Follow Instagram @sofinahlamudin

Saturday, June 22, 2013

Blog Challenge - Day 02 - The Meaning Behind Your Blogger Name

Assalammualaikum Bloggers dan Readers,

Hari ni hari kedua.. Nak jawab "The Meaning Behind Your Blogger Name" . Btw, nama blog saya ni biasa saja. BLOG SOFINAHLAMUDIN.COM. Haha...macam mana nak story?


Okelah.. saya story sikit. Blog ni tak ada nama yang canggih-canggih pun. Saya just put my real name. Nama penuh lagi. Sofinah Lamudin. Hehe.. Maksudnya, saya suka original. Saya tak suka letak nama glamor ke.. nama comel ke.. Lagipun blog ni majority story tentang saya, life, feeling, jumpa apa, siapa, story tentang benda yang saya suka,pendapat peribadi dan etc. so, ok la guna real name. haha.

Saya memang suka sesuatu yang original. Sebab apa? lebih kualiti dan lebih real. Kalau dah ini adalah saya, so, saya lah. Tak akan mungkin jadi orang lain. Kalau tak suka saya, saya try ubah apa yang tak patut dalam sikap saya but if still tak suka juga, sila lah pergi dan jangan cari saya. Betul tak? Jadi diri sendiri lebih baik dari jadi diri orang lain. Kalau ada yang tak terima kita as kita yang seadanya nak buat macam mana. hahaha!

Perkara lain, saya lebih bangga menggunakan nama penuh malah ada nama ayah saya sendiri. Saya rasa saya sudah membuatkan ayah saya orang paling tertinggi dan saya sangat bangga ada ayah seperti ayah saya. Kalau bukan ayah saya, saya tak akan ada di dunia ni. Malah, lebih dari itu sebenarnya yang boleh kita kata tentang seorang ayah. Apapun, biarlah kita masing-masing tahu kan.. Nama Facebook saya pun original "Sofinah Lamudin" . Kenapa malu nak letak nama sendiri? Ubah macam mana pun nama tu kat blog ke mana-mana ke, its still your name.

Blog Challenge apakah ini? Boleh check kat SINI <<klik.

With Love,
#Sofinah696 💕
Follow my instagram ; @sofinahlamudin, @jejakmoment, @labuanblogger, @sopheestudio, @sopheericher .

Follow my blog with Bloglovin 💋

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.