Follow Instagram @sofinahlamudin

Tuesday, July 16, 2013

Saya dan #Ramadan07

 Assalammualaikum Readers, :)

Genap sudah seminggu kita yang beragama Islam berpuasa.
Syukur Alhamdulillah..

BTW,
Walaupun hari ni adalah hari yang ke-tujuh...
No story sangatlah..
Tak macam enam hari sebelumnya..

I feel B.O.R.E.D (>_<)"
dan begini lah saya tahun yang lepas-lepas.haha.


Sila lah lihat saya :p

Saya lepak atas katil baca majalah ujang "BUMPER PUASA" tahun lepas punya.
Tahun lepas? Majalah tu baru lagik! Tak pernah pun saya baca.. Haha..
Setahun dah berlalu baru majalah tu saya sentuh.

But, sempat ke rumah Si Cuzzy saya, Anna Abellaaa.. :p

Macam?
Nampak macam sedapkan kami buat ni :

Strawberi Oreo

Yang ni biasa je.. Oren Jelly dan Nata De Coco..

Hari ni tak pergi Bazaar Ramadan.
sebab....
Kat sini ribut...
Sama macam di Kota Kinabalu..

Cuba lihat gambar-gambar pokok-pokok tumbang kat area Kota Kinabalu :







Petang,
Sepatutnya pergi perpustakaan awam bersama Encik Abang. Encik abang? haha.. Encik Tunang :D
But cuaca tu saja je jeles...
Huujann...
Hujaaannn...
Ber-ang....in....
so, tak jadi lah pergi Perpustakaan Awam.
Hmm..
Petang seterusnya,
Saya masih lepak dalam bilik..
Orang bujang kan, jangan hairan lah.. hujan-hujan, sejuk-sejuk, tahu lah mana dia lepak kalau,
Bosan,
No Activity,
Lazy,
Sleepy,
No Transport,
HAHAHA.

Pandang kat lappy?
No, Thanks. Nak trading ke? oh tidak dulu lah.
Nak blogging ke?
Sakit jiwa baru saja aktif semula domain saya kat hosting rajawali.
Ada juga nak test game Candy Crush kat Facebook tadi. 
Tapi, punya la lambat loading. Terbabas mata saya kalau nunggu cenggitu lama.
TAK JADIK LAH.

Pandang kat handphone?
No, Thanks. Nak SMS sapa?..dan tentang apa?

Pandang kat tablet?
Masih "pengsan" lagi tablet tu. Rosak tak rosak tapi pandai minta rehat.
So, no we chat, no whatsapp,
NO KAKAOTALK.
No games.

Pandang TV?
Ini adalah aktiviti yang paling mustahil!
Mustahil saya jadi gila dengan benda alah ni.
Buat masa ni la kot..lagipun...
Jauh lah.. kat ruang tamu. Anak buah main game PS2 memanjang.
Hujan, So, dia pun tak sekolah juga.
Ayo.

Last,
SLEEP.
Best Yoo!! haha.

Then,
Petang yang seterus-terusnya..
Selepas beberapa jam kemudian saya menikmati bantal
dan Teddy Pink saya...ZZz...
Jeng...
Jeng...
Jeng...

Encik Tunang SMS ajak ke Bazaar Ramadan Kampung saya.
Dekat saja dengan rumah, boleh jalan kaki.
Tapi rushing patik bersiap. Mandi pun belum.
Shhyyyttt.. haha.

Encik Tunang beli makanan untuk juadah berbuka puasa sekeluarga di Bazaar Ramadan Kampung Layangan tersebut.

Saya tumpang beli makanan saja.
Ngeh3x..

Lepas tu, tak sampai 1 jam, saya pulang rumah. Mami dan ayah bengang sebab saya pulang rumah...Aih? Tak nak saya pulang ke? HAhaha. Dah terbalik dah since ada tunang ni.. kalau dulu, mami ngan ayah tu la yang nak saya pulang awal. Pantang lambat sikit dah berbunyi phone. Sekarang saya pulang awal, dorang rasa pelik pula.. haha.
Dah tu, anak buah saya si Fitri dok tanya mana Pakcik Nasyit.
Rindu ke? kekeke.

hmm....

...

............................

...........

...............




..................................................................................





...........


...

..?


hee~ Tu je kot saya nak tulis untuk Ramadan saya yang ke-seminggu ni. Selamat berbuka you all..Happy-happy puasa. Wassalam.

...

P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~


With Love,

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.