Selasa, 30 Januari 2018

Makan Tengahari Di Win Cafe, Financial Park (Ujana Kewangan), WP. Labuan

Assalammualaikum Bloggers dan Readers,

Dalam Financial Park (Ujana Kewangan) WP.Labuan, terdapat beberapa restoren yang sesuai untuk pengunjung Financial Park (Ujana Kewangan) menikmati makanan dan, saya dan Mr.Bee memilih untuk makan tengahari di Win Cafe, Financial Park (Ujana Kewangan) WP.Labuan pada suatu hari di hujung minggu. Hari yang sama saya dan Mr.Bee pergi menonton movie di Perdana Cineplex, WP.Labuan untuk menonton Maze Runner : The Death Cure. Di entri kali ini, saya akan berkongsi dengan pembaca apakah keistimewaan apabila makan tengahari di Win Cafe, Financial Park (Ujana Kewangan) WP.Labuan ni.

Makan Tengahari Di Win Cafe, Financial Park (Ujana Kewangan), WP. Labuan - Sofinah Lamudin


Makanan dan Minuman Win Cafe Financial Park (Ujana Kewangan)

Di Win Cafe Financial Park (Ujana Kewangan) WP.Labuan ni, menyediakan pelbagai jenis makanan yang boleh tahan menyelerakan. Hidangan utama Win Cafe lebih kepada makanan western tetapi, Win Cafe juga menyediakan makanan masakan melayu. Makanan ringan pun ada untuk sarapan atau mereka yang nak makan dalam kuantiti sedikit seperti sandwich, Cheese Nugget, Chips dan banyak lagi.


Selain tu, Win Cafe ada juga menyediakan pencuci mulut seperti Ais Krim, Waffer Sundae, ABC dan beberapa lagi pencuci mulut. Kalau nak tahu lagi makanan apa yang disediakan oleh Restoren Win Cafe ni, boleh lah singgah makan kat Win Cafe bila bila masa sahaja dengan keluarga atau rakan. Kalau nak pergi sendirian pun boleh. Apa salahnya. Wehehe...

Makan Tengahari Di Win Cafe, Financial Park (Ujana Kewangan), WP. Labuan - Sofinah Lamudin


Semasa saya dan Mr.Bee makan tengahari di Win Cafe, Financial Park (Ujana Kewangan) WP.Labuan ni, perut memang dah berkeroncong sangat. Besar mata dibuatnya bila tengok menu tapi kena laa kawal diri. Wahaha... Nanti order banyak banyak, silap silap tak habis. Berlaku pembaziran pula kan..

Saya order Mee Kari Penang. Pertama kali saya order Mee Kari Penang ni. Nak juga tahu apa rasanya. Kalau minuman, saya order minuman kegemaran saya Kit Chai Ais je. Mr.Bee pula, order Nasi Tomato dengan Ayam Goreng! Hhaaah! Dah dari rumah lagi dia nak makan ayam tuu.. Wahaha.. Minuman pilihan dia pula Teh Tarik Ais.

Makan Tengahari Di Win Cafe, Financial Park (Ujana Kewangan), WP. Labuan - Sofinah Lamudin


Makan Tengahari Di Win Cafe, Financial Park (Ujana Kewangan), WP. Labuan - Sofinah Lamudin


Mee Kari Penang tu, pada pendapat saya memang sedap! Ada satu sambal atas mee tu, bila gaul dengan kuah kari tu, tambah menyegat rasa dia tapi tidak terlalu pedas. Mee Kari Penang ni, walaupun dia kata, kari... tapi warna tak macam kari, dia lebih berwarna putih. Ada campuran kerang, udang, fish ball, sotong, dan macam macam lagi.

Makan Tengahari Di Win Cafe, Financial Park (Ujana Kewangan), WP. Labuan - Sofinah Lamudin


Nasi Tomato yang Mr.Bee order boleh tahan juga sedapnya. Ayam goreng menggunakan bahagian paha ayam. Paha ayam tu di salut madu dan ditaburkan dengan bijan. Nasi Tomato tersebut dihidangkan dengan sepotong jagung, keropok, timun dan tomato.

