Follow Instagram @sofinahlamudin

Wednesday, July 17, 2013

Saya dan #Ramadan08

 Assalammualaikum Readers, Bloggers, :)

You all nak tahu tak? saya kan jumpa.....
Jum...pa...

Eh.. nanti dulu cerita itu....


Macam biasa sempat posing dulu :p

Hari ni cuaca agak baik sedikit berbanding semalam yang betul-betul ribut sampai mama (Bakal Ibu Mertua) tak pergi berniaga. Alhamdulillah hari ni Encik Tunang dan family berniaga macam biasa. But....

Ada sesuatu yang berlaku di Bazaar Ramadan yang menarik perhatian orang ramai.. Saya baru sampai ke Bazaar Ramadan. Saya berjalan menuju ke gerai no.125 (Gerai milik keluarga Encik Tunang) . Suddenly, saya nampak ada angin kuat! Kuat you all! Angin kuat tu sampai buat kem no.124 dan no.125 terbang. Terbalik kem tu kaki ke atas, kepala ke bawah. Aduuuhhh! Tak cukup dengan tu, meja milik gerai no.125 pula terjatuh. Habis semua makanan dan minuman jualan. Tak tahu nak cakap apa dah. Saya terus capai handphone, call Encik Tunang bagi tahu kondisi gerai. Sian tau tak?! Tapi...dugaan bulan puasa. Pasti ada hikmahnya...Saya tak cakap apa-apa lah sangat masa tu... speechless...just tolong kutip apa yang tertumpah..

Semoga hari esok lebih baik dari hari ni. Amin....

Petang-petang sikit, saya terjumpa dengan LALA dan YAYA..comel kan nama dua orang adik ni? hehe. Sweet je nampak saya dah panggil "Kak SOfie"....rindu ngan nama "Kak Sofie" ni semasa kat sekolah dan Parkson dulu. kekekeke.. Maklumlah..anak bongsu tak ada adik :p toeng. Dah cenggitu, siap salam dan cium tangan. EwahH! Sungguh bersopan dua orang adik saya ni. hehe.


Selepas ke sana dan ke mari beli barang untuk jualan esok dan barang agenda saya dan si cuzzy esok, saya dan Encik Tunang macam biasa akan duduk berborak kat Bazaar Ramadan menunggu waktu untuk ber-sungkai. hehe.


THen,
Ternampak batang hidung si kawan nama Adizam. Ngeh3~ Borak sekejap. Lepas tu kami berbuka puasa macam biasa. Suddenly, GARFIELD ?? Adakah itu awak ? Saya jumpa Garfield saya.

Adakah itu awak : Garfield ?

Meow ni buka puasa sama-sama dengan saya dan Encik Tunang. Saya memang selalu nampak meow ni kat kawasan Wisma Perbadanan Labuan (Area berdekatan dengan Bazaar Ramadan) . Bila nampak meow ni, saya ingat kat Garfiled saya :'( dan...saya ingatkan DIA ADALAH GARFIELD SAYA! (Tak logik tapi dilogik kan)..

Garfield saya tu kucing kedua saya dalam seumur hidup saya ni.. Siapa kata saya tak suka kucing ? Saya cakap tak suka sebab saya TIDAK DIBENARKAN ADA KUCING kat rumah. oh terima lah hakikat ini Cik SOfie... (emo pasal kusing sekarang ni).

Ini barulah GARFIELD saya...:")

Garfiled, tahu tak saya gembira bila awak ada dulu ? Awak mana tahu sebab awak kucing. Awak kucing periang.. Sebab tu saya suka awak. Saya sayang awak.. (maaf, saya emo ni).

Bila saya asyik mengadap lappy, tak layan awak, awak tido kat lantai.
Sian awak!
Bila saya bangun dari kerusi,
Awak bangun dan ikut saya ke sana- ke mari.
TAPI,
Maafkan saya , saya tak boleh ada awak lagi..

Ini gambar awak pertama saya "Shoot".
Kat Diamoney, Airport Labuan.
Saya jumpa awak kat sana.
Mula-mula, saya kata, pergi lah sana pergi pergi..
TAPI,
Awak tak mau pergi. Awak ikut dan main dengan saya dalam outlet.
Sampai saya rasa berat hati nak tinggal awak.
Awak pun, saya bawa ke rumah.
MAK MARAH saya..
Tapi saya tak peduli..
Saya nak kawan ngan awak juga :")


Kadang-kadang,
GERAM bila awak nak juga tido kat Lappy saya.
TAPI,
Saya biarkan.
Awak Comel!

Garfield........awak pergi mana ??
Kenapa awak tinggalkan saya ???
Saya tahu awak merajuk dengan saya...

Saya MINTA MAAF.

Kenangan Kita.

Kenangan kita lagi.

AWAK TAHU TAK?
Saya...
Saya RINDU...AWAK.
Walaupun,
Awak hanya kucing.

*emo pula saya*

Saya tak suka tengok gambar kucing bukan sebab saya tak suka kucing tapi saya tak boleh terima hakikat bahawa, saya tidak boleh ada pet. NOT FAIR!

*emo lagi...

BYe.

P.S : Sila tinggalkan URL blog anda untuk saya blogwalking oke :) tQ~

With Love,

4 comments:

  1. garfield awak macam kucing saya.hmm apa kata awak cari pengganti garfield, sekurang2nya boleh hilangkan rasa rindu awak tu

    ReplyDelete
  2. wahh.. sama ke? hehe.. hmm nak juga ada ganti Garfield tapi mak sya tak bagi la saya ada kucing sebab kakak saya dah ada kucing..

    dulu garfield ada pun, asyik gaduh ngan kucing kakak saya. :(

    ReplyDelete
  3. dugaan bulan puasa tu

    hope harini kat bazar semua ok :)


    p/s: sy tak berapa suka kucing, sbb tak suka bulu2. hihi

    lgpun trauma kucing :p

    ReplyDelete
  4. hehe.. kenapa dengan bulu2 awak? hehe...

    ReplyDelete

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.