahaha.. Macam senget je , macam hancur je , macam siut je ??

Haaa.. macam tu la rupa shoutbox saya yang tidak menjadi tadi. Ish ish ish.. jadi saya pun buat kuak lentang dulu, tongang togeng dulu, pamping-pamping dulu baru la menjadi shoutbox saya. HAHAHA...






Dah klik? Ada kan kan? Hehe.. Jangan lupa tinggalkan mesej korang ye... Lepas tu klik "close" ... Jangan lupa tu.. saya tunggu.. :p


MISI SELESAI.. KITA BUAT PROJEK SATU LAGI PULA.


P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~

With Love,

4 comments:

  1. dah menjadi la shoutbox...terror la mengedit hehe

    ReplyDelete
  2. Ezyra, terima kasih... bermula dari blog zyra juga.. hehe.. ala2 korea gitu kan...

    ReplyDelete
  3. My Mohd Nasyit, hehehehe... T.H.A.N.K.S sweetheart!

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.