Keselesaan Restoren Win Cafe Financial Park (Ujana Kewangan)

Restoren Win Cafe ni merupakan restoren berpenghawa dingin. Kalau waktu cuaca panas, makan kat Win Cafe sangat la best sebab boleh la sejuk sejuk. Tapi WP.Labuan jarang tak panas kecuali waktu hujan. Tehee.. Jadi, sesuai sangat makan kat Win Cafe ni sambil nak bersejuk sejuk.


Kerusi di restoren Win Cafe pula memang jenis yang empuk. Memang best makan sambil duduk kat kerusi empuk. Tehee.. Selain tu, Restoren Win Cafe juga merupakan restoren yang mengutamakan kebersihan. Lepas pelanggan habis makan, meja akan terus dikemaskan.

Makan Tengahari Di Win Cafe, Financial Park (Ujana Kewangan), WP. Labuan - Sofinah Lamudin


Restoren Win Cafe juga mempunyai rekabentuk dalaman yang cantik mata memandang.

Makan Tengahari Di Win Cafe, Financial Park (Ujana Kewangan), WP. Labuan - Sofinah Lamudin

Makan Tengahari Di Win Cafe, Financial Park (Ujana Kewangan), WP. Labuan - Sofinah Lamudin


Keistimewaan Restoren Win Cafe Financial Park (Ujana Kewangan)

Gred A
Win Cafe merupakan restoren yang diberi anugerah taraf premis gred A oleh Jawatankuasa Penggredan Makanan Wilayah Persekutuan Labuan pada tahun 2016.

Makan Tengahari Di Win Cafe, Financial Park (Ujana Kewangan), WP. Labuan - Sofinah Lamudin


Servis
Di restoren Win Cafe, jika hendak memanggil pelayan, tak perlu panggil macam kita kat restoren lain. Kat restoren Win Cafe menggunakan butang servis yang disediakan di setiap meja makan.

Makan Tengahari Di Win Cafe, Financial Park (Ujana Kewangan), WP. Labuan - Sofinah Lamudin


Kalau nak panggil pelayan untuk tambah menu ke, nak minta bil ke atau sebagainya, tekan je butang tu. Akan berbunyi dan pelayan akan datang ke arah meja kita.


Diskaun 20%
Diskaun 20% akan diberikan pada setiap hari Isnin dan Selasa untuk makanan.

Makan Tengahari Di Win Cafe, Financial Park (Ujana Kewangan), WP. Labuan - Sofinah Lamudin


Parkir Percuma
Berhampiran dengan Restoren Win Cafe, terdapat satu kawasan parkir disediakan untuk pelanggan dan pengunjung Financial Park. Parkir percuma akan diberikan kepada pelanggan Win Cafe yang makan malam di Win Cafe dengan perbelanjaan minimum RM20 dan ke atas satu bil. Parkir percuma ini berlangsung setiap hari bermula pukul 5 petang hingga 9 malam.

Makan Tengahari Di Win Cafe, Financial Park (Ujana Kewangan), WP. Labuan - Sofinah Lamudin


Cara menebus parkir percuma tersebut, bawa resit pembayaran bersama tiket parkir selepas makan malam di Win Cafe ke kaunter pembayaran parkir autopay station. Sah selepas 5 petang dan sebelum 9 malam sahaja.

Hhaaah! Best kan? Kalau tak tahu nak makan malam kat mana, boleh la singgah makan malam dengan member, pasangan atau keluarga kat Win Cafe, Financial Park (Ujana Kewangan) Wilayah Persekutuan Labuan. Saya dan Mr.Bee pun rancang nak pergi lagi. VvaawaahhHHHH!

With Love,
#Sofinah696 💕
Follow my instagram ; @sofinahlamudin, @jejakmoment, @labuanblogger, @sopheestudio, @sopheericher .


Share:

2 ulasan:

Terima Kasih Sebab Membaca. Jemput Komen.
[Penafian] Pihak www.sofinahlamudin.com tidak akan bertanggungjawab dengan komen komen yang negatif. Setiap komen yang negatif adalah atas tanggungjawab pengomen itu sendiri.