Follow Instagram @sofinahlamudin

Sunday, July 7, 2013

Blog Challenge - Day 16 : Another picture of yourself (baby pic)

Assalammualaikum Blogger dan Readers,

Aduh, blog Challenge ni ada-ada je kan... Baby Pic? Nak tengok ke? Hahaha...

Taarrraaaa....

Kabur? hehehe..

Saya snap je guna kamera handphone dari album lama. Snanner rosak. Huhu... Biarlah kabur kan. Hahaha!

Ada lagi gambar saya waktu kecil dalam album tu. Seronok pula tengok. Geram pula tengok gambar-gambar lama kami sekeluarga dalam album tu. Kalau ada scanner mesti seronok. Boleh jadikan versi digital.

Nanti kalau ada scanner, In Shaa Allah saya nak scan mana yang saya suka. Simpan dalam hardisk atau pendrive. Buat kenangan. Klau ada bajet lebih boleh la cuci balik guna saiz yang kita suka. Gambar-gambar dalam album lama tu, kebanyakannya saiz kecil-kecil je. 3R dan 4R macam tu.

So, nanti dah cuci boleh simpan dalam frame. Kehkehkeh...

Saya memang suka sangat buat koleksi foto terutamanya sejak saya ada kamera digital sendiri pada tahun 2007. Ayah yang belikan masa tu. Lepas SPM. Seronok boleh tangkap gambar. Macam-macam saya capture tapi tu lah..dah macam rojak.. sebab tak tahu sangat teknik tangkap gambar. hahahaha!

Lama-lama, baru tahu cara tangkap gambar ni ada teknik. Buat masa ni tahu sikit-sikit la. Tak banyak tapi boleh membantu juga. Yang penting tak buruk sangat. Hahaha!

OK la... terlebih borak pula kat sini. Jumpa lagi esok di challenge seterusnya.

Blog Challenge apakah ini? Boleh check kat SINI <<klik.

With Love,
#Sofinah696 💕
Follow my instagram ; @sofinahlamudin, @jejakmoment, @labuanblogger, @sopheestudio, @sopheericher .

Follow my blog with Bloglovin 💋


No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.